Connectat

Povești bizare despre originea a 5 produse alimentare faimoase!

Când vedem noi variante de mâncare, ne așteptăm ca ele să fie create de niște bucătari geniali. Dar dimpotrivă, se pare că unele dintre cele mai renumite alimente pe care le consumăm s-au născut din parcele de război, lenea de a folosi ingrediente și lipsa de ustensile.

Dorința de a improviza a unor oameni au făcut istorie în arta culinară. De la chipsurile de cartofi la conurile de înghețată, pregătește-te să afli câteva dintre cele mai ciudate origini ale alimentelor preferate!

1. Cookie chips-urile cu ciocolată

Uneori, puțină creativitate poate face diferența. Asta s-a întâmplat și atunci când Ruth Wakefield a creat cookie-ul preferat al multora dintre noi, din ciocolată.

Într-o zi, când făcea un desert, a rămas fără ciocolată. În loc să meargă la un magazin alimentar, ea a decis să improvizeze. A tăiat o bucată de ciocolată de la Nestle ca și înlocuitor.

Astfel, s-au născut chips-urile cu ciocolată.

2. Acadelele

Povestea începe în 1905, în casa lui Frank Epperson,  care avea 11 ani. Într-o seară, își făcea băutura cu zahăr obișnuită – o pudră de sifon combinată cu apă, pe care o amesteca cu un bețișor.

Din greșeală, a lăsat băutura cu bețișorul în ea, afară, în mijlocul iernii. A doua zi, se transformase într-o acadea! El a fost cel care a creat primele variante de acadele pentru alți copii, cărora le-a plăcut în mod deosebit.

Acest lucru l-a făcut pe Frank să-și dea seama că acadelele ar putea fi o mare lovitură. A păstrat această descoperire timp de 18 ani, până când a avut resursele necesare pentru a le distribui în mod comercial.

3. Sandwich-ul 

 

Una dintre cele mai mari inovații ale omenirii în istoria alimentelor este sandwich-ul. Aparent, aceasta vine și cu una dintre cele mai bizare povești de origine alimentară.

Se pare că povestea de origine a felului în care sandwich-ul a apărut pe mesele noastre s-a născut din lenea unui bărbat de a folosi vasele potrivite.

Povestea spune că, în anii 1700, cel de-al 4-lea conte de Sandwich – John, Montagu – a cerut acest fel de mâncare servitorilor săi. Cum s-a întâmplat?

Ei bine, unii spun că faimosul conte se afla în mijlocul unui joc de noroc feroce, așa că a ordonat ca bucata de carne să fie pusă între două bucăți de pâine și să i se aducă imediat.

O altă poveste spune că respectivul conte a fost ocupat perioade lungi de timp, așa că a inventat această masă gratuită și lejeră.

4. Limonada roz

Consumul de limonadă proaspătă amestecată cu căpșuni zdrobiți, suc de zmeură și suc de afine, pentru a face pastel roz, este perfect pentru o zi de vară fierbinte.

Suntem norocoși că această limonadă roz există, pentru că primele sale versiuni erau doar eșecuri brute, care nu ar fi trecut niciodată de reglementările privind siguranța alimentelor.

Prima poveste despre originea sa spune că Pete Conklin era un lucrător la circ, care, într-o zi, a rămas fără apă pentru a face limonada. A încercat rapid să găsească mai multă apă, descoperită în vestiar.

Problema era că cineva își spălase ciorapii roz în acea apă, ceea ce i-a oferit o culoare pastel. Ignorând preocupările legate de sănătate, Pete a folosit acea apă pentru a crea presupusa „limonadă roz de căpșuni”.

Afacerea lui a explodat, din cauza schimbării culorii limonadei, din clasicul galben în rozul pastel.

A doua poveste spune că Henry Allot, alt lucrător la circ, a pus bomboane roșii de scorțișoară într-un pahar cu limonadă, rezultând apa de trandafiri pe care o știm astăzi.

 

5. Conul de înghețată

Conul de înghețată este una dintre cele mai importante inovații din istoria înghețatelor, dar are și o poveste de origine foarte bizară.

De fapt, înainte de a fi inventată, înghețata era linsă din recipiente de sticlă sau învelite în hârtie. Pe scurt, era oribil să mănânci înghețată.

Din fericire, în anul 1904, inventarea conului de înghețată a salvat situația. Deși Marchiony este creditat ca și inventator, o versiune similară a fost introdusă în 1904, la târgul mondial de la St. Louis.

Un concesionar sirian, numit Ernest A. Hamwi, și-a turnat produsele de conservare sub formă de vafe, cunoscute sub numele de „Zalabis”, într-un con.

El a oferit vafele sale vânzătorului său de înghețată vecin, care a oferit-o clienților. Clienții au fost atât de fericiți, încât conul de înghețată a început să devină din ce în ce mai utilizat și diversificat, în timp.

loading...

Comentează