Connectat

16 fapte în care ai crezut mereu, dar care sunt false!

Ți s-au spus tot felul de lucruri pe care nu le puteai crede ochilor, din diferite colțuri ale lumii și chiar că personalitatea ta se bazează pe pantofii pe care-i porți. Dar ți s-a spus vreodată despre acele fapte și curiozități care nu sunt adevărate? Nu? Atunci ți le vom dezvălui noi, și doar atât îți putem spune: Pregătește-te să fii uluit, pe bune!

1. Bananele cresc în copaci. De fapt, bananele cresc pe niște ierburi masive care seamănă cu niște copaci.

2. Napoleon a fost scund. O poveste de adormit copiii. La vârsta de 56 de ani, Napoleon era chiar mai înalt decât un francez obișnuit.

3. Nu mânca și apoi înota. Acest fapt nu te va face să ai crampe. Dimpotrivă, alcoolul este un factor de risc mai mare. Dar un stomac plin te va face să rămâi fără respirație mai repede.

4. Creierul stâng și creierul drept. De fapt, nu există nici o diviziune solidă între talentele fiecărei emisfere. Creierul stâng poate „învăța” abilitățile creierului drept, și vice-versa.

5. Câinii transpiră prin salivă. De fapt, ei transpiră prin lăbuțele lor. Prin gâfâieli, își reglează temperatura.

6. Laptele crește cantitatea de mucus. Nu, nu face asta. Nu e nevoie să eviți lactatele dacă ești răcit.

7. Oamenii și dinozaurii. Deși majoritatea cred că oamenii și dinozaurii au coexistat, în realitate, i-am ratat la o diferență de 64 de milioane de ani.

8. Folosim doar 10% din creier. Nu chiar, căci fiecare regiune a creierului este folosită în fiecare zi.

9. Liliecii sunt orbi. Nu numai că liliecii pot vedea, dar ei sunt înzestrați și cu o „ecolocație”. De aceea sunt atât de incredibili!

10. Alcoolul te încălzește. De-abia dacă dilată vasele de sânge calde din apropierea pielii, creând impresia de căldură. De fapt, alcoolul poate scădea temperatura corpului.

11. Cofeina te deshidratează. Nu chiar. Efectul diuretic al cofeinei este compensat de apa din băutura cofeinizată.

12. Rasul cu lama îngroașă firele de păr. Părul care crește nu este mai gros, mai închis sau mai aspru, doar pare așa deoarece crește cu un vârf mai obtuz.

13. Alcoolul ucide celulele creierului. Chiar și în cazul băutorilor avansați, celulele creierului nu sunt ucise de alcool, ci doar deteriorate.

14. Avem doar 5 simțuri. Cercetătorii de știință sunt de părere că avem 21 de simțuri, inclusiv echilibrul, durerea și temperatura.

15. Vaccinele provoacă autism. Nup, cineva doar a încercat să ne sperie prin asta, conform științei.

16. Cei trei magi. Nicăieri în Biblie nu se specifică faptul că au fost trei bărbați.

loading...

Comentează