Connectat

12 fapte despre mâncare pe care toată lumea ar trebui să le știe

Am zice că știm totul, sau aproape totul, despre ceea ce mâncăm, deoarece citim cu atenție etichetele. Dar asta nu e întotdeauna adevărat, vă putem asigura.

Mai jos, urmează să citiți o listă de curiozități despre mâncare ce te vor face să îți schimbi părerea!

12. Cultivarea plantelor modificate genetic este permisă în majoritatea țărilor

În majoritatea țărilor, plantele modificate genetic pot fi cultivate fără restricții, deoarece nu există încă nicio dovadă științifică că aceste culturi sunt mai dăunătoare decât cele naturale.

Cele mai răspândite sunt culturi modificate genetic sunt soia, porumbul, bumbacul, canola și sfecla de zahăr.

11. Oțetul balsamic original nu este niciodată ieftin

Oțetul balsamic tradițional este produs din sucul strugurilor albi proaspeți recoltați, fierți pentru a crea un concentrat, care este apoi fermentat printr-un proces de îmbătrânire lent, de cel puțin 3 ani (cele mai bune tipuri pot dura și până la 100 de ani).

Desigur, un astfel de proces complicat de producție afectează prețul. De aceea, atunci când cumperi o sticlă de oțet balsamic la doar câțiva lei, poți fi sigur că nu este autentic.

10. Prăjiturile cu răvaș nu sunt originare din China

Aceste prăjituri sunt considerate că fac parte din bucătăria chineză, dar este un mit. Cu greu le vei găsi în China.

În realitate, ele au fost inventate în San Francisco, de către americani japonezi (nici măcar chinezi).

9. Wasabi fals

Wasabi-ul autentic se găsește numai în Japonia, unde se cultivă în anumite condiții: în apă curentă la o temperatură de 10-17 ° C.

Rădăcinile Wasabi se coc în 3-4 ani, iar 1 kg costă mai mult de 100 de dolari. Acesta este motivul pentru care adesea se folosesc imitații de wasabi în afara Japoniei, care constau din hrean, muștar, amidon și culoarea verde a alimentelor.

8. Mâncăm insecte și nici măcar nu știm asta

 

Pigmentul alimentar carmin, cunoscut și ca E120, este utilizat pentru a adăuga culoarea roșie produselor alimentare.

Dar nu toată lumea știe că de fapt carminul este produs din acidul carminic, generat de niște insecte la scară cum ar fi scara cochineală.

7. Ketchupul poate fi produs fără roșii

În ciuda faptului că roșiile sunt ieftine (în comparație cu Wasabi, de exemplu), acestea sunt destul de des înlocuite cu ingrediente mai ieftine, cum ar fi merele, diferiți agenți de îngroșare, coloranți și alți aditivi.

Pentru a distinge un ketchup fals, aruncă o privire la culoarea sa – ar trebui să fie roșu sau roșu închis. În ceea ce privește coerența, ketchup-ul real nu ar trebui să fie prea apos.

6. De ce biscuții au găuri în ei?

Găurile din biscuiți nu sunt doar de ordin decorativ. De fapt, ele au grijă ca aceștia să se coacă bine. În caz contrar, biscuiții nu ar mai fi atât de subțiri și de crocanți.

Apropo, primii biscuiți care au provenit din SUA au avut găuri făcute manual. Era vorba despre 13 găuri, care corespundea numărului de state din acea vreme.

5. Canola și uleiul de rapiță sunt aceleași produse

Denumirea “canola” înseamnă, de fapt, ulei canadian, acid slab. Este diferit de uleiul de rapiță numai prin cantitățile reduse (până la 2%) de acid erucic, care afectează nu numai gustul, dar este și toxic pentru inimă.

4. Numărul de calorii afișate pe ambalaje poate fi inexact

Problema este că sistemul de măsurare a caloriilor este deja depășit. De exemplu, nu ține cont de modul în care absorbția variază în funcție de tipul de hrană sau de persoana care o consumă.

Recent, oamenii de știință și-au dat seama că migdalele au aproximativ cu 20% mai puține calorii decât se credea inițial, iar fisticul are cu 5% mai puține calorii.

3. Unele alimente pot dispărea pentru totdeauna

Din păcate, din cauza încălzirii globale și a altor factori negativi, unele alimente sunt pe punctul de a dispărea. Aceasta includ:

  • Anumite tipuri de mere care au nevoie de ierni mai reci.
  • Avocado, datorită faptului că cultivarea lor este neprofitabilă. Pentru a recolta 1 gk din acest fruct, este nevoie de 130 de galoane de apă.
  • Bananele au fost afectate de o epidemie de boli fungice, iar plantele au început să moară repede.
  • Mierea. În ultimii ani, numărul coloniilor de albine a scăzut semnificativ. Motivele sunt acarienii din Asia (introduși acum 30 de ani), pesticidele și nutriția slabă a albinelor.
  • Ciocolata. După cum afirmă oamenii de știință, calitatea boabelor de cacao s-a înrăutățit semnificativ în ultimele decenii, astfel, culturile au fost reduse la jumătate.

2. Gustările de fructe gumate conțin aceeași ceară ca și cea de la automobile

În afară de gelatină, coloranți și alte ingrediente, gustările fructate de mestecat conțin și ceară de carnauba, care este o ceară ce provine din frunzele de palmieri.

Aceeași ceară este utilizată și la automobile, mobilier, sau chiar în industria frumuseții.

1. Puii broiler au devenit mult mai mari 

În ultimii 60 de ani, puii au devenit mult mai mari, în special pieptul și picioarele lor. Unii spun că adăugarea de hormoni și steroizi sunt responsabili pentru aceste schimbări.

Cu toate acestea, agricultorii susțin că creșterea puiilor nu este cauzată de substanțe interzise, ci de îmbunătățirea creșterii moderne, de condițiile mai bune de viață și de supravegherea regulată a medicilor veterinari.

 

loading...

Comentează