Connectat

7 lucruri pe care nu ar trebui să le ierți sub nici o formă într-o relație

Este întotdeauna o idee bună să ai o fire iertătoare, deoarece oamenii nu sunt perfecți și sunt legați prin natura lor să dea greș.

Când ești într-o relație, dacă există multă iubire, există și dorința de a ierta și de a continua parteneriatul. Cu toate acestea, sunt și lucruri care nu ar trebui să se ierte niciodată într-o relație.

Iată 7 lucruri pe care nu ar trebui să le ierți niciodată într-o relație, și nici să te simți rău din cauza asta!

1. Abuzul fizic

Abuzul nu trebuie să fie niciodată iertat și este greșit să îl treci cu vederea.

Când vine vorba de partenerul de relație, dacă a existat o violență fizică, aceasta este greu de depășit.

Multe soții decid să ierte abuzul din partea soților din cauza copiilor, însă de îndată ce aceștia vor crește și vor înțelege gravitatea situației, vor rămâne afectați pe viață.

Abuzul provoacă traume și duce la instalarea unui comportament abuziv în rândul copiilor care vor deveni adulți într-o bună zi.

2. Înșelatul fără nici o remușcare

Unii oameni sunt dispuși să înțeleagă și să ierte această invocată „greșeală”, pentru a-și repara relația, dar alteori, infidelitatea este de neiertat, întrucât arată o lipsă de respect, mai ales dacă trișorul nu are nici o remușcare.

3. Mințitul constant

Minciunile pot fi legate de infidelitate, dar și de lucrurile mărunte.

Dacă un partener își face un obicei din a te minți permanent, nu doar că prezintă neîncredere, ci și o lipsă de respect care nu ar trebui să fie niciodată tolerat într-o relație sănătoasă.

4. Abuzul emoțional

Cele mai multe eșecuri în relațiile scăzute sunt rezultatul inteligenței emoționale scăzute.

Acest lucru poate să apară sub forma unor reacții emoționale intense și ostilitate în timpul unor certuri.

Incapacitatea de a-ți controla emoțiile sau de a le intui pe cele ale partenerului provoacă o izbucnire emoțională care erodează relația.

5. Neasumarea responsabilității

Ceea ce face neasumarea responsabilității un comportament de neiertat este tiparul care se repetă.

Cei care nu-și asumă responsabilitatea în mod repetat pot fi iertați o dată sau de două ori, dar într-un final, partenerul dezamăgit își va da seama că nu mai merită efortul.

Dacă nu își asumă responsabilitatea, înseamnă că nu îi pare rău pentru ceea ce a făcut greșit, așadar, își neagă vinovăția.

6. Gelozia

Dacă partenerul flirtează greșit, pare logic să fii gelos. Cu toate acestea, dacă un partener este gelos în mod constant și fără un motiv real, ar putea însemna că ești prins într-o relație toxică, ce nu se bazează pe încredere și dragoste.

7. Controlul tendințelor

Dacă partenerul încearcă să-ți controleze gândurile și acțiunile, ce îți place și ce nu, cercul de prieteni și multe asemenea lucruri, este un lucru pe care nu ar trebui să-l ierți niciodată.

De asemenea, nici manipularea folosindu-se de informații sensibile și personale nu ar trebui să fie pe lista lucrurilor de iertat la un partener de relație.

Dacă observi că partenerul tău afișează vreunul sau mai multe dintre comportamentele de mai sus, ar fi cazul să încetezi să te mai vezi cu el.

Poate că te paralizează gândul că vei suferi fără el, însă te asigurăm că cel mai mult vei suferi dacă vei trăi într-o situație perpetă, precum sunt cele descrise mai sus.

Nimeni nu merită să rămână într-o relație în care mai mult se chinuie decât își face bine, așadar, nu ar trebui să ai deloc remușcări dacă te gândești să te desparți de partenerul tău, mai ales dacă acesta afișează comportamentele sus-menționate.

 

 

 

 

Comentează