Connectat

6 mistere ale monumentelor istorice de care 90% dintre oameni nu stiu

Există anumite opere de artă și de arhitectură care sunt faimoase în toată lumea, însă dacă studiezi istoria mai în amănunt cu privire la unele dintre aceste opere, vei putea descoperi că multe dintre acestea ascund mistere pe care încă specialiștii nu le-au dezlegat.

Cercetătorii încă se chinuie să descopere tainele ascunse în spatele acestor mistere intrigante, dar nu au un prea mare succes.

De aceea, am decis să îți aducem și ție la cunoștință despre unele dintre cele mai uimitoare mistere pe care ai putea să le cunoști vreodată!

1. Apartamentul de la ultimul etaj al Turnului Eiffel

Gustave Eiffel, bărbatul care a proiectat cel mai important monument al Franței, a construit un mic apartament pentru el la ultimul etaj al Turnului.

El îl folosea deseori pentru a se odihni și pentru a primi oaspeți. Cu o anumită ocazie, el a avut o conversație acolo cu Thomas Edison; apartamentul are o baie, o bucătărie, două dormitoare, o sufragerie și în plus oferă o priveliște uimitoare.

Astăzi, acest apartament servește ca muzeu și există și două statui ale lui Edison și Eiffel.

2. Lanțul rupt de la picioarele Statuii Libertății

Statuia Libertății a fost oferită ca și cadou Statelor Unite de către francezi cu ocazia celei de-a 100-a aniversare a Revoluției americane.

Ea simbolizează libertatea, democrația și abolirea sclaviei. Acesta este motivul pentru car există un lanț rupt la picioarele ei, un lucru aproape neobservat de către cei care o vizitează.

3. „Mona Lisa” de Isleworth

Se știe foarte bine că mulți artiști au reprodus faimoasa pictură, însă se crede că mai există un portret al acesteia creat de însuși Leonardo da Vinci, acesta nefiind o copie.

În mod interesant, al doilea portret este pictat dintr-o altă perspectivă.

Este posibil ca el să fi fost realizat de un alt artist sau chiar de mai mulți. Cu toate acestea, experții cred că este doar o variantă timpurie a celebrului tablou.

4. Capsula timpului din Muntele Rushmore

În timpul construcției celebrului monument, arhitectul Gutzon Borglum a vrut să creeze „Sala cronicilor” în interiorul feței din stâncă – o cameră secretă în care generațiile viitoare ar găsi informații valoroase despre istoria Statelor Unite.

Pentru a-și îndeplini scopul, el a excavat o cameră în interiorul capului lui Abraham Lincoln; ulterior, Borglum a murit, iar planul său nu a ajuns la bun sfârșit.

În 1998, peste mai mult de 50 de ani de la moartea sa, copii ale unor documente importante și memorii ale președinților au fost introduse în cameră care acum servește ca și capsulă a timpului.

5. Aspectul original al Sfinxului

Marele Sfinx din Giza este cea mai veche statuie din lume. Inițial, el a fost decorat cu vopseluri foarte colorate, singurele fragmente care au mai rămas fiind în spatele urechilor lui.

El avea de asemenea un nas și o barbă ceremonială; aceste rămășițe pot fi văzute în muzeele egiptene și britanice.

Unii experți cred că Sfinxul a avut inițial cap de leu, iar fața umană a fost sculptată mult mai târziu, lucru ce ar exprima marea diferență dintre proporțiile corpului și capului.

6. Creația Turnului din Pisa

Faimosul turn conține numeroase secrete; toată lumea știe despre înclinația lu, însă nimeni nu cunoaște cine a creat clopotul din catedrala turnului.

Unul dintre motivele acestui mister  este reprezentat de faptul că turnul a fost construit pe parcursul a 200 de ani.

Istoricii cred că planul construcției a fost realizat de Bonanno Pizano, însă un candidat mai posibil este Diotisalvi care a creat baptiseriul de lângă turn ce are un aspect similar.

 

loading...

Comentează