Connectat

4 ghicitori pe care doar geniile și copiii le pot rezolva

Exersăm pentru a ne menține corpul în formă și a fi sănătoși. La fel trebuie să procedăm și cu mintea noastră.

Exersarea prin rezolvarea de jocuri de memorie, puzzle-uri, ghicitori, probleme de matematică, cuvinte încrucișate sau chestionare îți permite să-ți ascuți mintea și să o menții în formă.

Am pregătit pentru tine o serie de ghicitori ale căror răspunsuri îți vor oferi multă distracție și capacitatea de a îmbunătăți calitatea minții tale.

Puzzle-urile următoare sunt atât de ușoare, încât până și copiii le-ar putea rezolva. Ține cont: poți răspunde corect la toate doar dacă ești un geniu sau un copil!

Să-i dăm bătăi!

1. Care din următoarele afirmații este corectă: „9 și 5 fac 13 sau 9 și 5 sunt 13?”

Unele puzzle-uri sunt mai ușoare pentru copii deoarece adulții au tendința de a gândi că până și într-o propoziție simplă se ascunde un al doilea sens.

Când mintea intră în acțiune, primește mai mulți stimuli și experiențe, prin urmare, uită de simplitate. Te întrebi ce nu este în neregulă cu întrebarea de mai sus?

Citește-o din nou și adu-ți aminte că nu totul în viață trebuie să fie complicat. Caută-ți copilul interior și rezolvă ghicitoarea!

2. Ce rămâne întotdeauna fierbinte, chiar dacă îl pui într-un frigider sau congelator?

Această întrebare îți va verifica nivelul de IQ. Oamenii care sunt extrem de inteligenți o rezolvă în doar câteva secunde. De asemenea, până și un copil ar ști imediat despre ce este vorba.

De aceea, ar trebui să-ți amintești, la fel ca în cazul precedent, că răspunsul este ma ușor decât crezi. Așa, concentrează-te și încearcă să-ți dai seama care este răspunsul corect.

3. Pietrele sunt, de obicei, fragmente de rocă și, după cum știm cu toții, există multe pietre din lume, în timp ce unele dintre ele se găsesc în oceane și râuri.

Totuși, există un tip de piatră pe care nu o vei găsi niciodată în apă. Poți ghici ce piatră este? Sau poate că știi deja asta?

Dacă ghicitorile de mai sus ți s-au părut a fi prea ușoare, încearcă să o rezolvi pe asta!

 

4. Cum se numește ursul care nu are urechi?

Ursii sunt animale mari cu corpuri masive, gât scurt, cap larg și membre puternice.

Există multe tipuri de animale în întreaga lume. Acestea ocupă zone diferite și ceea ce este interesant, este faptul că se adaptează cu ușurință la condițiile de habitat în schimbare și la sursele de hrană.

Cea mai mică din specie de urs cântărește 30-65 kg și este ursul malay, în timp ce ursul polar și unul dintre subspecii ursului brun – Kodiak – sunt considerați cei mai mari dintre mamiferele terestre de pradă.

Cei mai mari masculi ajung până la 800 de kg greutate a corpului.

Încearcă să descoperi care este răspunsul corect la aceste întrebări pe cont propriu, înainte de a trage cu ochiul la variantele de mai jos.

Spune-ne, tu ce ești de fapt, geniu sau copil?

RĂSPUNSURI: 

1. Răspunsul corect că nici una dintre afirmații nu este corectă. 9 plus 5 dau întotdeauna 14. Probabil că formularea te-a indus în eroare și ai crezut că este vorba despre o problemă de gramatică.

2. Răspunsul corect este chiar evident. Punerea unui ardei iute în frigider sau congelator nu-i va influența deloc iuțeala sau „fierbințeala”.

3. Explicația corectă este că nu vei niciodată o piatră uscată în apă. Dar știai că cea mai scumpă și mai căutată piatră din lume este pe jumătate translucidă și se numește Jade Imperial, și are o culoare verde profundă?

Prețul său este de 3,0 milioane de dolari per karat.

4. Răspunsul la ghicitoarea de mai sus conține un substrat ascuns. În limba engleză, cuvântul „bears” înseamnă urs, iar dacă iei litera B din cuvânt, rămâne cuvântul „ears”, care înseamnă urechi.

Așadar, răspunsul corect la ghicitoare este litera B.

 

 

Comentează