Connectat

4 reguli de relație pe care nu ar trebui să le încalci niciodată

Viața ar fi mult mai puțin problematică dacă am avea o foaie de hârtie ieftină cu răspunsuri care să ne spună ce să facem în situații dificile.

Iar această foaie cu răspunsuri corecte și greșite ne-ar fi mult mai la îndemână când vine vorba de relații.

Chiar dacă ne place să credem că suntem liberi să iubim pe cine vrem și așa cum vrem, există câteva „reguli” de la care nu ar trebui să ne dezicem niciodată.

Dacă le respecți în mod constant, vei reuși să-ți creezi întotdeauna relații armonioase și durabile.

4. Nu poți obliga pe cineva să te iubească

Oamenii nu sunt obligați să răscumpere dragostea. Cu greu ai putea să iubești pe cineva care este îndrăgostit până peste cap de tine, dacă nu-ți place, nu-i așa?

Trebuie să tratăm sentimentele și alegerile celorlalți cu respect. Asta doar te va ajuta să te îmbunătățești și să devii o persoană mai bună.

Apoi, persoana a cărei dragoste încerci să o câștigi va decide pentru sine dacă ești demn sau nu de sentimentele sale.

3. Dacă ești iubit, vei simți asta

Toată lumea are o idee mai mult sau mai puțin conformă cu realitatea despre modul în care ar trebui să fie tratați și respectați de către partenerii pe care-i aleg pentru o relație.

Vei observa, cu siguranță, dacă cealaltă persoană te desparte de cei apropiați, dacă petrece mult sau puțin timp cu tine, dacă te respectă și dacă îi pasă de sentimentele tale, indiferent de situație.

Dar, dacă partenerul nu-și face niciodată timp pentru tine, iar elementele negative din relația voastră cântăresc mai mult decât cele pozitive, este cazul să te uiți mai bine la relația ta și să nu mai cauți scuze pentru el.

2. Trebuie să te iubești mai întâi pe tine pentru a putea iubi apoi pe altcineva

Iubirea de sine nu este egoism și nici nu înseamnă că-ți pui o coroană pe care nu o meriți pe cap: este respectul pentru dorințele și sentimentele tale.

Înseamnă că nu te vei trăda niciodată pentru plăceri îndoielnice sau pentru a servi pe altcineva în afară de tine.

Iubirea de sine îți permite să te salvezi și să acționezi cu demnitate în orice situație.

Dacă știi cum să te iubești, îi vei trata pe alți oameni cu aceeași dragoste și același respect, iar asta nu-l va împinge niciodată pe partenerul tău să facă ceva împotriva voinței tale.

1. Nu ține lângă tine pe cineva care a încetat să te mai iubească

Este o greșeală obișnuită. Oricât de crud sau dur ar putea suna, nimeni nu este obligat să te iubească pentru totdeauna, indiferent dacă ați făcut 3 copii împreună sau dacă ați construit un palat din diamante.

Iar dacă s-a întâmplat ca iubirea să se evapore, gândește-te la ce este mai bine: să pui capăt vechii povești și să începi una nouă, sau să reții pe cineva alături cu forța? Să sperăm că nu-ți dorești nici ca altcineva să te forțeze pe tine să rămâi cu el/ea.

 

loading...

Comentează