Connectat

7 metode prin care să îți dai seama dacă cineva te minte

Poate fi o adevărată provocare să îți dai seama dacă cineva te minte sau nu. În cele mai multe cazuri, dacă te îndoiești de onestitatea unei persoane, există mii și mii de gânduri care îți trec prin minte. De cele mai multe ori, dacă ai această senzație conform căreia ai impresia că cineva te minte, se întâmplă să fie adevărat. Însă nu poți ști acest lucru cu siguranță și nici nu poți dovedi asta.

Totuși, dacă ești atent la limbajul corpului deoarece acesta este cel care ne trădează pe toți mai tot timpul, îți vei da singur seama dacă cineva într-adevăr te minte sau nu. Unele reacții ale corpului nu pot fi controlate și nici falsificate, de aceea, ele sunt niște indici foarte buni în această situație.

Citește lista de mai jos și învață și tu cum să depistezi un mincinos!

1. Limbajul corpului

Dacă ești suspicios cu privire la ceva ce îți spune persoana de lângă tine, atunci fii mai atent la gesturi și nu la cuvinte. Mincinoșii tind să își țină mâinile ascuns (să le țină strânse, să le aibă în buzunare, la spate sau să stea pe ele) și le este greu să stea drepți atunci când spun o minciună. Dacă ei își ling buzele atunci când li se adresează o întrebare, atunci clar ai în față un mincinos.

2. Respirația

Atunci când oamenii mint, ei tind să respire mai greu și vocea lor devine mai slabă deoarece ritmul cardiac se schimbă atunci când devin neliniștiți.

3. Rigiditatea

Mincinoșii sunt de cele mai multe ori foarte tensionați, așa că poți să îi depistezi din cauza rigidității nenaturale a corpului lor. Umerii ridicați, mâinile sau gleznele încrucișate arată lipsa onestități a suspectului și disconfortul.

4. Transpirația excesivă

Să spună o minciună îi face chiar și pe cei mai experimentați mincinoși să se simtă stresați. Iar atunci când mint, chiar dacă nu este vorba despre ceva foarte grav, ei transpiră excesiv deoarece transpirația este un răspuns natural în fața unei situații stresante. Așa că este destul de comun pentru cei care mint și care se tem să fie detectați, să transpire mai mult decât este normal.

5. Contactul vizual

Un mincinos va încerca să îți evite privirea și chiar dacă încerci să stabilești un contact vizual, el va începe ori să se holbeze la tine ori să clipească prea mult.

6. Schimbă subiectul

Oricine se simte inconfortabil și vulnerabil atunci când spune o minciună. Chiar dacă cineva este un mincinos experimentat cu o privire imperturbabilă, înăuntrul lui există un sentiment groaznic de panică. Un mincinos cu siguranță va încerca să schimbe rapid subiectul și să sară la o altă discuție.

7. Atingerea feței exagerată

Fii atent la orice gest pe care suspectul îl face asupra feței sale. Mincinoșii tind să își atingă părul, fața și gâtul, dă își scarpine nasul și să își acopere gura mai mult decât se întâmplă de obicei.

loading...

Comentează