Connectat

Această ghicitoare poate fi rezolvată doar de oamenii cu IQ-ul de 140 sau mai mare!

Un tânăr detectiv, pe numele lui Smith, a dat peste un caz special de crimă. Cazul a implicat 5 persoane care s-au cunoscut între ele, toți bărbați.

Unul dintre ei a fost împușcat mortal cu un pistol. Din păcate, documentele nu conțineau nici numele victimei, nici numele criminalului.

Smith a studiat cu atenție toate lucrările și a reușit să descopere numele celor doi, datorită unor detalii importante.

În cele ce urmează, te invităm să-ți testezi logica. Poți dezlega aceste indicii la fel cum a reușit și marele investigator Smith?

1. John

John este un jucător de tenis amator. A doua zi după ce a avut loc crima, el a luat parte la un turneu, jucând împotriva unei persoane care nu era legată de caz.

2. Jack

Jack s-a mutat în oraș cu un an înainte ca asasinatul să aibă loc. S-a născut și a crescut pe o insulă mică, ai cărei locuitori erau în mare parte pescari.

Prin urmare, visul principal al lui Jack este să dețină un loc de pescuit.

 

3. Steve

Steve lucrează ca și fotomodel și se place foarte mult. Atât de mult încât, cu câteva zile înainte de crimă, a început să pozeze pentru Bill, care a acceptat să-i picteze portretul.

4. Bill

Bill este un pictor de portrete faimos. El spune că speră să termine portretul lui Steve într-o săptămână.

5. Alex

Imediat după ce a avut loc crima, Alex s-a dus în Antarctica, făcând parte dintr-o expediție al cărui scop era să studieze viața marină.

El este încă la Polul Sud, împreună cu alți 20 de oameni de știință.

În plus față de toate aceste informații, detectivul Smith a mai luat cunoștință de aceste circumstanțe la fel de importante:

  • Cu o săptămână înainte de infracțiune, ucigașul și-a rupt piciorul
  • Steve și Alex se cunoșteau cam cu 6 luni înainte de crimă
  • Alex și ucigașul se cunoșteau reciproc din copilărie – au crescut în case vecine dintr-un oraș mai mare

După mult timp, detectivul Smith a reușit să-și dea seama care este numele criminalului și al victimei. Tu poți face același lucru?

Citește mai jos pentru a descoperi răspunsul!

Cum a ajuns detectivul la concluziile sale?

Din moment ce John juca tenis în ziua de după crimă, nu ar fi putut trage glonțul fatal.

Știm cu toții că ucigașul și-a rupt piciorul cu o săptămână înainte ca infracțiunea să fi fost comisă și nu s-ar fi putut vindeca atât de repede.

Alex nu putea fi vinovatul pentru că, în copilărie, el și ucigașul locuiau în case vecine.

Steve este nevinovat, deoarece l-a cunoscut pe Alex doar cu câteva luni înainte de infracțiune. După cum știm, criminalul îl cunoaște pe Alex încă din copilărie.

Prin urmare, crima trebuie să fi fost comisă fie de Jack, fie de Bill. Este sigur să presupunem că Jack este nevinovat, pentru că a crescut pe o insulă și nu avea cum să-l cunoască pe criminal din copilărie.

Asta ne mai lasă doar cu Bill. 

În afară de orice altceva, știm cu toții că este încă în viață, deoarece în prezent lucrează pentru a termina portretul lui Steve.

Deci Bill trebuie să fie criminalul. 

Rămâne să mai aflăm cine a fost victima. Detectivul Smith știe că Alex (care este în prezent în Antarctica), John (care a jucat tenis a doua zi după crimă) și Steve (care încă mai pozează pentru Bill) sunt cu siguranță în viață.

Prin urmare, Bill l-a ucis pe Jack. 

 

loading...

Comentează