Connectat

Ce înseamnă când un bărbat se uită la o altă femeie de față cu iubita lui

Imaginează-ți că ești într-un restaurant cu iubitul tău și dintr-o dată, o femeie atrăgătoare trece pe lângă voi, iar el se uită după ea, chiar dacă stai în fața lui.

Te simți amuzată de situație, trădată, supărată sau invidioasă pe acea femeie care pur și simplu nu avea nici o vină? Cum crezi că poate fi explicat comportamentul partenerului tău?

Răspunsul este diferit, de la un bărbat la altul. Singura certitudine este că tuturor le place să se uite, să admire. Da, este chiar atât de simplu pe cât pare, spre dezamăgirea sau ușurarea ta.

Indiferent ce fel de persoană este – un iubit resposabil, grijuliu, un soț îndrăgostit, un jucător sau un partener cu care ești implicată într-o relație de scurtă durată – categoric îi va plăcea să se uite după o femeie cu trăsături afective, care se află în raza lui vizuală.

 

Este normal ca bărbații să se uite la alte femei și ca femeile să aibă reacții corespunzătoare în aceeași situație. Astăzi însă vom descifra misterul din spatele „privirii” bărbaților aruncate altor femei în afară de iubitele lor.

„Privitul” înseamnă de fapt că este atras fizic de femeie. O reacție chimică a izbucnit în creierul său, iar hormoni precum dopamina și serotonina, au fost eliberați, ceea ce i-a oferit un sentiment de plăcere. Această atracție este de natură intimă și este complet naturală. Nu ar și acționa în acest sens, decât dacă nu ar avea de gând să te părăsească sau să se despartă de tine.

De asemenea, ar trebui să știi ce nu înseamnă „privitul”. Când un bărbat se uită la o altă femeie, nu înseamnă că vrea să te lase pentru ea sau că o găsește mai frumoasă decât tine.

Nu înseamnă că nu este mulțumit de tine sau că nu îl satisfaci. Nu trebuie să-ți cauzezi probleme de nesiguranță sau să-ți urăști corpul din cauza asta. Dragostea lui pentru tine nu este diminuată atunci când se uită la altcineva.

Privirea este doar o apreciere a frumuseții

De ce se uită bărbații la alte femei, chiar dacă iubitele lor sunt chiar alături? Pentru bărbați, conexiunea emoțională și atracția intimă nu sunt legate între ele.

Bărbații pot fi atrași de femei cu care nu au nici o legătură emoțională, deoarece este vorba de o atracție pur intimă. Bărbații pot fi îndrăgostiți de o femeie cu toată inima lor, dar pot fi atrași de altcineva în același timp.

Potrivit unui studiu publicat în Arhivele comportamentului intim în 2013, acesta a arătat că bărbații și femeile sunt atrași de potențiali parteneri. Femeile sunt atrase de bărbați cu care au un sentiment de familiaritate, care le reamintesc de partenerul lor actual, în timp ce bărbații sunt atrași de femei noi și diferite. 

Așadar, când „privitul” devine o problemă? Acest fapt devine o problemă atunci când un bărbat privește și se comportă neadecvat.

Să se forțeze asupra unei femei, să facă tot felul de comentarii și gesturi nepotrivite, astfel de comportamente nu ar trebui să existe.

Dacă un bărbat se comportă așa, atunci arată că nu este suficient de matur și că nu are un respect fundamental față de femei. Dacă partenerul tău face lucrurile enumerate mai sus, atunci este timpul să-ți reevaluezi relația.

Un astfel de comportament nu este remarcabil în fazele inițiale ale unei relații, pentru că atunci, un bărbat este complet dedicat noii iubiri din viața sa. 

Acest lucru reduce șansa ca ochii săi să rătăcească de colo-colo. De asemenea, femeile tind să ignore astfel de obiceiuri devreme într-o relație, pentru că și ele se confruntă cu sentimente noi de iubire și de dragoste.

Dar pentru ca o relație să supraviețuiască inclusiv după această fază, este nevoie de angajament și efort real din partea ambelor tabere.

Nu te îngrijora prea mult dacă partenerul tău se uită uneori la alte femei. Nu presupune nimic rău. Dar dacă acest fapt devine un lucru de zi cu zi, atunci ar trebui să discuți cu el în mod deschis.

Exprimă-ți nevoile și îndeamnă-l să facă la fel. De asemenea, încercați să nu stabiliți niveluri prea ridicate de așteptări unul față de celălalt.

loading...

Comentează