Connectat

5 trucuri pe care le folosesc șoferii experimentați

Șoferii cu mai multă experiență care au mașină știu cât de grea este viața cu aceasta. întotdeauna trebuie să ai de a face cu o mulțime de mici neplăceri și de fiecare dată trebuie să fii atent la aspectul și siguranța mijlocului de transport.

Ca să-ți ușurezi viața și să și să scapi de probleme inutile încă înainte de a le avea. De aceste trucuri pot beneficia atât șeferii cu experiență cât și cei care sunt abia la început.

1. Oja pentru unghii va transforma o zgârîietură mică într-una invizibilă

Alege o culoare cât mai asemănătoare cu nuanța mașinii și aplic-o atent în locul cu pricina. după ce oja se va usca dă peste pată cu puțină ceară.

2. Pentru defectele sau pentru crăpăturile din geamuri și sticle îți va fi utilă oja invizibilă

Dacă a nimerit o pietricică în geam și a rămas o gaură acolo, aceasta va continua să tot crească. în lupta cu asemenea probleme de ajutor poate să îți vină oja incoloră.

Aplică mai multe straturi în zona crăpăturii și vei vedea cum acesta va împiedica gaura să crească.

3. Dacă e nevoie să ieși pentru mai mult timp din mașină întoarce volanul invers

În cazul în care mașina stă foarte mult la soare acesta se poate încălzi foarte tare și nu va mai putea fi folosit. Ca să nu ajungi într-o asemenea situație, întoarce volanul la 180 de grade.

4. Cum poți scăpa de soarele arzător

Acest truc este folosit foarte des de piloți. Ca soarele să nu te orbească ia o foaie din acril și pune-o pe parbriz. Aceasta te va proteja de razele ultraviolete și se va ține bine pe sticlă.

5. Frunza de dafin te va ajuta dacă ai rău de mașină

Dacă ai de făcut un drum lung și ți-e teamă că s-ar putea să ți se facă rău, ăune sub limbă o frunză de dafin. Aceasta conține substanțe care calmează stomacul și nervii.

Cu toţii primim instrucţiunile necesare conducerii corecte a unei maşini atunci când ne luăm permisul de şofer, dar unele lucruri se uită odată cu trecerea timpului.

Dacă facem anumite greşeli în mod frecvente, acestea pot produce pagube iremediabile vehiculului. Urmează cele 6 sfaturi de mai jos dacă vrei să prelungeşti viaţa maşinii tale:

1. Încălzirea motorului

Dacă pornim maşina atunci când afară este frig, trebuie să aşteptăm să se încălzească suficient. Astfel, lichidele care lubrifiază motorul îi vor oferi condiţii optime de funcţionare.

În caz contrat, riscă să se deterioreze şi să sufere avarii grave. Acest lucru se aplică mai ales în cazul vehiculelor de tip diesel.

2. Sunete

Dacă ţi se pare că brusc maşina ta scoate un sunet nou şi ciudat du-o cât mai repede să fie reparată. Ar putea fi de vină cureaua de transmisie sau o piesă care ar putea cauza o daună internă maşinii tale.

Dacă laşi ca zgomotul să continue fără să faci nimic e posibil ca avaria suferită să fie atât de mare, încât costul reparaţiei să fie mai mare decât achiziţionarea unei maşini noi.

3. Folosirea excesivă a ambreiajului

Ambreiajul unui vehicul este o piesă mult mai delicată decât credem. Persoanele care o calcă doar pe jumătate sau rămân cu piciorul pe ea fac ca piesele din interiorul ei să înceapă să producă o frecare care o va face să se uzeze rapid.

Poate fi stricată cutia de schimb şi se poate ajunge chiar la accidente grave în circulaţie.

4. Poziţia scaunului

Chiar dacă iniţial credem că e suficient să stăm comod în scaun, acesta are anumite setări care ne ajută să putem conduce mai bine maşina. Nu putem sta prea departe sau prea aproape, pentru că nu avem suficient spaţiu pentru manevre de urgenţă.

Trebuie să avem mereu picioarele suficient de depărtate, dar totuşi apropriate corespunzător de pedale pentru a le putea acţiona în mod corect. Dacă suferi un accident datorat conducerii defectuoase a maşinii tale, factura pe care va trebui să o plăteşti va fi enormă.

5. Presiunea cauciucurilor

Presiunea din cauciucuri nu influenţează doar roata, ci are un efect şi asupra amortizoarelor şi a stabilităţii maşinii. Evită să conduci cu unele dintre roţi înţepate sau se poate ajunge la imposibilitatea efectuării unei reparaţii.

6. Parchează corect

Poate părea un lucru nesemnificativ, dar e important să fii atent la tot ceea ce se află pe stradă, o suprafaţă în pantă sau un teren accidentat.

Cel mai indicat e să căutaţi suprafeţe plane. Nu uita că terenurile în pantă necesită acţionarea suplimentară a frânei manuale.