Connectat

8 obiceiuri periculoase care obișnuiau să fie normale în trecut! Partea surprinzătoare este că majoritatea erau legale!

Crezi că oamenii din zilele noastre fac lucruri neobișnuite? Ar trebui să afli mai întâi ce obișnuiau să facă oamenii în trecut, pentru a putea trage o concluzie sănătoasă!

Mai jos, îți vom reda o listă de activități și obiceiuri pe care oamenii le urmau în trecut, pentru a-ți arăta că de fapt strămoșii noștri sunt cei care se pretau la a face lucruri ieșite din comun.

Cu toate acestea, surprinzător este că tot ceea ce vei citi în lista de mai jos era legal la acea vreme!

1. Tratamentul cu cocaină

Acum 100 de ani, oamenii nu considerau această substanță ca fiind dăunătoare. Dimpotrivă, ea era disponibilă în farmacii și vândută fără prescripție medicală, pentru a vindeca durerea de dinți și tusea.

Cocaina a fost, de asemenea, recomandată și ca sedativ pentru copii. La fel ca în cazul altor medicamente, cocaina a fost disponibilă pe scară largă.

2. Trimiterea copiilor prin poștă

Sună ca o glumă, dar la începutul secolului al XX-lea, americanii au avut ocazia să-și trimită copiii prin poștă, în mod legal. Costul era de aproximativ 15 cenți dacă acel copil nu cântărea mai mult decât un colet standard.

3. Cuști pentru copii în aer liber

În anii 1930, cuștile din sârmă erau foarte des întâlnite în rândul familiilor britanice. Cu ajutorul acestor construcții, copiii puteau să respire aer curat, în timp ce mamele lor se ocupau de treburile casnice.

Este de necrezut, dar cuștile pentru a-i ține pe copii în aer liber erau considerate sigure la acea vreme! Oare la ce se gândeau părinții din acele timpuri?

4. Pustnicul de grădină

Oamenii bogați au adesea capricii ciudate. Dar, în trecut, obsesiile lor îi făceau pe oameni să sufere. În secolul al XVIII-lea, era popular să ai un pustnic care trăia în grădina ta.

Acestuia nu i se permitea să se spele, să-și taie unghiile sau părul. Locuia într-o grotă făcută de mână. Proprietarii îi arătau mereu în fața vizitatorilor, mândri de „decorațiile lor vii”.

5. Metode de tratament amăgitoare

Nu cu mult timp în urmă, medicii nu aveau nici o idee despre dezinfecție și foloseau metode ciudate: sângele ca remediu pentru toate bolile, tăierea limbii împotriva bâlbâielii, lobotomia sau tratamentul cu șoc electric.

Chiar și cei mai de succes doctori de atunci, cum ar fi chirurgul ortopedic Lewis Sayre, au făcut o mulțime de astfel de operații cu rezultate letale.

6. Jucării radioactive

În anii 1950, radiația a fost tratată ca un lucru sigur. Astfel de jucării „atomice” precum un mini-laborator erau foarte populare. Setul de experimente includea poloniu real și uraniu în cantități mici.

7. Excursii de distracție la spitalele de sănătate

Pacienții din spitalele de psihiatrie au fost tratați îngrozitor în trecut: personalul îi hrănea rareori, deși rudele plăteau pentru cazarea pacienților.

Dar nu era suficient pentru proprietarii de azil. Aceștia au creat și o afacere: vizitatorii puteau să plătească o anumită sumă de bani pentru a arunca o privire la oamenii de acolo, sau chiar să-i bată cu un băț.

8. Fumatul în timpul sarcinii era prescris de către medic

Fumătorii au restricții în multe feluri astăzi. Dar cu 70 de ani în urmă, doctorii americani le recomandau pacientelor însărcinate să fumeze, pentru a scăpa de constipație.

Așadar, o femeie care dădea naștere unui copil avea voie să fumeze în spital! Este înfricoșător să ne imaginăm viața noastră din ziua de azi, dacă medicina ar respecta asemenea reguli.

Voi ce părere aveți despre aceste obiceiuri din trecut? Cum ar arăta lumea noastră dacă ele ar fi practicate în zilele moderne? Probabil ar fi o priveliște pe care nu ne-am dori s-o vedem în fiecare zi!

 

 

loading...

Comentează