Connectat

10 profesii extrem de bizare care nu mai există în prezent

Odată cu avansarea tehnologiei, ne-am obișnuit cu faptul că o mulțime de sarcini și profesii sunt puternic determinate de asta. Totuși, în trecut, nevoile oamenilor au fost complet diferite.

De aceea, au existat unele profesii care în prezent s-au stins. În cele ce urmează, îți vom prezenta câteva dintre cele mai ciudate slujbe care au existat în vechile vremuri.

Este incredibil și de neconceput că odinioară, a trebuit să angajăm oameni care să facă astfel de sarcini pentru noi!

1. Colector de mingi de bowling

În zilele noastre, folosim mașini și echipamente electronice pentru colectarea mingiilor de bowling scăpate.

Cu toate acestea, istoria bowling-ului a început mult mai devreme, înainte de tehnologia pe care o știm în prezent.

De aceea, în vremurile trecute, era necesar să se folosească mâinile și creierul uman pentru a număra și a colecta mingiile de bowling. Este foarte probabil ca acest joc să fi durat mai mult decât în prezent.

2. Tăietor de gheață

Această profesie nu mai există, dar în trecut, când lacurile erau înghețate, tăietorii de gheață veneau la datorie, pentru a tăia bucăți de gheață și a le transporta la distribuitorii de gheață.

3. Alarma umană

Probabil printre primele sunete pe care le auzi dimineața sunt cele care vin de la alarma telefonului mobil. Cu toate acestea, în vechile timpuri nu existau asemenea invenții.

Așadar, când oamenii trebuiau să se trezească devreme și să meargă la lucru, angajau oameni care făceau pe ceasul deșteptător uman. Da, această profesie chiar a existat!

În esență, o persoană trebuia să bată la uși sau la ferestre pentru a-i trezi pe cei care voiau să meargă la muncă.

4. Ascultător pre-radar pentru aeronavele inamice

În zilele noastre, tehnologia a înlocuit cu succes omul cu niște radare care pot localiza aeronavele. Nu vorbim numai despre aeronave militare.

Radarele pot recunoaște avioanele inamice datorită sistemelor particulare de detectare cu care au fost incorporate. Dar pe vremuri, existau oameni care urmăreau aeronavele inamice.

Datorită lor, armata reușea să audă avioanele de război inamice și să-și avertizeze trupele despre pericol.

5. Prinzător de șobolani

Șobolanii sunt unele dintre acele animale care au urmat întotdeauna omenirea, oriunde s-ar fi îndreptat aceasta. Șoarecii au existat dintotdeauna, în ciuda faptului că oamenii nu și-i doreau aproape.

În Europa, nu existau capcane pentru șobolani, astfel încât erau angajați oameni a căror sarcină era să prindă aceste vietăți pentru a evita răspândirea bolilor. Yuck!

6. Aprinzător de lămpi

Pare ciudat, însă lămpile de stradă au apărut în orașe cu mult timp înainte de electricitate. Necesitatea de a ilumina străzile orașului a determinat omenirea să dezvolte un sistem non-electric de iluminare.

Exista o profesie specială pentru asta, care astăzi a dispărut. O persoană era responsabilă cu aprinderea luminilor stradale în fiecare seară și stingerea acestora în fiecare dimineață.

7. Omul cu laptele

Tehnologia de depozitare a alimentelor și de refrigerare nu a fost bine dezvoltată în trecut.

Cu alte cuvinte, nu existau frigidere electrice. De aceea, laptele proaspăt trebuia livrat în fiecare dimineață. Iar pentru asta, exista o persoană angajată.

8. Operatorul tabloului de comandă

Când tehnologia de comunicații încă era în țărână și cablul era cel mai bun aliat, transmisiile de apel nu era ceva automatizat. A fost nevoie de o persoană care să conecteze un difuzor la receptor.

În zilele noastre, acestea este o profesie învechită.

9. Șofer de bușteni

Nu cu mult timp în urmă, nu existau camioane pentru livrarea de încărcături grele. Cum s-a descurcat omenirea în acest caz?

Un bun exemplu sunt șoferii de bușteni, a căror profesie presupunea să transporte copacii din păduri pe râu, până când camioanele au fost descoperite.

 

10. Hoți de cadavre

Hoții de cadavre existau în secolul al XIX-lea. Ei lucrau pentru universități, iar sarcina lor consta în îndepărtarea cadavrelor din mormintele lor.

 

loading...

Comentează