Connectat

18 lucruri pe care nu le știai despre filme celebre

Nu contează cât de minunat este un film, ceea ce vezi pe ecran nu este întotdeauna mai bun decât ce a rămas în spatele scenei. Industria cinematografică este deosebit de curioasă și de fascinantă din acest punct de vedere.

Iată unele lucruri mai puțin cunoscute despre filmele populare, pe care te vei bucura să le afli!

1. Potrivit romanului lui Stephen King, clovnul Pennywise se trezește o dată la fiecare 27 de ani. Această carte a fost prima dată adaptată pentru ecrane în 1990, iar noua adaptare a fost lansată 27 de ani mai târziu.

Bill Skarsgard, care a interpretat rolul clovnului Pennywise, avea 27 de ani în timpul filmărilor. Dacă asta nu este o coincidență ciudată, atunci nu știm ce altceva ar putea fi!

2. Clovnul Pennywise a fost inspirat de criminalul și violatorul care exista în viața reală, John Wayne Gacy, care se îmbrăca precum un clovn și participa la petrecerile pentru copii.

Acesta s-a prezentat ca un membru activ al comunității și a fost cunoscut pentru faptul că distra copiii bolnavi și strângea bani pentru opere de caritate.

3. Jackson Robert Scott, care joacă rolul lui Georgie în filmul IT (Stephen King), lucra deja la Fear the Walking Dead și Criminal Minds.

Chiar dacă are doar 9 ani, nu este speriat de clovni sau zombie, și se bucură întotdeauna să fie pe platoul de filmare.

4. Vocalizarea velociraptorilor care discută în Jurassic Park nu a fost nimic altceva decât înregistrarea zgomotului unor țestoase care întrețin relații intime.

5. Beauty and the Beast (1992) a fost primul film animat nominalizat la Oscar la categoria „Cel mai bun film”. Cu toate acestea, The Silence of the Lambs a câștigat premiul din această categorie.

6. În filmul Up de la Pixar, casa lui Carl a fost ridicată cu ajutorul a 20.622 de baloane. În realitate, ar fi fost nevoie de 20-30 de milioane de baloane pentru a construi o casă. Și doar 10.297 de baloane au fost folosite de fapt în majoritatea scenelor.

7. Un cercetător de la Hyena a dat în judecată compania Disney pentru „defăimarea personajului”, adică pentru reprezentarea negativă a hienelor în Regele Leu.

8. Știți ce au în comun Leonardo DiCaprio, Will Smith, Nicholas Cage și Johnny Depp? Cu toții au fost luați în vedere pentru rolul lui Neo în filmul The Matrix.

9. Mâinile care desenează portretul lui Rose din Titanic îi aparțin lui James Cameron. De asemenea, el a trasat fiecare schiță pentru Jack. Faimosul regizor este de fapt stângaci, iar toate desenele sale au fost rotite.

10. Cuvântul „amice” este folosit în jur de 161 de ori în The Big Lebowski, iar numărul de cuvinte care încep cu litera „F” a ajuns la 292.

11. Prietena lui Buzz (fratele lui Kevin) a fost de fapt un băiat transformat într-o fată, în filmul Home Alone. Producătorii au crezut că este prea nepoliticos să plaseze o fată tânără în această parte.

12. Panem este o țară fictivă și setarea generală pentru filmele The Hunger Games. Numele „Panem” provine din expresia latină „Panem et circenses”, care înseamnă „pâine și circuri”.

13. Creditele de la finalul Harry Potter și Pocalul de Foc afirmă: „Dragonii nu au fost răniți în realizarea acestui film”. Să sperăm că este adevărat!

14. Gal Gadot a trebuit să re-filmeze câteva scene la Wonder Woman când avea 5 luni de sarcină, inclusiv cele în care trebuia să facă anumite trucuri.

15. Emma Watson a fost inițial dorită pentru a juca în La La Land, dar ea a trebuit să refuze din cauza contractului semnat anterior pentru Beauty and The Beast.

16. Cameron Diaz și-a făcut debutul în rolul lui Tina Carlyle în The Mask. A avut 12 audiții înainte de a fi selectată în final pentru acest rol, doar cu 7 zile înainte de începerea filmărilor.

17. Îți amintești scena din Twilight, unde Bella și Charlie sunt în restaurant și există o femeie cu păr brun închis așezat în spatele lor, cu un laptop? Această femeie este autorul cărții: Stephenie Meyer.

18. Pare că întregul serial de televiziune FRIENDS este filmat în New York. În realitate, nici o scenă nu a fost filmată în oraș – totul a fost realizat într-un studio.

loading...

Comentează