Connectat

Psihologii dezvăluie un truc de 5 secunde care determină dacă partenerul tău te înșeală

Chiar dacă relația ta este ca un basm, câteodată cazi pradă îndoielilor și nesiguranței. Dar, de unde știi când să ai încredere în instinctul tău și când o iei razna cu suspiciunile?

Ei bine, aici intră în scenă psihologul și expertul în limbajul corpului, Phillip Adcock. El a dezvăluit câteva trucuri ușoare de doar câteva secunde, care ți-ar putea arăta dacă partenerul tău te înșeală.

 

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că acestea nu indică 100% că un partener este necredincios, dar comportamentul este tipic pentru persoanele care tind să mintă și să înșele.

Totul este în detalii

Cineva care este sincer îți va spune unde a fost și ce a făcut, cu cele mai multe detalii de bază.

Pe de altă parte, cei economi cu adevărul vor începe să adauge detalii minore în povestea lor, pentru a-și acoperi minciunile.

Versiunea lor fabricată de „M-am dus de la locul A la locul B” ar putea include detalii minore, cum ar fi ce a servit la cină pe drum sau alte informații irelevante.

În acest fel, povestitorul este forțat să-și imagineze ceea ce spune, așa că inventează povestea atât în mintea sa, cât și a ta. De aceea, el adaugă mai multe detalii la poveste.

Ochii nu mint niciodată

Este foarte probabil ca o persoană care minte să evite contactul vizual.

Ea își poate feri ochii în momentele critice ale conversației, își poate întoarce privirea de la tine în timp ce maschează adevărul sau nu te privește în ochi în timp ce spune elementele cheie ale poveștii.

Cu toate acestea, oamenii care încearcă să pară mai „sinceri”, vor exagera cu contactul vizual. Vor vorbi și vor privi direct la tine.

Modificări ale modelului de respirație 

Dacă dorești să descoperi minciunile, acordă atenție respirației oamenilor. Atunci când conversația este oarecum neadevărată, ei tind să respire mai puțin natural.

Asta se întâmplă deoarece trebuie să se gândească cu multă atenție la ceea ce vor spune, așa că uită să respire în mod natural și egal.

 

Pe măsură ce o persoană răstoarnă faptele, va deveni în mod inevitabil mai conștient de sine. Știe că minte și trișează, așa că, probabil își va face griji că vei descoperi.

De asemenea, atunci când cineva este îngrijorat că va fi prins cu mâța în sac, se va înroși la față. Așadar, caută semne de îmbujorare.

Mâinile îl vor da de gol

Când spunem o minciună, mâinile sunt predispuse în a încerca să ne acopere gura, ca o formă preistorică de ascundere a adevărului.

Acei indivizi fac de obicei gesturi artificiale cu mâinile atunci când spun minciuni, cum ar fi să-și împreuneze degetele.

Deși acest gest ar trebui să inspire încredere, el este de fapt fals.

Buzele bine închise (la propriu)

Expresiile faciale fac parte din noi și reprezintă un limbaj pe care îl aveam încă dinainte de a stăpâni cuvintele. Atunci când îi asculți pe ceilalți, încearcă să observi modul în care expresiile lor faciale comunică cu tine.

Ele sunt un fel de fereastră către suflet.

Așadar, dacă o persoană vorbește cu încredere despre ceva anume, dar fața lor arată altceva, cum ar fi strângerea buzelor, sprâncenele care se mișcă spre interior și în sus, probabil că este nesinceră.

Ai încredere în instinctul tău

În general, atunci când este vorba de detectarea minciunilor, trebuie să îți urmezi instinctul natural. La nivel conștient, ai putea încerca să analizezi mișcările mâinilor și expresiile feței.

Cu toate acestea, mintea ta subconștientă este mult mai expertă în identificarea instinctelor, cum ar fi lupta, fuga sau împerecherea. Așadar, când mintea ta subconștientă este în alertă, ea trimite un mesaj minții conștiente că ceva nu este în regulă, așa că, ascult-o.

Acea parte a creierului are de obicei dreptate.

 

loading...

Comentează