Connectat

8 lucruri care s-ar întâmpla dacă nu am vedea niciodată Soarele

Suntem obișnuiți să luăm Soarele pe gratis. Chiar și în zilele înnorate și ploioase, știm că este acolo, deasupra noastră undeva, și că în curând îl vom vedea din nou.

El ne zâmbește prietenos în fiecare zi, iar atunci când îl pierdem, chiar și pentru câteva ore, îl dorim cu ardoare sus pe cer, mângâindu-ne cu razele sale călduroase.

Dar știm cu adevărat cât de important este acesta pentru corpul nostru? Noi am adunat câteva previziuni fascinante despre ceea ce s-ar întâmpla cu omenirea dacă nu ar vedea în mod regulat Soarele.

Crezi că ești pregătit pentru adevăr? S-ar putea să fie mai dureros decât te așteptai, căci contribuția Soarelui este mult mai importantă decât ne-am fi imaginat de fapt.

Iată ce ni s-ar putea întâmpla dacă nu am vedea niciodată Soarele:

1. Sănătatea inimii noastre ar fi în pericol

Dacă nu am avea parte de lumina soarelui, înseamnă că organismul nostru nu va mai putea produce vitamina D.

Această vitamină joacă un rol important în protejarea noastră împotriva bolilor de inimă.

Razele ultraviolete reglează, de asemenea, tensiunea arterială. Prin urmare, fără Soare, suntem mai predispuși la probleme cardiovasculare.

2. Șanse reduse de a avea un copil

Fără lumina soarelui, în corpul femeii va fi mai multă melatonină.

Acesta este un hormon care suprimă fertilitatea, reducând astfel șansele de a concepe un copil.

În plus, femeile care primesc mai puțină lumină de la soare ajung la menopauza mai devreme decât cele expuse la soare.

De asemenea, bărbații pot suferi de pe urma lipsei luminei solare – aceasta influențează în mod direct nivelurile de testosteron.

3. Nervi mai mari 

Se crede că dacă copiii nu primesc suficientă lumină solară, aceștia vor fi mai predispuși riscului de a dezvolta scleroză multiplă, o boală a sistemului nervos central, atunci când devin adulți.

 

4. Multe dureri

Fără lumina soarelui, ar trebui să te pregătești pentru multiple dureri prin tot corpul. Lumina soarelui ajută la încălzirea mușchilor corpului și la reducerea durerii cauzate de afecțiuni inflamatorii, cum ar fi artrita.

5. Fără emoții însorite

Fără Soare, vei avea parte de mai puțină serotonină – hormonul fericirii – în corpul tău.

Și, deși există alte modalități de a te binedispune, lumina soarelui este cea mai ușoară și mai naturală cale, mai ales dacă este combinată cu exerciții fizice.

6. Imunitate redusă

 

Mai puțină lumină solară înseamnă mai puține celule albe din sânge.

Și cu cât mai puține astfel de celule ai, cu atât mai greu este să lupți împotriva infecțiilor de tot felul.

7. Mai multe carii

Chiar și dinții noștri vor suferi fără Soare. S-a descoperit că persoanele care primesc mai puțină lumină solară dezvoltă mai multe probleme cu dinții, cum ar fi cariile.

8. Melancolia eternei ierni

Fără lumina soarelui, vom fi pentru totdeauna blocați de tulburarea afectivă sezonieră (SAD), cunoscută sub numele de melancolia de iarnă.

Este o formă de depresie cauzată în mod specific de lipsa de lumină solară. Lumina artificială nu poate înlocui complet lumina naturală a soarelui.

Deși lumina soarelui este foarte benefică pentru trupurile noastre, amintește-ți că prea mult soare nu este, de asemenea, un lucru foarte bun.

Razele ultraviolete pot provoca arsuri solare și boli ale pielii – chiar și cancer. Toate lucrurile sunt bune numai cu moderație.

Oh, și poate de acum înainte nu vei mai lua Soarele drept ceva gratis!

loading...

Comentează