Connectat

TEST: Ce vezi prima oară? Răspunsul tău îți va dezvălui adevărata personalitate

Cele mai recente studii au scos la suprafață faptul că oamenii pot avea nouă personalități diferite. Cele mai importante și mai comune sunt: reformatorul- cel care mereu vrea să îmbunățească lucrurile, protectorul-cel care îi ajută mereu pe cei din jur, învingătorul- cel cu capicități și abilități extraordinare în fiecare zi, romanticul-cel care adoră să fie înconjurat zilnic de elemente divine, căutătorul- cel care vrea să fie mereu informat.

Ca să afli cum ești tu, privește atent imaginea și spune ce vezi prima oară fără să te gândești prea mult. Într-adevăr acest test este foarte cunoscut și foartă multă lume l-a făcut deja, dar rezultatul a fost foarte exact. În funcție de ce vezi prima oară vei descoperi lucruri nebănuite despre personalitatea ta. Totul pornește din creier.

1. Iepure

Ai văzut în primul rând acest mamifer drăguț? Atunci trebuie să știi foarte multe lucruri importante despre tine. În primul rând este vorba despre emisfera pe care o folosești cel mai des, cea dreaptă mai exact. Dar ce înseamnă de fapt acest lucru? O serie de calități foarte importante. Imaginația și creativitatea sunt punctele tale forte. Ai o personalitate frumoasă care caută să învețe mereu lucruri noi. în timpul liber îți place să stai sau să te plimbi cu prietenii sau cu partenerul.

2. Dacă ai văzut prima dată rața atunci faci parte din cele 55% care au mai dezvoltată emisfera stângă pe care o și folosesc cel mai des. Această alegere pe care tu ai făcut-o involuntar și inconștient te inflențează în mod direct în orice decizie pe care o iei.

Tu ești specialist când vine vorba despre cifre și calcule oricât de complicate. Îți mai plac științele exacte pentru că te fac să gândești logic. Pe de altă parte îți plac și limbile străine și nu ratezi nicio șansă să înveți câte ceva nou. La școală erai printre cei mai buni elevi și în față ai un viitor strălucitor.

Tuturor ne place să rezolvăm diferite ghicitori, unele fiind intre cele mai simple, precum despre foarfece și becuri și unele mai dificile care ne fac să ne gândim mult timp. Astfel de ghicitori ne ajută să ne punem la treabă creierul și să îl menținem în formă chiar și la bătrânețe.

 

Mai jos vei descoperi o serie de 6 teste logice. Unele dintre ele vor dura câteva secunde, iar altele vor necesita mai mult timp și efort. Acceptă și tu provocările și verifică-ți abilitățile; răspunsurile corecte le vei putea găsi la sfârșitul articolului.

 

1. Ghicitoarea cu monezile false

Ai trei monezi de aur, dintre care una este falsă și una scalară. Moneda falsă cântărește mai puțin decât celelalte două. Cum îți poți da seama care monedă este falsă?

2. Provocare pentru bucătar

Pentru a câștiga o competiție culinară, un bucătar trebuie să gătească 6 fripturi în 15 minute, folosind doar o tigaie. El poate pune doar 4 fripturi în tigaie într-o singură tură. Cum poate bucătarul să o câștige?

3. Salariul unui muncitor

Un fermier a angajat un muncitor pentru a construi un puț de apă. El a promis că îl va plăti cu aur în fiecare zi, lucrătorul spunându-i că i-ar lua 7 zile săparea puțului și va începe luni.

Fermierul are un lingou de aur și plănuiește să taie 1/7 din lingou în fiecare zi. Cu toate acestea, când se uită la instrumentul pe care dorea să-l folosească pentru tăiere, își dă seama că nu poate face decât două tăieturi. Ce ar trebui să facă pentru a continua afacerea?

4. Găinile și ouăle

O bătrână are 3 găini care fac 3 ouă în 3 zile. Într-o zi, ea își dorește să obțină mai multe ouă, așa că decide să mai  cumpere încă 12 găini. Câte ouă va avea bătrâna în 15 zile?

5. Cavalerii și prințesa

Odată, un rege a vrut să găsească un soț pentru fiica lui și a aranjat un turneu pentru cavaleri. Candidații trebuiau să treacă prin o mulțime de provocări pentru ca la final să rămână doar doi bărbați.

Pentru a decide cine se va căsători cu fiica sa, regele le-a ordonat cavalerilor să-și călărească animalele în lac. Cel care vine ultimul se va căsători cu prințesa.

Cavalerii s-au urcat pe cai și s-au îndreptau foarte încet spre lac. Le-a luat o săptămână pentru că nici unul dintre ei nu a vrut sa fie primul. În cele din urmă, au coborât de pe cai, și-au dat mâna și au decis să plece acasă.

Dar apoi prințesa a venit la ei și le-a șoptit ceva la ureche. Cavalerii s-au urcat rapid pe cai și s-au grăbit spre lac. Ce a spus prințesa?

 

1. Trebuie să pui două monede pe cântar; dacă ambele au aceeași greutate, atunci a treia este falsă.

2. Bucătarul trebuie să pună 4 fripturi în tigaie și să le prăjească timp de 5 minute. După aceea, el le întoarce pe două dintre ele și le înlocuiește pe celelalte două cu alte 2 proaspete pe care să le prăjească timp de 5 minute.

După 5 minute, întoarce două fripturi și înlocuiește fripturile care sunt gata cu două care sunt pe jumătate gata pentru ca mai apoi să le prăjească timp de 5 minute.

3. Fermierul trebuie să taie ingoul în trei părți: 1/7, 2/7 și 4/7 – sunt necesare doar două tăieturi și astfel el poate plăti:

– luni: 1/7 din lingou:

– marți: 2/7 din lingou și ia înapoi 1/7;

– miercuri: din nou 1/7 pentru lucrător;

– joi: 4/7 din lingou și ia înapoi 1/7 și 2/7;

– vineri: 1/7 din lingou din nou;

– sâmbătă: 2/7 din lingou și ia înapoi 1/7.

– duminica: 1/7 din lingou.

4. Dacă ai spus 15, ai greșit: dacă 3 găini au făcut 3 ouă în 3 zile, înseamnă că 1 găină face 1 ou la fiecare 3 zile. Înseamnă că în 15 zile se vor face 5 ouă, deci, 15 găini vor face 75 de ouă.

5. Prințesa le-a spus cavalerilor să facă schimb de cai.

loading...

Comentează