Connectat

6 sporturi neobișnuite despre care nu ai auzit niciodată

Oricine s-a jucat sau s-a uitat la un moment dat la fotbal, tenis, baschet, baseball, rugby și alte asemenea jocuri. Sunt principalele sporturi care atrag oamenii cel mai mult.

Cu toate acestea, sunt și alte categorii de sporturi care implică mai mult decât lovirea unei mingi. Există numeroase sporturi neobișnuite în întreaga lume, despre care s-ar putea să nu fi auzit până acum.

Iată o listă cu câteva dintre acestea:

1. Wrestling cu ulei

Lupta în ulei este un sport național turcesc. Se desfășoară în întreaga lume în iunie în fiecare an. Face parte dintr-un festival care datează din anul 1357, ce sărbătorea o victorie otomană.

Concursul, cunoscut sub numele de pehlivan, presupune ca două persoane să se lupte acoperite cu ulei. Astfel de bătălii se desfășoară și în nordul Greciei, Macedonia de Est și Tracia de Vest.

În ultimii ani, acest stil de lupte a devenit popular și în alte țări, în special în Olanda și Japonia.

2. Poohsticks

Poohsticks este un sport menționat pentru prima dată în „The House at Pooh Corner”, o carte a lui Winnie the Pooh, de A. A. Milne. Este un sport simplu, care poate fi jucat pe orice pod care trece peste o apă curgătoare.

Fiecare jucător aruncă un băț pe partea din amonte a unui pod, iar cel al cărui băț apare prima dată pe partea din aval este câștigătorul. Există și campionate mondiale anuale care au avut loc pe râul Tamisa, din Marea Britanie, în 1984.

3. Curse de pat

Unul dintre cele mai neobișnuite sporturi – cursele de pat – a fost îmbrățișat de oamenii din Yorkshire-ul de Nord, din Knaresborough. Prima cursă din 1965 a fost deschisă doar pentru armată, nave și marinarii americani, dar acum, competiția este deschisă oricui.

Concurenții se întrec în echipe de câte 5, plus unul care se află pe un pat. Fiecare echipă trebuie să ofere un pat propriu, decorat în tematica anului.

Patul merge pe 4 roți, care de asemenea, trebuie să și plutească. Această cursă de 3 km începe și se termină la Conyngham Hall. La jumătatea rundei, echipele se confruntă cu un deal pe care trebuie să urce până la Castle Top, după care trebuie să treacă printr-un râu.

3. Zorbing

Zorbing este recreația sau sportul de a te rostogoli pe un deal, de regulă într-un obiect din plastic transparent. În general, se face pe o pantă ușoară, dar de asemenea, se poate realiza și pe o suprafață plană, permițând mai mult control „șoferului”.

Este un sport destul de extrem.

4. Călcatul excesiv

Călcatul excesiv este un sport extrem, dar periculos, și în același timp, o artă. Oamenii care joacă acest sport neobișnuit merg într-o locație îndepărtată și calcă haine!

Lor le place să-și ia masa de călcat, fierul și câteva haine boțite, iar apoi să se fotografieze acolo, în timp ce-și calcă hainele. Astfel de locuri includ altitudini extreme, locuri subacvatice, atârnați de o stâncă și deasupra unor vehicule.

5. Competiția de cărat soția

Căratul soției este un sport în care bărbații care concurează, cară un coechipier de gen feminin. Se desfășoară anual în Finlanda la începutul lunii iulie și presupune ca un bărbat să efectueze un curs de 253,5 m, în timp ce își cară soția în spate.

Cursul cuprinde diverse suprafețe și trecerea prin pământ uscat sau obstacole ascunse în apă. Premiul pentru câștigător este un telefon mobil dar mai important, câștigă, de asemenea, greutatea soției în bere.

6. Concursul World Gurning

Este o competiție în care cea mai urâtă față câștigă. Gurning este un cuvânt pentru felul în care îți strâmbi fața. Competițiile au apărut pentru prima oară în 1297 la Egremont Fair, în Marea Britanie.

Tot ce trebuie să faci este să demonstrezi că îți poți schimonosi fața în cel mai urât mod posibil!

 

loading...

Comentează