Connectat

6 lucruri șocante care îți vor întoarce lumea cu susul în jos

Lumea înconjurătoare este un loc minunat  și foarte diversificat, așa cum știam deja. Bineînțeles, este absolut imposibil să cunoaștem toate lucrurile și toate misterele care ne înconjoară, dar unele lucruri de care poate că nu am mai auzit până acum sunt atât de evidente încât chiar ne este rușine din cauza faptului că nu ne-am gândit la ele până acum.

 

Unele dintre cele mai elementare lucruri ne sunt necunoscute și este bine să ne informăm cu privire la ele pentru a putea beneficia de toate aceste informații vitale. Deși poate că nu ne-am gândit la ele până acum, cu toate acestea, ele există și trebuie să știm cât mai multe cu privire la ele.

 

Dacă și tu ești un amator al curiozităților și al lucrurilor șocante, atunci ești în locul potrivit deoarece acest articol are menirea de a-ți spune despre unele dintre cele mai comune, dar și șocante lucruri despre care ai putea auzi vreodată.

 

1 .Frankenstein este de fapt numele creatorului și nu al monstrului

– ceea ce credem: Frankenstein, un personaj al romanelor, filmelor și punerilor în scenă este un monstru readus la viață din morți.

– realitatea: în romanul Frankenstein sau The Modern Prometheus scris de  Mary Shelley, Victor Frankenstein este un student care a creat o formă de viață dintr-o materie fără viață; creatura se pare a fi un monstru, ea neavând vreun nume, așa că monstrul a preluat numele creatorului său.

 

2. Hipotermia nu este cea care cauzează răcelile

– ceea ce credem: răcești atunci când te expui pentru mult timp la temperaturi scăzute.

– realitatea: ceea ce noi numim răceală este de fapt o infecție virală. Acest lucru înseamnă că este cauzată de un virus și nu de temperaturile de afară, virus transmis de la o persoană la alta. Totuși, vremea rece poate fi într-adevăr favorabilă pentru dezvoltarea virusului.

 

3. Expresia „Țări ale lumii a treia” nu are nicio legătură cu sărăcia și lipsa dezvoltării

– ceea ce credem: termenii „Lumea a treia” se referă la țările care au o lipsă a dezvoltării.

– realitatea: după cel de-al Doilea Răzbi Mondial, lumea s-a împărțit n trei mari blocuri geopolitice: blocul democratic cu țările ce aparțin sferei  de influență americană (țările din lumea întâi), blocul estic de state socialiste (țările din lumea a doua) și celelalte țări care au ajuns să poarte denumirea de „lumea a treia”.

 

4. Cameleonii nu își schimbă culoarea pentru a se confunda cu mediul înconjurător

– ceea ce credem: cameleonii își schimbă culoarea atunci când se simt în pericol pentru a se ascunde.

– realitatea: schimbarea de culoare a pielii a acestui animal are loc de stările lui emoționale și psihologice. Acesta este un mod original de a comunica cu ceilalți reprezentanți ai speciei. Lumina și temperatura au un rol important de asemenea în aspectul cameleonilor.

 

5. Deodorantele și anti-perspirantele nu sunt același lucru

– ceea ce credem: deodorant și anti-perspirant sunt sinonime, se comportă în același fel și au același scop.

– realitatea: transpirația noastră nu are un miros propriu. Ea miroase din cauza bacteriilor care se află în pielea noastră.  Anti-perspirantele sunt create pentru a se confrunta cu cantitatea de transpirație, în timp ce deodorantele au ca scop eliminarea mirosului.

 

6. Rațele nu trebuie hrănite cu pâine

– ceea ce credem: este plăcut să stai pe o bancă în parc pe timpul verii și să hrănești rațele de pe lac cu firmituri de pâine.

– realitatea: acest aliment este nesănătos și chiar periculos pentru rațe. Rațelor le place gustul de pâine, dar ea u are nicio  valoare nutrițională pentru ele; ele doar își umplu stomacul cu firmituri, nelăsând loc și pentru alte mâncăruri sănătoase.

Comentează