Connectat

8 părți ale corpului de care nu mai avem nevoie, dar pe care încă le avem

Corpul nostru este precum un templu și mereu ar trebui să avem grijă de el pentru a-l menține într-o stare bună pe o durată cât mai lungă. Deși multora dintre noi ne place să avem grijă de corpurile și de organele noastre, nu știm că unele părți ale corpului nu ne sunt indispensabile.

 

Deși am evoluat pe parcursul timpului, unele organe și părți ale corpului au rămas neschimbate, deși nu mai avem nevoie de ele în prezent. Citește și tu lista de mai jos care conține unele dintre organele de care nu mai avem nevoie, dar pe care încă le avem.

 

1. Apendicele

Singurul moment în care vei auzi de apendice este acela în care el se inflamează și poate ajunge în punctul în care poate exploda. Deși apendicele nu este necesar în viața noastră, ultimele studii spun că el ne ajută în menținerea în formă bună a sistemului umanitar.

 

2. Părul de la axilă

Părul de la axilă ne face să transpirăm și să adunăm mici particule de mizerie. În trecut, totuși, părul de pe corp era foarte atrăgător tocmai pentru că facilita emanarea mirosurilor specifice și astfel, femeile erau mai atrase. Se presupune că oamenii se împerecheau mai repede astfel.

 

3. Punctul lui Darwin

Punctul lui Darwin este o mică excrescență de piele pe care unii oameni o au în colțul superior al urechii. El a rămas încă de când ne asemănam cu maimuțele și aveam nevoie de astfel de urechi pentru a recepționa semnalele auditive mai bine.

 

4. Pielea de găină

Cu toții știm ce este pielea de găină și cei mai mulți dintre noi au experimentat această stare în anumite condiții. Chiar dacă pielea de găină pare să nu aibă niciun sens, adu-ți aminte că oamenii obișnuiau să fie mai păroși, aceasta fiind reminiscența care a rămas în timp.

 

5. Sfârcurile la bărbați

Deși bărbații găsesc plăcere la sfârcurile unei femei, acestea fiind satisfăcute de asemenea, putem spune că nu știm exact care este scopul lor la bărbați. Nu există un motiv evolutiv pentru sfârcurile bărbaților, ci doar faptul că embrionul uman se dezvoltă la fel în primele săptămâni, neținând cont de gen.

 

6. Nada fundului

Cu toții avem și știm despre această lungire a coloanei vertebrale despre care se spune că este o rămășiță a unei posibile cozi din trecut. Așa cum poți observa, maimuțele au cozi care le ajută să se balanseze și să își păstreze echilibrul, iar noi am beneficiat de același lucru în trecutul cel mai îndepărtat.

 

7. Amigdalele

Probabil că nici tu nu te gândești niciodată la amigdalele tale decât atunci când ele se infectează și trebuie scoase. Cu toate că noi putem trăi fără ele, trebuie să știi că sunt destul de importante deoarece fac parte din sistemul nostru imunitar și ne ajută în acest sens.

 

8. Măselele de minte

Măselele de minte sunt unele dintre cele mai problematice părți ale corpului nostru deoarece ele ne cauzează multe dureri și trebuie scoase. Și ele sunt reminiscențe din trecut deoarece strămoșii noștri aveau nevoie de ele pentru a consuma mâncăruri crude.

loading...

Comentează