Connectat

6 motive ascunse pentru care nu poți să rămâi însărcinată

Principalii factori care reduc șansele de a avea un copil sunt bine cunoscuți: nașterea și alăptarea, folosirea pastilelor contraceptive, fumatul.

Cu toate acestea, foarte des chiar, absența acestor motive nu garantează că vei rămâne gravidă. Există și o serie de alte cauze ascunse pe care urmează să ți le dezvăluim în rândurile de mai jos.

Citește și descoperă care sunt motivele ascunse care te-ar putea împiedica să rămâi însărcinată!

6. Consumi prea multe grăsimi trans

Consumul de grăsimi trans – care se găsesc în produse de patiserie, pizza, gustări precum chips-uri, alimentele prăjite – poate avea un impact negativ asupra fertilității, ceea ce înseamnă că ovulația nu mai are loc.

Încearcă să limitezi consumul acestor alimente, și mai degrabă optează pentru carbohidrați sănătoși, căci altfel, îți vei crește cu până la 73% șansele de a suferi de o tulburare ovulatorie.

Atunci când poftești după niște carbohidrați și grăsimi trans, mai bine consumă gustări precum banane, creveți din cereale integrale, migdale sau iaurt cu fructe de pădure.

5. Exersezi prea mult – exagerat chiar

Exersatul îți poate îmbunătăți fertilitatea într-o anumită măsură, dar este important să practici cantitatea potrivită de exerciții fizice.

Prea mult antrenament îți poate afecta echilibrul energetic și poate afecta negativ ciclul reproductiv. Cercetările au arătat că un exercițiu zilnic îndelungat și intens îți poate afecta capacitatea de a rămâne însărcinată.

Moderația este cheia pentru menținerea sănătății și a fertilității!

4. Indicele de masă corporală este scăzut

Dacă ai un indice de masă corporală mai mic decât normal, îți poți pune în pericol de risc crescut o disfuncție ovariană, infertilitatea și nașterea prematură.

Tulburările de alimentație pot fi asociate cu un indice de masă corporală mai mic, și uneori pot afecta în mod negativ menstruația și fertilitatea.

Dacă te simți incapabilă să ții evidența nutriției, poți folosi aplicații specializate care îți urmăresc caloriile și greutatea, precum și alte simptome legate de sănătate.

3. Partenerul tău este stresat

Studiile arată că fertilitatea unui bărbat este afectată în mod semnificativ de factorii de stres din viață, inclusiv munca, familia și de viața socială.

A fi în imposibilitatea de a face față acestor probleme are cel mai mare impact negativ asupra fertilității unui bărbat.

2. Folosești un lubrifiant greșit

Pentru a îmbunătăți șansele unei sarcini, alege cu atenție tipul de lubrifiant corect pentru tine. Veste bună: există lubrifianți caare pot fi benefici și pentru fertilitatea masculină.

Unele au un nivel adecvat de pH (7,2-8,0). Altele conțin ioni de magneziu și calciu, care imită fluidele naturale ale corpului. De asemenea, s-a dovedit că uleiul pentru copii poate funcționa la fel de bine.

1. Nu poți calcula corect fereastra fertilă

Uneori e greu să faci previziuni exacte, mai ales dacă menstruația ta este neregulată. Cu toate acestea, tehnologia te poate ajuta.

Există aplicații precum Flo Period Tracker (gratuite pentru iOS și Android), care fac predicții exacte ale ciclului menstrual.

În plus, odată ce rămâi însărcinată, poți păstra aplicația trecând-o pe modul de sarcină, și te vei bucura de informații cu privire la dezvoltarea copilului și informații personalizate despre sănătate.

Infertilitatea poate fi evitată atâta timp cât ai grijă de tine și începi să fii atentă la regimul alimentar și stilul de viață pe care îl conduci.

Nu te abate de la bunele practici ale unei vieți sănătoase dacă vrei să ai posibilitatea de a deveni mamă într-o bună zi!

Comentează