Connectat

Care sunt cele mai tari trenduri în Social Media pentru 2018

Social Media este în continuare “The Big Thing” pe net și probabil că pe această poziție va rămâne foarte mult timp de acum înainte. Totul se mișcă extrem de repede, consumatorii sunt acum mult mai aproape de branduri, iar bugetele pentru campanii pe social media sunt mai mari ca niciodată, într-o industrie în care giganți multinaționali și vloggeri se bat cot la cot pe aceleași segmente de public.

Care sunt cele mai tari trenduri în Social Media pentru 2018, asta rămâne să afli din rândurile de mai jos. Realitate augmentată, producții video proprii, poze pe Instagram plătite cu mii de euro, toate acestea și multe altele, în acest articol.

Realitatea augmentată

Mai exact, filtrele pe care utilizatorii de MSQRD sau Snapchat le utilizează, au devenit senzația ultimilor ani. De la mic la mare, toata lumea face astăzi poze cu urechi de iepuraș sau cu celebrul make-up al lui David Bowie. Nu îți trebuie decât imaginație, spațiu pentru un astfel de app și un smartphone cu un display mare, pentru a te bucura din plin de detaliile pozelor. Huawei P9, Samsung Galaxay S8 sau un iPhone X sunt poate cele mai potrivite telefoane de acum pentru așa ceva.

La acest capitol, modul în care realitatea augmentată a reușit să pătrundă într-un mod atât de natural pe rețelele de socializare nu arată decât faptul că tehnologia este un lucru firesc de zi cu zi. Marile branduri au început deja să se acomodeze cu acest pattern, pentru că în ultimele 6 luni, userii s-au bucurat de o mulțime de campanii senzaționale, construite în jurul realității virtuale.

Activism

În România, activismul pe rețelele de socializare, indiferent de natura sa, a devenit o unealtă extrem de importantă. Oamenii se folosesc din ce în ce mai mult de Facebook sau Youtube pentru a face cunoscută o cauză în care cred. Fenomenul a căpătat o amploare fenomenală atunci când oamenii simpli au realizat ca sunt mai puternici dacă utilizează într-un mod acest canal, pentru a se face auziți împotriva unui lucru în care nu cred.

Lucrurile funcționează și par a nu se opri aici, iar dacă privim în urmă, în ultimii 5 ani, observăm un trend ascendent, ce pare a nu se opri din a deveni din ce în ce mai puternic nici în 2018.
Stories
Toata lumea știe povestea: început de Snapchat și continuat de Instagram, fenomenul Stories a ajuns azi la cifre absolut impresionante. Instagram Stories înregistrează azi 250 de milioane de utilizări în fiecare zi, comparativ cu 173 de milioane de utilizari pe Snapchat.

Frustrant pentru cei de la Snap, dacă este să ne gândim la toți anii în care au construit, pas cu pas, acest proiect. Stories se bucură astăzi de una dintre cele mai mari rate de conversie, atunci când aducem în discuție relația brand-consumator: la 1 din 5 Insta Stories este al unui brand, iar cel puțin un mesaj direct vine de la user.

Iată care sunt 3 dintre cele mai tari trenduri din Social Media pentru 2018 ale acestei perioade. Este fascinant cum poți fi atât de ușor o parte din aceste trenduri, indiferent de device-ul pe care îl ai. Netul nu ține cont de tehnologie, pentru că te poți bucura de un Snap sau de o poză pe MSQRD, atât pe un Huawei P9, cât și pe un iPhone X. Libertatea este de partea ta, iar rețelele de social media sunt astăzi cel mai bun prieten al unei lumi întregi.

Sursa foto: pexels.com

loading...

Comentează