Connectat

13 lucruri pe care continuăm să le folosim fără să ne dăm seama, chiar și după ce ele expiră

Avem toate lucrurile necesare la domiciliu ce sunt stocate de ani de zile și chiar decenii. Ele par a fi veșnice pentru noi, dar majoritatea sunt de fapt limitate de o dată de expirare, după care devin inutile și eventual chiar periculoase.

 

1. Peroxidul de hidrogen – 2 luni

Peroxidul de hidrogen este depozitat în cabinetul medicului, dar foarte puțini știu că în formă deschisă își pierde proprietățile după 2 luni. Chiar și unul sigilat va expira după un an.

 

2. Condimentele – 2 ani

Veste proastă pentru cei cărora le place să colecteze tipuri rare de condimente! Va trebui să vă reîmprospătați proviziile după 2 ani deoarece mirodenii tind să-și piardă proprietățile și aromele după ceva timp.

 

3. Adidașii de alergat – 400 de kilometri sau 6 luni

Atunci când folosești adidași de alergat, sistemul lor de absorbție a șocurilor, tălpile și spatele se uzează rapid. Ei trebuie schimbați la fiecare 400 de kilometri și adidașii pentru alte activități sportive după 6 luni de utilizare obișnuită.

 

4. Pliculețele de ceai – 6 luni

Chiar și în ambalaje închise și etanșe, pliculețele de ceai nu mai sunt bune de băut după 6 luni din cauza abilității frunzelor de ceai de a fermenta.

 

5. Ochelarii de Soare – 2 ani

Razele ultraviolete au un efect negativ asupra lentilelor deoarece după ceva timp, lentilele permit trecerea mai multor raze. Durata de folosire exactă este determinată de fiecare fabricant individual, dar este recomandat să îți schimbi ochelarii de soare o dată la 2 ani.

 

6. Pasta de dinți și periuța de dinți – 1 an și 3 luni

O periuță de dinți trebuie schimbată la fiecare 3 luni, pentru a nu o transforma într-un incubator de bacterii. Pasta de dinți trebuie păstrată cel mult 1 an după deschiderea ei. Prin urmare, dacă aveți un tub de călătorie mic, verifică data de expirare.

 

7. Prosoapele – 3 ani

Pe lângă faptul că prosoapele umede reprezintă un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor, spălările frecvente pur și simplu deteriorează țesătura. Spălarea la temperaturi ridicate face acest lucru de câteva ori mai rapid, de aceea se recomandă schimbarea prosoapelor la fiecare 3 ani.

 

8. Periile – 1 an

Perioada de valabilitate a pieptenului sau a periei este de numai un an, chiar dacă o cureți și o speli în mod regulat. După această perioadă se poate ajunge la apariția mătreții și a problemelor cu scalpul.

 

9. Pensulele de machiaj și bureții – 5 ani și 6 luni

Nu numai că trebuie să îți speli pensulele de machiaj după fiecare utilizare, dar de asemenea trebuie să le reînnoiești la fiecare 5 ani – pielea îți va mulțumi pentru asta. Buretele trebuie reînnoit la fiecare 6 luni.

 

10. Sutienele – 2 ani

În medie, acest articol de garderobă începe să-și piardă forma după 2 ani deoarece inserțiile tind să se deformeze, iar țesătura se întinde.

 

11. Papucii de casă – 6 luni

Papucii de casă sunt folositori doar o jumătate de an, iar apoi se transformă într-un potențial teren de reproducere pentru ciuperci.

 

12. Perne – 2 – 3 ani

Indiferent de tipul de umplutură, o pernă își pierde forma după 2-3 ani, iar acarienii de praf încep să apară în ea. Somnul sănătos este mai important decât să nu schimbi pernele, nu-i așa?

 

13. Păturile – 7 ani

Păturile tind să treacă prin aceleași schimbări ca și pernele. Cu toate acestea, ele pot “trăi” mai mult – până la 7 ani. Cu grija atentă și uscarea regulată, poți prelungi durata de viață a unei pături cu până la 10 ani.

loading...

Comentează