Connectat

12 fapte interesante despre Bitcoin, cea mai utilizată monedă ilegală!

Bitcoin este probabil cea mai utilizată monedă virtuală despre care puțini oameni o pot avea în „portofel”.

O definiție simplă a Bitcoin ar fi – Un tip de monedă digitală în care tehnicile de criptare sunt folosite pentru a reglementa generarea de unități de valută și pentru a verifica transferul de fonduri, care operează independent de o bancă centrală.

Ca să spunem lucrurilor pe nume, Bitcoin este o monedă virtuală care nu este controlată de nicio organizație, ci o monedă exploatată de computere și utilizată pentru vânzarea și cumpărarea online.

Faptul că nimeni nu reglementează Bitcoin, o face într-adevăr o modalitate nesigură de a-ți efectua plățile, însă povestea este mult mai amplă de atât.

Și acesta este motivul pentru care îți aducem în atenție aceste 12 fapte interesante și mai puțin cunoscute despre moneda Bitcoin!

1. Creatorul Bitcoin

Satoshi Nakamoto este numele creatorului monedei virtuale Bitcoin, însă există încă multe întrebări cu privire la identitatea sa.

Mulți oameni pretind că Satoshi Nakamoto este de fapt o grupare de oameni.

De asemenea, se crede că Satoshi deține aproximativ 1 milion de monede Bitcoin, care ar valora aproximativ 2,5 miliarde de dolari.

2. Limita Bitcoin

Deși putem observa că exploatarea Bitcoin s-a dovedit a fi o tendință neobișnuită, adevărul este că folosirea acestor monede este limitată. Numărul de Bitcoins nu va depăși niciodată 21 de milioane.

În iulie 2016, numărul de monede virtuale existente era estimat la aproximativ 15,7.

3. Identitatea expeditorului / destinatarului

 

Este imposibil să știi ceva despre expeditor/receptor atunci când faci o tranzație prin Bitcoin.

Deci, atunci când se încheie o tranzacție, nu se dezvăluie identitatea cuiva în ambele direcții.

Motivul principal este că cel mai adesea, Bitcoin este definită printr-un cod alfanumeric de 34 de cifre pentru a asigura identitatea și, prin urmare, chiar și expeditorul nu va ști niciodată la cine sunt trimise monedele.

4. Tranzacțiile Bitcoin sunt ireversibile

Spre deosebire de majoritatea opțiunilor de plată din zilele noastre, o tranzacție efectuată prin intermediul Bitcoin este ireversibilă, astfel încât odată ce banii sunt trimiși, nu se mai întorc.

5. FBI are aproximativ 1,44,000 Bitcoins

Atunci când FBI a confiscat operațiunea Drumul de Mătase, ei au confiscat, de asemenea, toate Bitcoinurile derivate din operație.

Se estimează că FBI are mai mult de 1,44,000 Bitcoins, cu o valoare de aproximativ 390 milioane dolari la cursul de schimb curent.

6. Bitcoin este controlat

În trecutul recent, am văzut o astfel de fluctuație a prețurilor Bitcoin care face această monedă extrem de instabilă.

Dar este posibil să nu știți că majoritatea Bitcoins sunt deținute de 10-15 persoane care pot controla prețul valutei.

Acest lucru face ca tranzacționarea în Bitcoin să reprezinte cel mai mare risc din toate timpurile.

7. A fost cumpărată o pizza cu 10.000 de Bitcoins

Prima achiziție înregistrată prin Bitcoins a fost o pizza.

Aproximativ după un an de la înființarea Bitcoinului, un tip a cumpărat o pizza în valoare de 25 USD și a efectuat plata prin Bitcoins, pe care a minat-o de pe computerul său.

Dacă aceeași tranzacție ar fi făcută astăzi, pizza ar costa milioane.

8. Poți mina monedele Bitcoin

Da, este posibil să câștigi bani sub formă de Bitcoins și nu te-ar costa abilități, ci doar un set de piese de calculator care pot fi oferite diverșilor „mineri” online, care efectuează plăți sub formă de Bitcoin.

 

9. Pierderea unui portofel înseamnă pierderea tuturor Bitcoins

Bitcoins sunt întotdeauna legate de cont, astfel încât, în cazul în care un utilizator nu reușește să acceseze contul său, toate monedele Bitcoin dispar pentru totdeauna.

10. 4 cenți

După un an de la lansare, la începutul anului 2010, valoarea unui Bitcoin a fost de 4 cenți.

11. Lamborghini

Lamborghini a fost primul producător de mașini care a început să accepte Bitcoins în schimbul mașinilor sale.

12. WikiLeaks

 

Site-ul internațional a avut o singură opțiune de a accepta donațiile, iar asta a fost prin Bitcoin. Companiei i-a fost refuzată orice altă modalitate de a transfera bani, așa că s-a întors la Bitcoins.

 

loading...

Comentează