Connectat

9 lucruri misterioase pe care nici știința nu le pot explica

Din cele mai vechi timpuri, am încercat să explicăm numeroase lucruri miraculoase care există sau se întâmplă pe planeta noastră.

Majoritatea dintre ele pot fi acum explicate științific, dar nu toate. Mai există fenomene și lucruri greu de crezut, pentru care oamenii de știință nu găsesc încă o explicație plauzibilă.

Citește mai jos pentru a descoperi 12 fenomene misterioase create de natură sau de oameni, pentru care știința nu are o explicație!

1. Drumul Bimini

În anii 1930, psihologul american Edgar Cayce a susținut că în 1968 sau 1969, ruinele orașului pierdut Atlantis s-ar găsi  în Bimini.

În septembrie 1968, 700 de metri de blocuri de calcar așezate frumos au fost găsite în mare, lângă Paradise Point din nordul Bimini. Lanțul de blocuri este acum numit „Drumul Bimini”.

Unii cred că acestea sunt rămășițele faimoasei civilizații. Alții cred că este rezultatul aprofundării fundului mării.

2. Ciuma de dans

Iulie 1518. Strasburg. Doamna Troffea a început să danseze și nu s-a mai oprit. După o săptămână, încă 34 de oameni dansau împreună cu ea.

După o lună, numărul total al dansatorilor a ajuns la câteva sute. Au dansat fără să se oprească, iar 400 de oameni au murit din cauza epuizării, a infarctului miocardic sau a accidentelor vasculare cerebrale.

Acest fenomen nu are o explicație științifică satisfăcătoare. Nici una dintre teorii nu explică rezistența incredibilă necesară pentru a dansa timp de mai multe zile fără a te opri.

3. Andrew Carlssin

În 2003, FBI a arestat un bărbat acuzat de o înșelătorie la bursă. Având doar 800 de dolari, a câștigat 350 milioane de dolari prin intermediul a 126 de contracte riscante.

După ce a fost arestat, Andrew a spus că a primit informații din viitor. Conform spuselor sale, el a venit din anul 2256, cu ajutorul unei mașini a timpului.

Mai târziu, cineva a plătit o garanție de 1 milion de dolari pentru el, iar Andrew Carlssin a dispărut.

4.  Râul care fierbe

 

Un băiat pe nume Andrés Ruzo a auzit adesea de la bunicul său legenda râului care literalmente „fierbea” dușmanii în apă. El a visat să descopere acest râu.

Crescând, a devenit geolog, iar un șaman local i-a servit drept ghid, atunci când a descoperit râul, în 2011. Temperatura apei era de aproximativ 86 de grade Celsius.

Minunea existenței sale este că acest râu se află la 700 de km de cel mai apropiat vulcan.

5. Ruinele submarinului Yonaguni

Ruinele submarinului Yonaguni au fost găsite în apropierea insulei Yonaguni (Japonia), de către scafandri, ăn 1986.  Au fost descoperite artefacte care dovedesc existența unor oameni în acele locuri. În ciuda acestui fapt, oamenii de știință nu cunosc informații despre acele ruine.

6. Imaginea de la Muzeul Bralorne

O fotografie care prezintă deschiderea Podului de Aur în Canada în 1941, prezintă un bărbat stând în mulțime, care este îmbrăcat complet diferit față de moda anilor 1940.

Are un hanorac cu fermoar, un tricou cu un logo în stilul secolului XXI și o cameră foto portabilă în mână. Unii oameni sunt siguri că este un călător în timp capturat în fotografie.

 

7. Geoglifele din pădurile tropicale ale Amazonului

Studiind peisajul deschis al pădurilor tropicale din Amazon, oamenii de știință au observat numeroase desene sculptate în pământ – geoglife.

Specialiștii au descoperit 450 de geoglife în părțile de nord ale Braziliei și Boliviei. Cele mai vechi geoglife au o vechime de 3000-3.500 de ani.

Teoria majoră susține că aceste construcții au fost destinate întâlnirilor, discuțiilor și ritualurilor.

8. Luminile cutremurelor

Luminile care însoțesc cutremurile sunt considerate unul dintre cele mai misterioase fenomene. Din 1600, au existat 65 de cazuri dovedite de lumini văzute pe cer în timpul activității seismice.

Cu toate acestea, probabilitatea de a vedea lumina este scăzută, și se poate vedea în doar 0,5% din toate cutremurele.

 

9. O fată înghețată

Pe 20 decembrie 1980, Jean Hilliard conducea spre casă la părinții ei, prin Lengy, Minnesota. Mașina ei s-a oprit brusc, așa că a decis să meargă la casa prietenilor ei, din apropiere.

Și-a pierdut cunoștința din cauza frigului exagerat și a petrecut 6 ore în zăpadă, până când a fost găsită. Temperatura aerului era de -22 de grade Celsius.

Când Jean a fost dusă la spital, nu prezenta semne de viață și pielea ei era atât de tare, încât era imposibil să-i administreze o injecție.

Doctorii erau siguri că Jean a murit. Dintr-o dată, după ce a fost dezghețată, a început să se miște puțin. După 3 zile, a început să-și miște picioarele, iar în 6 săptămâni, a fost considerată absolut sănătoasă.

loading...

Comentează