Connectat

8 semne conform cărora ești mult mai inteligent decât ai crede

Probabil că și tu ai avut anumite momente în care ți-ai pus la îndoială inteligența, mai ales comparativ cu alte persoane. Cu toții am trecut prin asta și este un lucru absolut normal, așa că nu trebuie să te simți minoritar dacă și tu ai experimentat asta.

 

Deși de cele mai multe ori cu toții ne subestimăm capacitățile intelectuale, trebuie să știm și să fim conștienți de faptul că ne înșelăm amarnic atunci când facem asta. Unele lucruri minore din viețile noastre pe care poate că nu am pus foarte mult preț reușesc să dovedească faptul că suntem mai inteligenți decât am crede.

 

Când noi am ajuns la această concluzie, am decis că este cazul să ne documentăm mai mult și rezultatele la care am ajuns ne-au impresionat. De aceea, am decis să împărtășim și cu tine ceea ce am aflat și să îți dovedim faptul că și tu ești mult mai inteligent decât te-ai aștepta.

 

1. Ai urmat lecții de muzică

Numeroase studii au demonstrat faptul că aptitudinea de a cânta la un instrument muzical ajută la dezvoltarea unui copil. Unul dintre studii spune că o lună de lecții muzicale poate ajuta copiii de 4-6 ani să își îmbunătățească rezultatele la examene și ușurează învățatul în general.

 

2. Ești cel mai mare dintre frații tăi

O cercetare foarte interesantă sugerează că fratele cel mai mare dintr-o familie are avantaje moderat mai ridicate, dar destul de semnificative atunci când vine vorba despre IQ, în comparație cu frații lui mai mici. Acesta este motivul pentru care un frate mai mare tinde să aibă mai mult succes în viața de adult.

 

3. Ai o construcție atletică a corpului

În 2006, o investigație neobișnuită a fost realizată, ea revelând o conexiune interesantă: cu cât talia unei persoane este mai mare, cu atât mai scăzute sunt abilitățile cognitive. Conform altor studii, copiii de 11 ani care au rezultate slabe la învățătură sunt mai înclinați spre obezitate până la vârsta de 40 de ani.

 

4. Ai fost alăptat când erai bebeluș

Cercetătorii din Marea Britanie și Noua Zeelandă au studiat aproximativ 3 000 de copii și au descoperit că cei care au fost alăptați au obținut cu aproape 7 puncte mai mult la testele de IQ față de cei care nu fuseseră alăptați. Mecanismul exact ce determină relația dintre genă și alăptare încă este necunoscut.

 

5. Îți plăcea să citești atunci când erai copil

Ai amintiri cu tine când citeai atunci când erai copil? Atunci șansele sunt că tu ești foarte deștept, mai ales dacă îți plăceau cărțile încă de când erai mic. În timpul unei cercetări pe baza a 2 000 de perechi de gemeni, s-a observat că cei care învățaseră să citească mai devreme au avut rezultate școlare mai bune decât ceilalți.

 

6. Ești stângaci

Există anumite cercetări ce dovedesc faptul că există foarte mulți stângaci în rândul criminalilor, dar experții încă trebuie să explice acest fenomen. Pe de altă parte, ultimele cercetări indică faptul că stângacii tind să aibă o gândire mai creativă care îi ajută foarte mult în a rezolva anumite sarcini, ei fiind foarte inventivi.

 

7. Te îngrijorezi des

Din ce în ce mai multe studii dovedesc faptul că persoanele care se îngrijorează des sunt mai inteligente decât cele care nu o fac. Asta se poate datora faptului că ele se gândesc mereu la consecințele posibile ale acțiunilor lor și astfel încearcă să se asigure că totul decurge cât mai bine posibil.

 

8. Ești înalt

Cercetările conduse la Universitatea Princeton au demonstrat faptul că acei copii care sunt mai înalți studiază mai bine decât colegii lor și când ajung la maturitate, ei reușesc să aibă venituri mai mari. Așa că îndreaptă-ți spatele deoarece ai cu ce să te mândrești!

loading...

Comentează