Connectat

6 tradiții din întreaga lume care nu au nici o justificare

Trăim într-o lume în care tradițiile contează, deoarece reflectă ceea ce făceau strămoșii noștri. Cel puțin așa ne-au spus părinții noștri, iar părinții lor la fel.

Așadar, asta înseamnă că orice ți-ar spune ai tăi, trebuie să-i crezi și să acționezi în conformitate, pentru că nu ai văzut contrariul sau nu știi dacă este potrivit să urmezi aceleași tradiții în vremurile de astăzi?

Fiecare religie și cultură din întreaga lume are unicitatea lor, care o fac diferită de restul. Cu toate acestea, există câteva tradiții urmate de un spectru variat de persoane de pe glob, care nu pot fi justificate în nici un fel.

Motivul pentru care vă spunem că ați face bine să vă gândiți de două ori înainte de a respecta o tradiție care există „de mult timp”, este pentru că ceea ce urmează să citiți vă va lăsa cu îndoieli serioase.

Sună bizar, dar unele dintre ele sunt chiar fatale!

1. Mănuși din creaturi moarte

Băieții din tribul amazonian trebuie să-și dovedească bărbația atunci când împlinesc vârsta, purtând o mănușă țesută în care sunt așezate creaturi moarte care poartă numele de „bullet”.

Ei trebuie să poarte aceste mănuși pe mâini și să danseze timp de 10 minute. Partea bizară este că trebuie să repete acest proces cel puțin de 20 de ori în timpul vieții.

Sateré-Mawé

Tradiția urmată de poporul Sateré-Mawé nu numai că îi face pe băieți să-și dovedească bărbația, ci și să colecționeze furnici din pădurea Amazonului.

Pentru a-ți face o imagine mai clară, mănușile purtate de ei conțin zeci de furnici, iar fiecare înțepătură este de 30 de ori mai dureroasă decât cea a unei albine.

 

2. Festivalul de piercing hindus Thaipusam

Thaipusam, un festival sărbătorit în Singapore printre adepții hinduși, presupune ca în această perioadă, oamenii să mănânce cu convingerea că-și vor curăța trupurile.

Nimic neobișnuit până aici, nu-i așa? Ei bine, oamenii devin o parte din sărbătoare prin faptul că-și realizează tot felul de piercing-uri corporale.

Întregul corp străpuns

Thaipusam este sărbătorită într-o noapte cu lună plină, care apare în luna Tamil din Thailanda. Unii oameni au obiceiul de a-și străpunge întregul corp pentru a  participa la acest festival.

3. Noaptea vânătorii în Bhutan

Această tradiție se numește Bomena în părțile estice ale regatului Himalayan, unde tinerii pleacă în căutarea dragostei pe timp de noapte și, din același motiv, intră în camerele unor posibile candidate.

Ei petrec noaptea acolo, iar în caz că sunt prinși, trebuie să se căsătorească cu fata. Există multe riscuri să se lase cu o căsătorie, căci întreaga familie doarme în aceeași cameră, în timp ce perechea devine intimă.

Tradiția nu a fost cunoscută sub denumirea de noaptea vânătorii la început. Această cultură tradițională a fost cunoscută mai devreme sub numele de „colindând după fete”.

Bărbații nu-și fixau o dată anume, iar întâlnirile intime pe care le aveau puteau fi solo sau chiar cu o activitate în grupă. Deși relațiile intime erau consensuale, existau șanse rare ca o fată să devină o victimă a violului.

 

4. Ritualul de înmormântare Yanomami

Populația Yanomami trăiește în pădurile tropicale Amazon, cu o populație aproximativă de 35.000 de persoane care trăiesc în 200-250 de sate.

Ei urmează ritualul endocanibalismului, și este ciudat deoarece consumă cenușa morților. Ei chiar păstrează cenușa de consumat în anii următori.

30-45 de zile

Ei înfășoară trupul decedatului în frunze și îl pun în pădurile Amazonului. După ce insectele consumă țesuturile moi ale cadavrului, ei colectează oasele, le ard și colectează cenușa.

Întreaga comunitate consumă apoi o supă făcută din banane, iar aceeași supă are acea cenușă amestecată în ea.

Ziua comemorării

Nimeni din comunitate nu vorbește despre persoana care a decedat, cu excepția zilei de comemorare anuale.

Numai în acea zi, cenușa conservată este din nou consumată și se crede că această tradiție dă putere poporului Yanomami, iar spiritul decedatului este viu în ei.

5. Umplerea dinților 

Vrei să scapi de lăcomie, de poftă, de furie, de confuzie, de prostie, de gelozie, de rău sau de intoxicare?

Ei bine, atunci ar trebui să urmezi tradiția Manusa Yadnya (ceremonie pentru oameni). Ei cred că un om nu va fi afectat de tot ceea ce s-a menționat mai sus, după ce i s-a umplut dintele.

Ceremonia de căsătorie

Practica va fi, de asemenea, eficientă dacă este făcută înainte de căsătorie și o puteți încorpora chiar și în ceremonia de căsătorie.

Ei consideră că datoria tatălui față de o fiică se face după umplerea dinților. Și, dacă cineva dorește atunci ca parte a aceleiași tradiții, se poate face și umplerea dinților unui cadavru înainte de incinerare.

6. Aruncarea bebelușilor, India

Tradiția este urmată în statul Karnataka, unde copiii sunt aruncați de pe balcoane de la case pentru a aduce noroc, sănătate și prosperitate în viața lor.

Balcoanele se află la cel puțin 30 de metri deasupra solului, iar copilul aruncat nu are decât o bucată de pânză ținută de câțiva oameni de pe teren pentru a avea o aterizare sigură.

 

loading...

Comentează