Connectat

7 ipostaze care arată latura întunecată a unor oameni celebri pe care îi admiri

Inspirația este peste tot, dacă privim cu atenție. Este în jurul nostru, este în spatele nostru și este dincolo de noi. Conceptul de motivație este dincolo de timp și la fel de vechi ca civilizația umană.

Oamenii care ne inspiră provin din diferite domenii ale vieții. Unii dintre ei sunt celebrități, unii politicieni, iar unii sunt indivizi obișnuiți care au făcut ceva grozav doar o singură dată în viața lor, iar lumea nu a mai fost la fel după asta.

Dar ți-ai ales sursa de inspirație cu înțelepciune? Mai gândește-te o dată, deoarece majoritatea oamenilor nu sunt chiar ceea ce par a fi.

Fie că este un actor a încercat să dețină recordul celui mai mare consumator de droguri sau a unui bucătar de la TV care a făcut comentarii rasiale, adevăratele lor personalități ies la suprafață atunci când nu sunt în zona lor de confort, căci la urma urmei, sunt și ei oameni.

Cu toate acestea, unii oameni au o reputație de sfinți, dar apoi fac ceva greșit, iar lumea îi judecă pentru asta tot restul vieții.

Ținând cont de acest lucru, îți vom prezenta o listă cu laturile întunecate ale unor oameni celebri, pe care poate i-ai admirat la un moment dat sau altul.

1. Abraham Lincoln

Cel de-al 16-lea Președinte al SUA, Abraham Lincoln, este încă considerat unul dintre cei mai buni președinți care au deținut funcția.

Numele lui este gravat în istorie și indiferent de ceea ce s-ar întâmpla, oamenii și-l vor reaminti chiar și în generațiile viitoare.

Dar latura întunecată a lui Abraham Lincoln a recunoscut odată: „Dacă aș putea salva Uniunea fără a elibera vreun sclav, aș face-o”.

La un moment dat în istorie, a încercat chiar să transforme Uniunea în totalitarism, prin eliminarea Scripturii lui Habeas Corpus, care îi permitea să închidă pe cineva fără nici o justificare.

2. Winston Churchill

Churchill este considerat cel mai bun Prim-Ministru britanic din istorie, dar după evacuarea navei Britisher la Dunkerque, Churchill s-a enervat că escadronul francez va intra pe mâinile germanilor, ceea ce va fi un dezastru pentru Marina Regală.

Ținând cont de asta, el a ordonat atacul asupra lui  Mers-el-Kebir din Nordul Africii, unde au fost uciși 1200 de cetățeni, iar atacul a provocat neîncredere între francezi și britanici.

3. Nelson Mandela

Nelson Mandela a fost un bătrân al politicii mondiale. Atitudinea sa calmă și natura iertătoare i-au oferit o perspectivă pozivită asupra vieții…. deși a existat o perioadă în care Mandela a fost liderul grupului terorist Umkhonto we Sizwe (Spear of Nation).

4. Steve Jobs

 

Steve Jobs a fost considerat una dintre cele mai inteligente minți ale acestei generații. El nu numai că a condus Apple spre revoluția smartphone-urilor, dar a condus și Pixar, ajutându-l să crească precum o companie de film.

Cu toate acestea, Steve Jobs nu era cunoscut pentru imaginea sa caritabilă. Spre deosebire de alți bogați, Steve Jobs nu și-a dat averea la organizații de caritate, iar când a recâștigat puterea la Apple, a închis toate planurile de caritate.

5. Mahatma Gandhi

 

Mohandas Gandhi sau Mahatma Gandhi a fost renumit pentru mișcarea non-violență și pentru natura sa pacifistă. Cu toate acestea, ceea ce este mai puțin cunoscut despre el este legământul lui Gandhi de a nu se implica în nici o relație intimă.

Pentru el, abuzul intim al strănepoatelor sale era o parte din acel angajament. Dar dimpotrivă, când Hitler îi ucidea pe evrei, Gandhi era mai decât simpatic la adresa lui.

La acea vreme, marele lider mondial a fost observat oferind cea mai controversată afirmație: „Hitler este apărătorul Patriei și nu este atât de rău pe cât l-au făcut oamenii să pară”.

6. Walt Disney

Favoritul Americii, „Unchiul Walt”, a câștigat milioane de dolari prin crearea de desene animate la care ne-am uitat cei mai mulți dintre noi.

S-a concentrat în principal asupra conținutului orientat spre familie și continuă să distreze oamenii prin creațiile sale. El a pus bazele Disneyland-ului, considerat „unul dintre cele mai fericite locuri de pe Pământ”.

Dar așa cum se spune, chiar și Luna are pete întunecate. La sfârșitul anilor 1930, atunci când germanii îi atacau pe evrei în țara lor, Walt Disney l-a primit directorul de filme naziste, Leni Riefenstahl, în studio, timp de o lună.

Există, de asemenea, zvonuri referitoare la Walt Disney, care-și obliga echipa să nu angajeze femei în procesul de creație.

P.S.: Noi nu confirmăm aceste zvonuri ca fiind adevărate, dar dacă există până și cea mai mică șansă ca lucrurile să fe adevărate, e important ca ele să iasă la suprafață.

 

Comentează