Connectat

14 mâncăruri scârboase și periculoase pe care oamenii le consumă doar pentru că au un gust bun!

Apetitul nostru pentru mâncarea gustoasă crește și se diversifică de la o zi la alta.

Înainte, când oamenii trăiau încă în păduri, ei mâncau aproape totul și orice fel de hrană pe care o puteau găsi în timp ce vânau după mâncare, fără să-și ea seama că i-ar putea omorî.

Astăzi, mâncarea este destul de accesibilă pentru majoritatea populației lumii.

Vedem o mare dezvoltare în sectoarele agriculturii moderne și agriculturii ecologice și, de asemenea, dezvoltăm în continuare mai multe dimensiuni pentru a crește calitatea și cantitatea de producție alimentară din întreaga lume.

Dar în cursa de a produce mai mult și mai mult, acordăm atenție la ceea ce mâncăm? Nu toți, am putea spune.

Unii oameni din întreaga lume mănâncă alimente despre care ar putea sau nu să știe că sunt periculoase pentru sănătatea lor.

Mai jos, am compilat o listă de delicatese cu potențial letal, pe care oamenii le savurează oricum!

1. Fugu (peștele pufos)

Fugu este un termen japonez pentru peștele pufos, una dintre cele mai iubite delicatese din bucătăria lor. Ficatul și intestinul acestui pește conțin o substanță chimică toxică, numită tetrodotoxină, care este dăunătoare omului.

În 2015, rapoartele mass-media au sugerat că 5 persoane au murit în Japonia după ce au mâncat Fugu.

2. Casu Marzu – un tip de brânză putredă

Casu Marzu este o brânză cunoscută sub denumirea de Sardinian Maggot, care provine din Italia. Se prepară prin amestecarea viermilor în lapte de oaie.

Casu Marzu este interzisă în SUA.

3. Sannakji – o caracatiță

Coreenii mănâncă o caracatiță numită Sannakji pe când aceasta este încă în viață. Caracatița este foarte lipicioasă și se spune că nu își pierde din putere chiar și după ce moarte.

Statisticile sugerează că șase persoane mor în fiecare an, deoarece tentaculele se blochează în gât. Este, de asemenea, cunoscută pentru pericolul de sufocare.

4. Broasca-bou

Broasca-bou este un fel de mâncare des răspândită printre africani. Ea conține o mulțime de substanțe chimice în corpul său, care ar putea ucide consumatorul.

5. Tegillarca Granosa – scoici de sânge

Tegillarca Granosa este un faimos fruct de mare din China. Este cunoscută deoarece poate provoca hepatita A, E și febra tifoidă.

6. Hákarl

 

Hakarl este un rechin somn care reprezintă un fel de mâncare națională a Islandei. Este îmbinat timp de mai mult de 6 luni înainte de a fi permis pentru mâncat.

Absența rinichilor acestei specii de rechin crește șansele ca în corpul său să existe substanțe otrăvitoare, chiar dacă pare sănătos la exterior.

7. Echizen Kurag – meduza lui Nomura

Echizen Kurag este o meduză care se consumă mai ales în Japonia. Unele părți ale corpului său sunt dăunătoare pentru sănătatea omului, însă nimănui nu pare să îi pese de asta.

8. Fesikh

 

Fesikh este una dintre cele mai iubite feluri de mâncare din Egipt; se mănâncă în special cu ocazia festivalului Sham-el-Nessim.

Mulți oameni se bucură de această masă la festival, care provoacă intoxicații alimentare în multe cazuri.

9. Cassava

Cassava conține o substanță care cauzează viață, numită Linamarină în America de Sud. Dacă îl mănânci crud, atunci Linamarina se poate transforma în cianură.

10. Boabe de soc

Nu este o mâncare, ci un fruct. Frunzele și rădăcinile acestei plante conțin cianură. Dacă-l mănânci în mod greșit și crud, atunci îți poate provoca boli precum diareea.

11. Nuci crude

Nucile crude conțin un compus chimic numit Urushiol, care poate provoca diferite tipuri de alergii la om.

12. Semințe de cireșe

Se spune că ori de câte ori mănânci o cireașă, nu ar trebui să-i înghiți sămânța. Motivul este că semințele de cireșe conțin un compus chimic în interior, numit cianură de hidrogen.

13. Starfruit sau Carambola

Dacă funcția ta renală este afectată, atunci Starfruit sau Carambola ar putea deveni periculoasă pentru sănătatea ta – în unele cazuri, chiar mortală.

14. Pangium edule

 

Aceasta se consumă mai ales în partea din Asia de Sud a lumii și constă din cianură de hidrogen.

loading...

Comentează