Connectat

12 cele mai scumpe și luxoase super-mașini din lume

Super-mașină este unul dintre termenii care descriu un autovehicul ce este pur și simplu superlativi în ceea ce privește performanțele sale.

Este un termen care definește un automobil sportiv de lux sau de înaltă performanță, fiind utilizat în marketing, de către producătorii auto pentru vehicule neobișnuite și scumpe, și a fost folosit pentru a se referi la cel puțin 4 tipuri diferite de autoturisme:

  • Speciale de producții limitatede la un producător de automobile „elită” 
  • Automobile cu aspect standard, modificate pentru putere și performanță 
  • Modele de la producătorii mai mici care fac apel la entuziaști
  • Un vehicul de tip „vitrină”, în exemplar unic, construit de constructori de mașini personalizate 

În zilele noastre, auzim tot mai des că fiecare nouă companie fabrică o super-mașină la fiecare 13 minute, care promite să aibă 9.000 de cai putere, să cântărească 89 de kg, să depășească mașinile de Formula 1 și să obțină titulatura de „cea mai rapidă mașină de producție din lume”, ba chiar să rezolve și problema foamei răspândită în lume.

Pe când este greu de imaginat că un astfel de lucru este posibil într-un timp atât de scurt, am dori să vă aducem în atenție că astfel de exemplare de mașini ajung totuși să vadă lumina zilei, dar într-un număr mai limitat, desigur.

Toată lumea își dorește să dețină super-mașini costisitoare. Astfel de autoturisme nu sunt doar scumpe, ci și extrem de rare. E inutil să mai spunem că sunt și extrem de puternice.

Iată 12 dintre cele mai scumpe și mai puternice super-mașini din lume, pe care îți vei dori să le fi știut mai devreme:

1. Vector V*

Între 1990 și 1993, doar 19 dintre aceste super-mașini foarte puternice au fost construite. Au corpuri Kevlar. Afișajul lor este identic cu cel al unui F-11 Stealth Fighter. Viteza maximă este de aproximativ 220 mph.

2. Cizeta-Moroder V16T

Cizeta-Moroder V16T are o poveste asociată cu designul său frumos. Designerul principal de la Lamborghini, Marcello Gandini, nu a fost mulțumit de noul proprietar al companiei, Chrysler.

Așa că și-a construit o echipă a unor foști angajați Lamborghini și au realizat această ultra mașină. Din 1988, în jur de 22 de exemplare au fost făcute.

3. Ruf CTR Yellowbird

Ruf CTR Yellowbird se bazează pe designul modelului Porsche 930. Cu toate acestea, Ruf a optimizat și îmbunătățit diferitele caracteristici ale modelului.

4. Noble M400

Noble M400 ajunge de la 0 la 60 mph în mai puțin de trei secunde. Doar 3 secunde! Dacă asta nu este definiția unei super-mașini, atunci nu știu care este…

5. McLaren F1

McLaren F1 este una dintre mașinile supreme ale tuturor timpurilor. Nu numai designul, ci și performanța sa au fost de top. De asemenea, interiorul său a fost unul dintre cele mai bune create vreodată. Merge cu o viteză maximă de 240 km/h

6. Bugatti Veyron

Bugatti Veyron este una dintre cele mai rapide mașini din toate timpurile. Motorul quad-turbo, de 8 litri, W16 are o putere de 1.000 CP, propulsând mașina originală la 254.04 mph.

La această viteză, anvelopele pot fi într-o stare stabilă timp de 15 minute. Întregul rezervor de gaz este gol în aproximativ 12 minute.

7. Hennessey Venom GT

Cel mai respectat tuner al lui Houston, Hennessey atinge viteza maximă de peste 270 mph. Prețul ei poate ajunge la 1,1 milioane de dolari.

8. Jaguar XJ220

Doar 250 dintre aceste super-mașini scumpe au fost create în toată istoria lor.

9. Ford GT

Ford GT a fost o realizare excepțională a unui clasic modern. A ieșit în anul 2005. Este unul dintre automobilele cele mai scumpe ale companiei Ford.

10. McLaren P1

McLaren P1 este o mașină hibridă, ale cărei 375 de unități au fost vândute rapid. Este de 7 ori mai puternică decât un Prius

11. Ferrari LaFerrari

Potrivit Ferrari, acesta este Ferrari-ul perfect. Este de aproximativ 1000 de cai putere. Poate ajunge la 62 km / h în doar 3 secunde. Poți să-l cumperi la 3 milioane de dolari.

12. Dauer 962 Le Mans

Să zicem doar că au luat Porche 962 și au redesenat-o într-un mod mai elegant.

Tu pe care dintre aceste mașini ți-ai dori să o ai?

loading...

Comentează