Connectat

4 momente întunecate din trecutul companiei Disney care au ieșit la lumină într-un mod neplăcut

Disney este cunoscută ca fiind una dintre cele mai prietenoase companii pentru familii, și cheltuie o sumă incredibilă de bani pentru a menține iluzia și a părea una dintre cele mai inocente companii din lume.

Cu toate acestea, în timp ce Disney încearcă din greu să pară cel mai frumos loc din lume, nu a fost întotdeauna așa. Dimpotrivă, trecutul său este un loc caracterizat de rasism, deloc prietenos cu familia, în care au existat și alte forme de abuz.

Iată câteva dintre cele mai întunecate lucruri care au răzbit la suprafață din trecutul Disney:

1. Song of the South nu a fost un produs al timpului lui Walt Disney 

 

Dacă nu ați auzit de el înainte, Song of the South este un film Disney produs în anii 1940, care a provocat o controversă pe care Disney a păstrat-o în seif zeci de ani și nu a avut intenția de o lăsa să vadă lumina zilei.

Filmul a provocat multe probleme atunci când a fost lansat prima dată din cauza imaginii sale cu personaje africano-americane.

Filmul se afla pe o plantație din sud, de după războiul civil, dar aflată încă într-o situație foarte ambiguă. Existau mulți oameni negri care lucrau pe plantație, și chiar dacă nu erau numiți sclavi, aveau atitudini foarte subordonate și vorbeau într-un mod care i-ar fi putut face să pară mai puțin inteligenți.

2. Disney își plătea foarte prost angajații, ceea ce-i determina să intre în grevă, schimbând animația pentru totdeauna

În primele zile ale companiei Disney, lucrurile nu erau într-adevăr foarte bine organizate, iar Walt încerca doar să obțină cât mai multe idei bune posibile și să avanseze în ritm rapid.

El a angajat mulți animatori să întreprindă o activitate creativă, iar compania s-a extins mai repede decât știa cu adevărat să facă față.

Acest lucru a condus la o problemă foarte serioasă, iar organizarea și lăcomia i-au luat mințile lui Walt. El îi plătea foarte prost pe angajații săi, iar apoi le oferea măriri într-o ordine arbitrară.

Oamenii primeau la întâmplare mai mulți bani, fără motive sau explicații, și nimeni nu știa exact ce ar trebui să facă pentru a câștiga mai mult. Dar după o vreme, animatorii au început să obosească în a mai face abuz de talentele lor, și au început să dea greș.

 

Walt nu era cu adevărat interesat să negocieze cu ei, și în schimb încerca să-i bată și să se lupte cu ei. Animatorii au format o breaslă pentru a se proteja, iar după câteva săptămâni de pietre intense și așa mai departe, Walt a fost forțat de o presiune exterioară de a-și plăti oamenii în mod corect.

 

3. Corabia din seria originală Pirații din Caraibe avea schelete umane reale

Pirații din Caraibe este o franciză de succes, care și-a depășit de mult vremea. Totuși, toată acțiunea se bazează pe vasul popular de la Disneyland, proiectat inițial în anii 1960.

Walt Disney era foarte mulțumit de călătoria cu nava în sine, și de aceea, a adorat felul în care a fost construită. Cu toate acestea, unii dintre designeri au fost dezamăgiți că, în ciuda faptului că restul călătoriei părea realistă, scheleții nu păreau suficient de reali.

Pentru a rezolva această problemă, au contactat centrul medical UCLA și au reușit să pună mâinile pe niște schelete de om reale, pentru a decora nava.

Odată cu trecerea timpului, nava a fost renovată în mod regulat, iar Disney afirmă că toate rămășițele umane au fost îndepărtate și că au fost înmormântate corespunzător, în țara lor de origine.

 

4. În zilele de început, Walt Disney nu a permis femeilor să facă o muncă de animație completă pentru companie

O scrisoare care a fost transmisă pe internet arată o respingere pentru filmul Albă ca Zăpada, pe care o tânără care a aplicat la Disney pentru a lucra în departamentul de creație a suferit-o.

Această scrisoare a fost confirmată ca fiind autentică și arată cât de rău trata compania femeile la acea vreme. De exemplu, în scrisoare era menționat faptul că femeile nu aveau voie să lucreze în departamentul de creație al Disney, căci toate acestea erau sarcini realizate de „bărbați tineri”.

Scrisoarea continuă să explice faptul că femeile pot lucra la Disney, dar doar dacă slujbe de transcris sau urmărit scenarii.

Ca și cum ar adăuga insultă la rănire, scrisoarea din formular explică faptul că o femeie tânără care dorește să depună o cerere pentru o astfel de sarcină ar trebui să prezinte dovezi ale muncii sale, dar de fapt o descurajau să aplice, afirmând că sunt multe femei care aplică pentru acele locuri, încât probabil nu va fi selectată oricum.

 

Se pare că adevărul despre trecutul misterios al lui Disney nu este atât de colorat pe cât vrea să pară compania în sine, și probabil acestea nu sunt singurele fărădelegeri pe care le-a comis.

loading...

Comentează