Connectat

9 cele mai ciudate ritualuri din lume! Numărul 8 întrece chiar și cea mai bogată imaginație!

Istoria ritualurilor lumii datează din timpuri imemoriale. Lumea a asistat la nașterea a numeroase religii și a văzut evoluția unor obiceiuri și ritualuri asociate cu ele.

Odată cu avansarea științei și a tehnologiei, precum și cu cu schimbarea socială aflată în proces, unele părți ale lumii preferă să trăiască cu vechile lor tradiții.

Să vedem câteva dintre ritualurile care încă mai există în unele părți ale lumii!

1. Mersul pe foc

Acesta este un ritual ciudat, sărbătorit ca parte a festivalului Theemithi din sudul Indiei. Oamenii trebuie să meargă desculți pe o groapă care este umplută cu cărbune sau lemne de foc.

Participanții trebuie să meargă încet pe suprafață, ca și cum ar face o plimbare pe îndelete. Acest ritual ciudat se face în onoarea zeiței hinduse Draupati Amman și trebuie să dovedească faptul că o persoană este pioasă.

2. Sacrificarea

Este un ritual oribil din Papua Noua Guinee și se numește Kaningara. Este o practică prin care o persoană marchează corpul unei alteia cu o bucată ascuțită de bambus.

Rezultatul este o piele care seamănă cu cea de crocodil. Localnicii cred că tocmai crocodilii au făcut oamenii, iar transformarea pielii întărește legătura lor cu natura.

3. Canibalismul

Probabil că este unul dintre cele mai îngrozitoare ritualuri de pe listă, dar da, canibalismul încă mai există în India. Agorii, care trăiesc în Varanasi, sunt notorii pentru faptul că mănâncă morții.

Ei cred că ființele umane sunt foarte speriate de moartea lor și asta le interzice să ajungă la iluminarea spirituală. Deci, acest act înlătură blocajul.

4. Luptele cu taurii

Este unul dintre cele mai periculoase sporturi din India, unde un grup de tineri încearcă tot ce se poate pentru a câștiga lupta împotriva unui taur, doar pentru a primi o recompensă.

Seamănă cu omologul spaniol, unde taurii sunt ținuți flămânzi zile întregi. Aici însă, taurii sunt forțați să înghită alcool, testiculele lor sunt ciupite, iar pulbere de chili le este stropită în ochi pentru a-i înfuria.

5. Aruncarea bebelușilor

 

Un obicei ciudat și deranjant este urmat în Karnataka și Maharashtra, unde un copil este aruncat de pe acoperiș, de la 200 de metri distanță de pământ, și un grup de bărbați și femei care țin o cârpă, așteaptă să-l prindă pe copil.

Acest ritual este considerat a aduce noroc pentru familie.

6. Amputarea degetelor

Acesta este un ritual groaznic din Japonia. Pentru a ispăși pedeapsa pentru o ofensă, acest ritual este practicat.

Ritualul pare să provină din jocurile de noroc, în cazul în care o persoană este acuzată că nu și-a plătit datoriile, ea trebuie să-și taie vârful degetelor ca modalitate de plată alternativă.

7. Piercing-ul

În Phuket, în ritualul anual vegetarian, participanții la festival trebuie să se străpungă cu niște obiecte ascuțite, cum ar fi cuțite, cârlige, sulițe.

Ei cred că Dumnezeu intră în corpul lor prin acest „piercing” și le curăță sufletul.

8. Mâncarea cenușii morților

Acesta este un ritual bizar practicat în Brazilia și Venezuela, unde locuitorii mănâncă de fapt cenușa celui mai apropiat mort.

Ei cred că acesta este singurul mod în care îi pot ține pe cei decedați mai aproape de ei.

9. Legarea picioarelor

Acesta este un ritual extrem de urmat în China, în care picioarele se leagă atât de strâns, pentru a nu mai crește.

Societatea chineză antică era de părere că a avea picioare mari este urât. Obiceiul a fost interzis în 1949, pe motiv că era neștiințific.

Te-ai fi gândit vreodată că oamenii din diferite colțuri ale lumii practică astfel de ritualuri?

Unele dintre ele sunt de-a dreptul grotești, pe când altele, par a fi complet lipsite de o justificare rațională.

Și totuși, asta nu le face mai puțin adevărate. Nu putem decât să ne bucurăm că nu facem parte din astfel de culturi!

 

Comentează