Connectat

12 lucruri pe care știința le are de spus despre dragoste

Se spune că sentimentele și emoțiile provin din inimă. Dar se pare că adevărata sursă se află de fapt în creierul nostru. De aceea, sunt implicate reguli stricte, ecuații matematice și pură chimie.

Mai jos îți vom prezenta câteva reguli pe care creierul uman le urmează atunci când vine vorba de dragoste

12. Un ten proaspăt, sănătos și obiceiurile sănătoase sunt semn al unor gene bune, potrivit creierului

Mințile noastre îi plac pe cei care arată sănătoși și se conduc după un stil de viață autentic, iar cei care preferă să mănânce echilibrat și sănătos, fac mișcare și arată proaspăt, chiar și cu intervenții minore de machiaj, sunt de departe preferați de creierul nostru. Toate acestea sunt percepute ca fiind gene bune.

11. Cu un zâmbet, creierul nostru poate identifica dacă va exista un contact mai apropiat sau dacă este vorba de agresiune ascunsă

Zâmbetul este o expresie facială care a apărut pe chipurile primelor ființe umane atunci când cineva le-a invadat intimitatea.

Creierul nostru poate distinge un zâmbet sincer, cauzat de simpatie, prin recunoașterea mișcărilor mușchilor faciale. Astfel, el poate identifica dacă o persoană ascunde agresiune sau este deschisă comunicării.

 

10. Creierului nostru îi plac oamenii care arată ca rudele noastre, dar cu o singură condiție…

Femeile își aleg des parteneri care arată ca părinții sau frații lor. Bărbații preferă femei care arată ca și mamele sau surorile lor.

Creierul nostru încearcă să găsească un „geamăn” cu care probabilitatea genelor puternice va fi cea mai ridicată. Cu toate acestea, funcționează numai dacă bărbații sau femeile au relații apropiate cu rudele lor.

9. Puțină grăsime este frumoasă

Creierul percepe o anumită cantitate de grăsime ca semn că organismul trăiește în confort. Mai mult, creierul știe că, dacă corpul feminin își pierde grăsimea, înseamnă că probabilitatea de concepție este mai mică, iar femeia va fi stresată din cauza unui dezechilibru hormonal. Principalul lucru este să găsim un echilibru sănătos.

8. Simetria și anumite proporții sunt frumoase

Simetria corpului este un semn al sănătății. Creierului îi plac trăsăturile brute și proeminente la bărbați, și trăsăturile pline la femei.

Când evaluează corpul altcuiva, creierul determină vizual corelația dintre talie și șolduri. În același timp, lățimea umerilor și mărimea sânilor nu contează.

7. Creierul urmărește tendințele modei atunci când alege un partener

Dacă acesta nu are suficientă experiență sau cunoștințe, alege partenerul cel mai apropiat de idealul frumosului recunoscut public.

De aceea, când suntem tineri, putem să ne îndrăgostim atât de ușor de celebrități sau de fotomodelele de pe coperta Vogue.

6. Este important să vorbiți aceeași limbă, chiar dacă este doar limba iubirii

Ne place în mod instinctiv de acei oameni care posedă același vocabular, folosesc expresii și construcții de vorbire similare și gândesc ca noi.

Creierul nostru preferă oameni cu o minte asemănătoare. Acest lucru exclude situațiile de conflict.

5. Cu cât vă atingeți mai mult, cu atât atracția este mai puternică. Dacă ar fi fost una în primul rând…

Creierul percepe atingerea în 2 pași: îl recunoaște mai întâi pe cel care te-a atins și abia apoi evaluează acțiunea. El va găsi plăcere numai dacă există o simpatie între voi. Și fiecare nouă atingere doar va crește acea impresie.

 

4. Muzica îi face pe bărbați să fie mai atractivi pentru femei 

Bărbații devin mai atrăgători în ochii unei femei dacă aud muzică în acel moment. Deci acum există dovada științifică: femeile „iubesc cu urechile”. Bărbații nu au acest lucru.

3. Cu cât aveți mai multe interese și valori comune, cu atât creierul tău îl place mai mult pe partenerul tău 

Se spune că opusele se atrag și că liniile paralele nu se întâlnesc niciodată. În viața reală, cu cât partenerii au mai multe în comun, cu atât există mai multe șanse ca cei doi să devină o echipă reală, capabilă să reziste la dificultăți. Acest tip de cuplu are șanse mari să supraviețuiască.

2. Creierul nostru preferă oamenii responsabili, care oferă căldură și confort

Urmând instinctul nostru reproductiv, creierul preferă partenerii responsabili, care pot crește un copil sănătos. Când relația este plină de căldură, oxitocina și vasopresina sunt evacuate în corpul nostru. Datorită acestor hormoni, partenerii se pot înțelege cu ușurință și pot face față stresului în situații complicate

1. Creierului nostru îi place să sărute alte persoane pentru că așa definește compatibilitatea genetică

Primul sărut este cel mai important. Două persoane fac schimb de lichide, iar celulele receptorilor din interiorul gurii le analizează și trimit informația genetică înspre creier.

Dacă ambii parteneri sunt compatibili din punct de vedere genetic, atunci oxitocina și serotonina încep să fie răspândite în corp. Așa începe iubirea.

BONUS: Din punct de vedere științific, creierul tău te poate face să te îndrăgostești de persoana greșită pentru a câștiga experiență

Nu trebuie să te îngrijorezi în privința poveștilor de dragoste nefericite. Fiecare decizie este făcută mai întâi de creierul tău, și numai după o fracțiune de secundă de către tine.

Creierul tău încearcă să aleagă cea mai simplă și mai bună opțiune posibilă. Dar dacă nu ai suficientă experiență, te va forța să faci o greșeală. Fiecare eșec este o experiență pe care trebuie să o obții pentru a-ți găsi adevărata dragoste.

Comentează