Connectat

16 fapte neștiute despre Scooby Doo

Cunoaștem cu toții desenul animat Scooby Doo și pe bună dreptate. La urma urmei, a fost unul dintre desenele animate ale copiilor din anii 90.

Pentru noua generație, este posibil să nu fi urmărit de la capăt franciza, dar asta nu înseamnă că nu au dat peste numele desenului animat la un moment dat sau altul.

Dar cât de multe informații despre Scooby Doo știți, în afara liniei cursive a poveștii sale? Poate că ai fost un fan înfocat al desenului animat toată viața ta, dar categoric există unele fapte pe care nu le știai despre Scooby Doo și gașca sa de prieteni!

Citește mai jos pentru a descoperi o serie de fapte palpitante despre desenul animat Scooby Doo!

1. Numele întreg al lui Scooby Doo este de fapt Scoobert Doo. Numele de „Scooby Doo” este inspirat dintr-un vers din melodia lui Frank Sinatra: „Doo-be-doo-be-doo!”

2. Numele complet al celorlalte personaje sunt: Daphne Blake, Norville „Shaggy” Rogers, Fred Herman Jones și Velma Dace Dinkley.

3. Inițial, desenul animat s-a numit „Cei 5 misterioși”, și urma să se învârtă în jurul aventurilor de vânătoare de fantome ale unei trupe pop.

Membrii trupei pop au fost inițial numiți Kelly, Geoff, Linda, Mike și WW (mai târziu numit Shaggy). Câinele lor se numea Too Much și juca bongo.

4. Scooby Doo este unul dintre tripleți. Ceilalți doi se numeau Dobby Doo și Skippy doo. Are doi frați numiți Yabba Doo și Howdy Doo. De asemenea, Scooby avea o soră pe nume Ruby Doo, care este mama nepotului său Scrappy.

5. Există 12 versiuni ale spectacolului deja realizate. Cele mai populare dintre ele au fost „Scooby-Doo, Where Are You!” (1969-1970), care a fost originalul, și mai târziu „What’s new, Scooby-Doo?” (2002-2006).

6. Don Messick a fost omul din spatele vocii lui Scooby-Doo, Scrappy-Doo și Papa Smurf.

7. Franciza „Scooby” este mai mult decât doar niște filme de mare succes. Include și jocuri video și pe calculator, romane spin-off, o serie de benzi desenate și chiar jocuri de masă.

8. Scooby este perpetuu de 7 ani.

9. Tulburarea de vorbire este cunoscută sub numele de Rhotacism, care se caracterizează prin folosirea excesivă a literei „R”.

10. Frank Welker a fost cel care a dat vocea lui Fred în toate filmele și emisiunile pe tot parcursul derulării lor. Singura versiune pe care a ratat-o ​​a fost spectacolul „A Pup named Scooby-Doo” (1988).

11. Scooby a fost de rasă Great Dane, dar apoi, producătorii show-ului credeau că ar arăta precum un alt câine din desene animate, pe nume Marmaduke, așa că l-au făcut ciobănesc.

 

12. În 2013, „Scooby-Doo, Unde ești tu?” a fost clasat pe locul al cincilea cel mai mare desen animat TV din toate timpurile, de către Ghidul TV.

13. Designerii de personale s-au întâlnit cu un crescător de cai pentru a se asigura că au fost corecte toate specificațiile rasei Great Dane, însă au ajuns să elimine cele mai multe detalii menționate, pentru a crea un look mai rafinat.

 

14. Replica Velmei, „Ochelarii mei! Eu nu pot vedea fără ei!”, a fost de fapt spusă de Nichole Jaffe, un editor vocal, la prima lectură. Scriitorii au ținut minte replica și au considerat-o drăguță.

15. Shaggy și Scooby Doo sunt singurele personaje care apar în toate episoadele.

16. Au existat zvonuri că Velma ar fi o lesbiană, dar scriitorii au încercat să o cupleze cu Shaggy pentru a stinge zvonul.

loading...

Comentează