Connectat

Îți încarci telefonul într-un mod greșit! 7 greșeli pe care le facem cu toții!

Cu toții avem un smartphone în zilele de azi. Mulți dintre cei care au un smartphone au impresia că știu să îl și utilizeze. Iată însă câteva sfaturi care îți arată că lucrurile stau cu totul altfel.
Una dintre problemele utilizatorilor de smartphone este bateria, care se descarcă prea repede. Această poate fi protejată dacă îți încarci telefonul corect.

Acesta și alte câteva lucruri pe care s-ar putea să le faci greșit, dacă ești utilizator de telefon inteligent:

1. Lasi Wi-Fi-ul sau Bluetooth-ul activat tot timpul

Atunci când Wi-Fi-ul sau Bluetooth-ul e pornit, dar nu și folosit, consumă energie. Te întrebi apoi, de ce bateria ta se termină atât de repede. Mai bine le ții dezactivate și le activezi la nevoie.

2. Folosesti telefonul în condiții meteo extreme

Smartphone-urile ar trebui folosite între 0 și 35 de grade Celsius. Tot ce depășește acest interval, poate avea efecte nedorite. Spre exemplu, bateria se poate descarcă repede, iar telefonul se poate închide singur. Încearcă măcar să nu ții smartphone-ul în mâna atunci când afară e ger. Pune-l în buzunar, în rucsac sau în geantă. În felul asta va fi mai protejat.

3. Nu îl cureti

Pe ecranul unui telefon există foarte multe bacterii. Ia o cârpă moale și produse speciale și dezinfectează-l din când în când. În magazine există tot felul de soluții pentru a curată telefonul, însă nu foarte mulți le folosesc.

4. Filmezi pe verticala

Nu mai filma tinant telefonul pe verticală, pentru că aceste filmulețe arată inestetic. E preferabil să îl ții orizontal.

5. Nu îți protejezi smartphone-ul cu o parola

Apple zice că jumătate din utilizatorii săi nu își blochează telefonul cu o parolă. În cazul în care ți se fură, gândește-te doar că toate datele tale personale, toate fotografiile și toate mailurile ajung în mâna cui nu trebuie. Ești dispus să risti?

6. Il ții în priză în timpul noptii

Da, e convenabil să te pui seară la culcare și să pui telefonul în priză. Apoi să-l scoți când te trezești. Însă dacă îl lași conectat la încărcător și după ce e încărcat, sunt șanse să îi strici bateria în timp. Această se va descarcă mai repede. Prin urmare, încearcă să încarci telefonul în timpul zilei. De asemenea, poți folosi o priză cu cronometru.

7. Lasi telefonul să devină un stres în viața ta

Sa fim sinceri. Notificările sunt enervante. În timp ce poate vrei diferite informații în legătură cu știrile de ultima ora sau mesajele de pe Facebook, probabil că nu vrei să auzi cum te întrerupe o notificare de la invitația mătușii tale la ultimul joc de care este dependenta.
In plus, acestea îți consumă bateria. Închide orice notificare care nu te interesează din setările telefonului tău!

loading...

Comentează