Connectat

11 situații din relația ta cu care nu ar trebui să te simți confortabil

Trăim într-o lume a tehnologiilor care avansează, dar cu toate acestea, uneori continuăm să respectăm reguli demodate în relațiile noastre.

De exemplu, situațiile care sunt interzise pentru a fi discutate. În cele ce urmează, îți vom arăta cât de nefericiți pot fi oamenii care țin secrete.

Majoritatea subiectelor interzise intră în conflict cu relațiile fericite. Citește mai departe și vei vedea că avem dreptate!

11. Sănătatea

Nu ești hipocondru doar pentru că te simți rău, dar nici nu te preface că ești nemuritor. Lasă-ți partenerul să te ajute, căci amândoi sunteți în aceeași echipă. Și vă puteți sprijini reciproc întotdeauna.

10. Momente intime

Este evident că dacă o persoană nu știe care este problema, nu o va putea rezolva. Cu toate acestea, multe cupluri sunt de părere că problemele intime vor dispărea de la sine.

Dar nu este adevărat. De aceea, bunul simț ar trebui să prevaleze asupra timidității.

9. Obiceiurile tale ciudate

Toată lumea are obiceiurile sale bizare. Unii oameni sunt timizi, altora le place să danseze în pijamale. S-ar putea să-ți placă benzile desenate, LEGO și Backstreet Boys.

Sigur și partenerul tău are „dependențele” sale ciudate. Încercați să vi le împărtășiți. Probabil aveți mai multe în comun decât vă puteți da seama.

8. Indiferența față de copii

Este un mit că tuturor oamenilor le plac copiii. Puteți amâna planificarea familială dacă nu sunteți pregătiți pentru asta. Dar în orice caz, subiectul copiilor este un lucru de discutat cu partenerul de relație.

7. Aspectele financiare

„Nu avem bani”. „Nu trebuie să cumpărăm asta acum”. Unii oameni sunt prea timizi să rostească cu voce tare astfel de lucruri, pentru că le este teamă să nu pară prea zgârciți sau prea lacomi.

Este foarte important să discutați despre un buget familial folosind cuvintele potrivite.

6. Avantajele și eșecurile partenerului 

Nu trebuie să dai vina pe partenerul tău, dar cu siguranță trebuie să discuți totul într-o manieră pașnică, pentru că este rău să ții totul în tine. Te va umple de frustrări pe termen lung.

5. Dreptul de a sta singur

Toată lumea are dreptul să vegeteze în singurătate pentru o vreme. Uneori, e chiar necesar să rămânem singuri cu gândurile noastre și să nu ne deranjeze nimeni.

Sunt oameni care încă trebuie să mai înțeleagă că fraza „Vreau să mă odihnesc” nu este egală cu „Nu te mai iubesc”.

4. Problemele personale

Nimănui nu-i place atunci când cineva spune aceeași poveste din nou și din nou. Dar tăcerea face ca situația să se înrăutățească.

Există o linie fină între reticențp și dorința de a nu supăra pe cineva.

3. Părinți și familie

Este bine atunci când ajungi la un compromis cu părinții partenerului. Dar dacă simți că aceștia doresc să vă controleze viața, nu ezita să spui ceea ce ai pe inimă.

Amintește-i partenerului că voi încercați să aveți propria voastră familie, nu un întreg clan.

2. Planuri pentru viitor

Nu trebuie să urmezi un scenariu al unei vieți prestabilite, dacă acesta este în contradicție cu visele tale. Sacrificiile inutile sunt teribile pentru amândoi.

Vrei să faci o schimbare în viața ta? Discută cu partenerul tău despre asta. Dacă el vrea același lucru sau nu, important e să știți fiecare unde stă, pentru a putea discuta alte variante.

1. Complexe legate de aspect

O relație fericită și criticile legate de aspectul fizic nu vor merge niciodată mână în mână. Desigur, tuturor le plac trăsăturile frumoase ale feței și corpurile în formă.

Dar la urma urmei, nu îți iubești partenerul numai datorită aspectului lor. Prin urmare, respectă regula „Nu judeca o carte după coperta ei” cu partenerul tău.

În schimb, uite o listă de subiecte care ar trebui să fie evitate:

  • comparația cu alții sau cu foștii iubiți – nu spune niciodată „El/Ea face/făcea asta, iar tu nu…”
  • slăbiciunile partenerului – toată lumea are grijile sale care trebuie uitate, nu-ți arunca partenerul în mijlocul grijilor tale personale
  • fantezii intime de genul „Partenerul meu ideal ar face asta…” – îți va face partenerul să creadă că nu este suficient de bun și nu te mulțumește cum trebuie.
  • comentarii negative despre părinți / prieteni – opiniile se pot schimba, însă partenerul își va aminti mereu cuvintele tale negative la adresa apropiaților săi
loading...

Comentează