Connectat

10 caracteristici secrete ale telefonului mobil fără de care nu vei mai putea trăi

Cu 10 ani în urmă, când existau doar 10 lucruri pe care le puteai face, aveai nevoie de 10 dispozitive. Acum, cu un smartphone poți suna, poți trimite mesaje, te poți uita la televizor, poți citi știrile și poți face plăți. Asta nu e totul!

Iată 10 caracteristici secrete ale telefonului tău mobil fără de care nu vei mai putea trăi:

 1. Mesaje cu ecranul blocat

Imaginează-ți că și-ai pierdut telefonul iar ecranul este blocat. Tu ești singura peroană care știe codul, evident. Chiar dacă pare că nu îți vei mai găsi niciodată telefonul, s-ar putea să se întâmple. Folosind o caracteristică specială a versiunii noi de Android, lasă un mesaj pe ecranul blocat al telefonului tău.

Mergi la ”Setări” – ”Blochează ecranul și securitate” – ”Semnătură pentru ecran blocat”. Acum scrie un mesaj care să conțină un număr de telefon de contact sau email.

2. Opțiunea de înapoiere Smartphone

Dacă mesajul de pe ecranul blocat nu este suficient, atunci folosește o aplicație împotriva hoților. Astfel de aplicații poate face poze, poate activa microfonul , poate localiza telefonul prin GPS sau poate folosi un semnal pentru a atrage atenția oamenilor din jur.

3. Salvează memoria

Mai devreme sau mai târziu, memoria telefonului tău se umple. Atunci poți folosi un card de memorie, servicii de cloud precum Dropbox sau salvarea datelor tale în calculator. Există însă o altă opțiune foarte cool: încarcă-ți toate datele pe Telegram Messenger.

Această aplicație îți permite să trimiți fișiere, mesaje și link-uri către propria ta persoană. O poți folosi fie ca un notepad sau o memorie cloud.

4. Telefon pe post de cameră video

Folosește un smartphone vechi pentru a crea o cameră de luat vederi simplă pentru casa ta. O aplicație cu un senzor de mișcare îți va transforma telefonul într-o cameră de luat vederi care face poze atunci când detectează mișcarea. Îți poți transforma telefonul chiar într-o cameră care să îți supravegheze copilul.

Adu-ți aminte însă că alegerea unui dispozitiv profesional este mereu ccea mai bună soluție.

5. DVR

Îți poți folosi telefonul pe post de DVR în mașina ta. Tot ce trebuie să faci este să înstalezi camera pentru a avea cea mai bună vedere la drum. Pentru a o face să meargă și mai bine, folosește o aplicație DVR specială.

6. Acces la meniul magic

Dacă iei în serios tot ceea ce ține de smartphone-ul tău și îl folosești mereu, ai putea să îi schimbi setările într-un fel profesional. Pentru a face asta, trebuie să mergi la meniul dezvoltatorului.

Mergi la ”Setări” – ”Despre telefon” – Apasă de 7 ori pe ”Număr Model”

Felicitări! Acum poți schimba meniul, performanța telefonului, recepția semnalului și aspectul întregului sistem.

7. Lumina UV

Lumina UV poate fi foarte folositoare, mai ales dacă vrei să verifici autenticitatea bancnotelor. Poți face asta cu telefonul tău.

Pune o bandă transparentă pe locul unde este blițul și coloreaz-o pe deasupra cu un marker albastru, repetă procedeul și de această dată colorează banda cu mov.

8.Construcții

Orice smartphone are un accelerator și un giroscop. Ambele permit determinarea poziției în spațiu. Există aplicații specifice pentru IOS și Android iar telefonul tău poate înlocui orice astfel de dispozitiv clasic.

9. Statistici interesante

Familia ta se plânge că ai devenit dependent de telefon? Atunci ar trebui să te gândești la asta și să afli cât de dependent ești, uitându-te la statistici legate de  acest lucru.

Pe IOS pur și simplu mergi la ”Setări” – ”Baterie” și apasă pe coloana unde scrie ”ultimele 7 zile”. Va apărea o listă cu cele mai utilizate aplicații din ultimele 7 zile.

10. Modul monocromatic

Vrei să îți protejezi bateria și ochii!? Atunci folosește modul monocromatic în timp ce citești. Du-te la meniul magic și caută ” anomalii simulate”, apoi activează acest mod monocromatic. Acum telefonul tău va funcționa în alb și negru.

Comentează