Connectat

7 slujbe demențiale pe care oamenii le vor avea în viitor

Locul de muncă este principalul mijloc de trai pentru majoritatea dintre noi, iar inteligența umană sporește, în mod constant, ideile prin care îți poți dezvolta o afacere sau ce ai putea lucra pentru a-ți asigura existența.

Cu toții căutăm job-uri diferite și inedite, cele mai interesante și mai noi apărute pe piață, astfel încât să ne exploatăm la maximum potențialul creativ sau abilitățile ori talentele.

Dacă te-ai plictisit să vezi aceleași oferte peste tot, ceea ce vei descoperi în acest articol sigur îți va trezi interesul!

Influența tehnologiilor digitale și spațiale asupra vieții noastre pare imensă acum, dar imaginați-vă cum vor schimba  ele piața locurilor de muncă în câteva decenii.

Pornind de la acest scenariu, am descoperit cele mai demențiale locuri de muncă pe care oamenii le vor ocupa în viitor, și care s-ar putea să nu mai sune atât de ireale peste câțiva ani.

1. Omul-bun-la-toate imprimat 3D

Nu, nu e un tip care vine să-ți repare imprimanta. Este un tip care vine și imprimă un om care știe să înlocuiască o conductă de scurgere pe care ai vrea să o repari.

Sau o casă nouă. Sau propriul tău robot. Sună ca un magician, dar este doar un meseriaș. Cu o imprimantă 3D.

2. Arhitectul gunoiului

Într-o zi, vor exista atât de multe gunoi pe Pământ încât va trebui să găsim o nouă modalitate de a face față acestei situații.

Există concepte pentru orașe plutitoare construite din alge și deșeuri, unde ar putea trăi până la 20.000 de oameni.

Sau un pavilion construit din pahare de plastic. Este un exemplu frumos de ceea ce ar putea face niște arhitecți talentați din gunoi.

3. Ghid turistic spațial 

 

Indiferent dacă este vorba de o plimbare de 30 de minute deasupra Pământului sau de un proiect de colonizare de 2 ani, vei avea nevoie de cineva care să îți arate împrejurimile și să găsești cele mai bune locuri pentru selfie-uri sau Wi-Fi gratuit.

Un ghid turistic spațial îți va vinde o bucată reală din Lună ca și magnet de frigider.

4. Manager digital de decese

Dacă ești de părere că acest job nu are sens, mai așteaptă încă 20-30 de ani. Oamenii își vor petrece atât de mult timp pe Internet, încât vor avea nevoie de cineva care să aibă grijă de toate conturile lor sociale, bancare și medicale.

Când o persoană moare, contul de Facebook este șters sau doar blocat? Și fotografiile noi ar trebui șterse sau dezvăluite familiei?

Cum rămâne cu parolele? Toate aceste întrebări ar trebui să poată fi discutate cu un administrator privat specializat în moartea digitală.

5. Mineri de asteroizi

Cercetările arată că asteroizii conțin depozite mari de platină, rodiu și paladiu, făcând mineritul cu asteroizi o afacere potențială super-profitabilă.

Cine știe? Poate într-o zi copilul tău va deveni un muncitor într-o mină spațială!

6. Tutore de curiozitate

Dacă te-ai trezit vreodată că navighezi pe Internet fără să ai un scop specific, rătăcind de la un articol din Wikipedia la altul, vei vedea care este rolul tutorelor de curiozitate.

Ei sunt consilieri personali în oferirea de inspirație și sporirea curiozității. Ei te vor învăța cum să explorezi idei și subiecte noi, în modul cel mai benefic pentru tine.

7. Fermier urban

Populația în creștere va ocupa treptat terenuri agricole, ceea ce va conduce la necesitatea găsirii unor noi tipuri de agricultură.

Grădini pe acoperiș, plantare verticală, fiecare bucată de suprafață poate fi utilizată. Dar plantele trebuie să fie îngrijite, iar fermierii urbani vor fi la mare căutare.

Și putem vorbi chiar despre păstorii urbani. Da, ai auzit bine.

Tu ți-ai dori ca aceste joburi să existe în viitor? Unele dintre ele sună chiar distractiv… și necesare!

loading...

Comentează