Connectat

12 semne că ești mai inteligent decât îți dai seama

Te îndoiești de inteligența ta? Ei bine, nu mai este cazul, căci mai jos ți-am pregătit câteva indicii care îți vor arăta că te-ai înșelat amarnic.

Sunt șanse bune să te regăsești în aproape toate dintre aceste semne care-ți spun că ești chiar mai inteligent decât crezi!

1. Ai luat lecții de muzică

Numeroase studii arată că a învăța să cânți la un instrument muzical ajută la dezvoltarea copilăriei.

Unul dintre aceste studii spune că doar o lună de lecții muzicale îi ajută pe copiii de 4-6 ani să-și îmbunătățească semnificativ scorurile la teste.

2. Ești cel mai mare frate din familie

O cercetare interesantă a sugerat că frații mai mari dintr-o familie au avantaje moderat mai mari, dar semnificative atunci când vine vorba de IQ, în comparație cu frații și surorile lor mai mici.

Acesta este motivul pentru care cele mai mari frați tind să fie cele mai de succes persoane dintr-o familie.

3. Ai o siluetă subțire

În 2006, s-a efectuat o anchetă neobișnuită. S-a arătat o legătură interesantă. Cu cât talia este mai mare, cu atât mai scăzute sunt abilitățile cognitive.

Potrivit altor studii, copiii de 11 ani care au rezultate scăzute la teste sunt mai obișnuiți cu obezitatea până la vârsta de 40 de ani.

Există o mare probabilitate ca studenții mai inteligenți și care studiază mai bine să se străduiască mai mult din punct de vedere educațional și să se preocupe mai mult de sănătatea lor.

4. Ai fost alăptat ca bebeluș

Oamenii de știință din Marea Britanie și Noua Zeelandă au studiat aproximativ 3.000 de copii și au descoperit că cei care au fost alăptați ca bebeluși au obținut cu aproape 7 puncte mai mult pe testele IQ decât cei care nu au fost.

Dar acest lucru se aplica doar celor care aveau o anumita genă (aceasta gena este prezentă și la cei care nu au fost alăptați).

Mecanismul exact care determină relația dintre această genă și alăptare este încă necunoscut.

5. Ai adorat să citești chiar și când erai un copil

Ai amintiri cu cititul încă de când erai mic? Sunt șanse să fii foarte inteligent, mai ales dacă dragostea ta pentru cărți a început încă de când erai în scutece.

În cursul unei cercetări, au fost studiate 2.000 de perechi de gemeni și s-a dovedit că acei sugari care au învățat să citească mai devreme au înregistrat scoruri mai bune la teste în cursul vieții.

Autorii studiului consideră că cititul de la o vârstă fragedă îmbunătățește abilitățile verbale și non-verbale ale unei persoane.

6. Ești stângaci

Există câteva date care sugerează că există un număr mare de persoane stângace printre criminali. Experții nu au explicat încă acest fenomen.

Pe de altă parte, cele mai recente cercetări indică faptul că oamenii stângaci sunt înclinați spre gândirea divergentă – un mod de gândire creativă, care este folosit pentru a rezolva probleme și sarcini.

Persoanele stângace sunt deseori mai inventive și știu să se descurce mai bine în situații dificile.

7. Îți faci griji de multe ori 

Din ce în ce mai multe studii demonstrează că persoanele care adesea se îngrijorează despre lucruri diverse ar putea fi mai inteligente decât cele care nu o fac.

S-ar putea ca acest lucru să fie rezultatul faptului că întotdeauna se gândesc la eventualele consecințe ale acțiunilor lor și, prin urmare, încearcă să se asigure că totul va decurge cât mai bine posibil.

8. Ești înalt

Cercetarea efectuată la Universitatea Princeton a arătat că acei copiii înalți studiază mai bine decât colegii lor, iar când ajung la maturitate, ajung să câștige mai mulți bani.

9. Poți fi amuzant

S-a dovedit că un simț al umorului și inteligența sunt legate între ele. Într-o cercetare, aproximativ 400 de studenți au realizatun test de inteligență la care au trebuit să se gândească la subtitrări amuzante pentru scenele din desene animate.

Poți ghici ale căror studenți au fost cele mai amuzante subtitrări?

10. Ești curios

Un profesor de psihologie de afaceri la o universitate din Londra a ajuns la concluzia că, curiozitatea este o caracteristică importantă în rândul oamenilor inteligenți.

Persoanele curioase posedă o formă de gândire mai rafinată și, pe termen lung, sunt interesate să descopere lucruri noi și să se dezvolte ca oameni.

11. Încerci să atingi perfecțiunea

Oamenii care sunt inteligenți sunt de obicei perfecționiști. Niciodată nu sunt cu adevărat mulțumiți de modul în care sunt lucrurile.

12. Ești o bufniță de noapte

Sună amuzant, dar oamenii care iubesc să stea noaptea treji au, în general, un intelect mai mare decât păsările matinale.

Abilitatea de a lucra și de a fi creativ noaptea nu ne-a fost dată prin natura noastră.

Din acest motiv, oamenii de știință au ajuns la concluzia că oamenii inteligenți se culcă mai târziu, deoarece se străduiesc să-și extindă limitele abilităților lor.

loading...

Comentează