Connectat

20 de lucruri pe care să le faci imediat dupa ce ai aflat că te-a inselat

Încerci să te recuperezi după o infidelitate? Începe cu aceste sfaturi, căci sigur îți vor oferi o perspectivă diferită asupra acestui moment dureros din viața ta.

Dacă ai aflat recent că iubitul sau soțul tău te-a înșelat, mintea ta este probabil la un milion de kilometri distanță, încercând să-și dea seama că urmează să facă și cum ar trebui să procedeze în cazul ăsta. Confuzia este normală în urma infidelității. Cel mai bun lucru pe care-l poți face acum este să stai jos și să respiri. Ia-ți un timp de câteva zile pentru a te aduna și a te descărca. Acum nu trebuie să faci nimic, decât să ai grijă de tine.

Iar când vei fi pregătită să iei măsuri, începe cu aceste lucruri:

1. Nu lua decizii rapide.

S-ar putea să te țipi de isterie sau să pleci imediat de acolo. Dar înainte de a lua o acțiune decisivă, lasă praful să se stabilească. Sentimentul de urgență pe care-l simți acum este o capcană emoțională care te poate lăsa plină de regrete dacă faci ceva ce nu mai poți lua înapoi. Deciziile corecte vor veni la timp, așa că nu te grăbi.

2. Ai grijă de tine

După ceea ce ai experimentat, probabil că ești deja epuizată emoțional și fizic. Așadar, nu neglija nevoile tale personale. Asigură-te că mănânci sănătos, călătorește în mod regulat și dormi suficient de mult în fiecare seară, dacă vrei să-ți păstrezi stabilitatea emoțională.

3. Experimentează-ți sentimentele negative, dar nu te bloca la ele

Lucrurile vor fi destul de dure pentru tine, așa că nu atrage inutil mai multă tristețe sau disperare în viața ta.

4. Asigură-te că ai grijă de toate nevoile tale practice

Nu te poți recupera pe deplin dacă-ți neglijezi atribuțiile și responsabilitățile practice. Ai grijă de locuința ta, de aspectele financiare și a tuturor celorlalte lucruri fără de care nu poți trăi.

5. Ai puțină compasiune

Chiar dacă rămâi în relație sau nu, păstrează-ți compasiunea. Ai tot dreptul din lume să fii furioasă, rea și nervoasă, dar acționând la aceste impulsuri nu vor face decât să înrăutățească lucrurile pe termen lung.

6. Caută sprijin și ajutor extern, inclusiv terapie individuală sau de cuplu

Sprijinul de la prieteni și familie este critic în acest moment, dar meriți să primești ajutor și de la o expertiză medicală.

7. Nu te tortura

Oprește scenariile pe care ți le imaginezi și încetează să mai fii obsedată de lucrurile pe care ai fi putut să le faci pentru a-l împiedica să te înșele.

8. Așteaptă și acceptă numai ce-i mai bun de aici

Atitudinea este totul atunci când vine vorba de recuperarea de pe urma infidelității. Ai încredere în tine însăți și petrece timp doar cu oamenii care te apreciază.

9. Concentrează-te pe viitor, nu pe trecut

Joaca de-a „Ce-ar fi fost dacă” te va măcina și te va face să te simți și mai mizerabilă. Stabilește obiective rezonabile pentru a-ți reface viața și a lua măsurile corespunzătoare.

10. Ai răbdare

Este un fapt crucial, de care depinde decizia asupra relației tale. Oricare ar fi decizia, va dura ceva timp pentru ca toată confuzia să se elimine și să poți gândi cu mintea limpede.

11. Nu te certa cu el și nu-l lăsa să se certe cu tine

Discutarea lucrurilor într-o manieră calmă și rezonabilă este minunată, dar să le lași să se transforme într-un meci de țipete doar vă va răni pe amândoi.

12. Spune-i calm exact cum te simți cu privire la ceea ce s-a întâmplat

Insistă ca el să te asculte cu atenție, în timp ce-i spui ce efect are infidelitatea lui asupra stării tale emoționale. Nu acuza, nu țipa și nu da vina. Spune-i pur și simplu cum te simți și asigură-te că te va înțelege complet.

13. În același fel, ascultă-l pe el

Ascultă cu atenție atunci când îți va spune cum se simte și care au fost motivele care l-au determinat să facă asta. Chiar dacă nu intenționezi să rămâi cu el, ascultarea activă te va ajuta să găsești empatia și închiderea de care ai nevoie pentru a trece mai departe.

14. Ia-ți o vacanță!

Pleacă departe câteva zile, relaxează-te și distrează-te. Te vei reîntoarce calmă, reîncărcată și gata să avansezi către lucruri mai bune.

15. Compartimentalizează tot ceea ce s-a întâmplat

Infidelitatea este cea mai intimă formă de trădare pe care o poți experimenta, dar relația ta este încă un aspect al vieții tale. Ia toate măsurile necesare pentru a te îngriji de tine, dar nu lăsa ca acțiunile partenerului tău să dăuneze asupra altor aspecte importante ale vieții voastre.

Comentează