Connectat

5 lucruri pe care cu toții le-am folosit greșit în viață

Atunci când desfășurăm o anumită acțiune în mod regulat, ne obișnuim cu ea, iar pe termen lung, de cele mai multe ori, nu ne dăm seama dacă procedăm corect sau nu.

Este demn de remarcat faptul că, pe măsură ce oamenii își duc traiul, multe dintre activitățile efectuate zilnic sunt realizate greșit.

Iată câteva lucruri pe care cu toții le-am făcut greșit la un moment dat sau altul în viață, dar nu ne-am dat niciodată seama care este modalitatea corectă de a le face:

1. Postura de dormit

După cum știi, o mare parte din timp o petrecem dormind, pentru că în felul acesta, musculatura și creierul nostru se odihnesct.

Somnul este un proces incredibil de restaurare, prin care ne putem reîncărca bateriile, astfel încât să fim la capacitate maximă atunci când ne trezim.

Îți recomandăm să optezi pentru o postură bună de dormit, pentru a preveni durerile musculare inconfortabile.

Știai că experții sugerează faptul că cea mai proastă postură de dormit este cu capul în jos?

Fiind în această postură, spatele se aliniază greșit, generând o mare presiune pe partea inferioară a acestuia.

Încearcă să dormi pe spate, cu fața în sus – această poziție nu aduce nici un risc asupra sănătății corpului tău. Dacă poți și fără pernă, nu mai sta pe gânduri!

2. Plasturii

În mod normal, atunci când ne tăiem cu un cuțit sau un instrument ascuțit, după ce curățăm rana, este normal să aplicăm un plasture.

Cu toate acestea, mulți oameni greșesc în felul în care pun plasturii, lucru care-i aduce în situația de a se desprinde de pe rană și a o expune la agenți externi dăunători.

Pentru a folosi în mod optim plasturii, trebuie să tăiem câte un pic de la fiecare capăt și să plasăm bucățile pe rană, poziționându-le în diagonală una peste alta, pentru a rezista mai mult timp.

3. Feliile de pizza

Cine nu adoră pizza?! În prezent, puțini oameni urăsc acest fel de mâncare.

Dar cea mai incomodă parte este că nu știm cum să apucăm corect felia de pizza, fără ca ingredientele să cadă de pe ea.

Iată un truc util pentru a rezolva această problemă: de fiecare dată când apuci o felie de pizza, îndoaie-o pe jumătate cu degetul arătător, iar astfel, vei împiedica ingredientele să picure sau să cadă.

4. Hamburgerul

Aceeași problemă. Sigur ți s-a întâmplat și ție. Ai un hamburger mare și delicios în fața ta, iar brusc, atunci când ești gata să-l mănânci, îl ridici de pe farfurie și toată umplutura cade.

Iată o tehnică ce te va scuti de această suferință: când ridici hamburgerul ține-l cu degetul mare și degetul mic de la ambele mâini.

De acum încolo, te vei putea bucura de acest preparat delicios fără a mai pierde ingredientele din el!

5. Rucsacul

Pe toată durata vieții noastre, rucsacul ne ajută să îndeplinim diferite sarcini.

De la început, de când eram preșcolari și până am ajuns la maturitate și am intrat în viața profesională, ghiozdanele au fost alături de noi.

Cele mai multe dintre ele au două curele pe care, de obicei, le așezăm pe umeri, pe spate. Acest obicei este fără îndoială periculos, mai ales pentru cei mici.

De ce? Pentru că majoritatea sunt pline cu un număr mare de cărți, caiete și obiecte care pot cântări foarte multe kilograme, iar acest fapt conduce automat la probleme de spate și pot dezvolta o serie de dureri mari.

Experții recomandă să purtăm rucsacul în față, pentru a evita să mai punem presiune pe spatele nostru și coloana vertebrală.

Te-ai gândit vreodată să încerci această abordare? Spatele tău îți va mulțumi mai târziu!

 

loading...

Comentează