Connectat

Motivul pentru care nu ne-am mai întors niciodată pe Lună!

Gene Cernan a fost ultimul om care a părăsit Luna când Apollo 17 a pornit pe drumul său de întoarcere spre Pământ, în decembrie 1972.

De atunci, Neil Armstrong a făcut primii pași pe suprafața lunară pe 20 iulie 1969, până la 14 decembrie, când Cernan, Jack Schmitt și Ronald Evans s-au întors pe Pământ.

Doisprezece bărbați au mers pe Lună în 6 aterizări de succes. Cu toate acestea, nu ne-am mai întors niciodată acolo. De ce?

Răspunsul poate fi complicat, dar pe parcursul acestui articol vom analiza câteva teorii posibile care abundă în rețea. Nu le rata!

1. POLITICA

Unii spun că întregul program Apollo a fost efortul Statelor Unite de a-și demonstra superioritatea față de sovietici în „cursa spațială”, o bătălie tehnologică și ideologică care a avut loc de la sfârșitul anilor 1950, până la mijlocul anilor 1970.

Rușii au speriat Statele Unite când au lansat în 1957 un satelit mic numit Sputnik; Acesta a fost doar un tranzistor simplu, dar a motivat americanii să accelereze programul lor spațial, deoarece erau speriați de ideea că Rusia ar putea lansa arme nucleare de la sateliți.

Scopul aterizării unui bărbat pe lună s-a consolidat atunci când Kennedy a anunțat că Statele Unite ar reuși să facă asta, până la sfârșitul anilor ’60.

Sovieticii nu au încercat niciodată să ducă un echipaj pe Lună, în schimb, s-au concentrat pe dezvoltarea programelor stației spațiale Salyut și Mir.

Odată ce SUA „a câștigat”, restul misiunilor lui Apollo păreau redundante și neinteresante.

Nixon a prezentat un proiect de lege pentru a anula programul, dar cabinetul său l-a convins contrariul.

Cu toate acestea, i s-a spus că, dacă ar fi trebuit să anuleze Apollo 16 și 17, ar fi putut spune oamenilor că Apollo 15 a reușit să obțină toate datele științifice necesare și că finanțarea ar putea fi direcționată spre naveta spațială și alte programe înalte.

2. ȘTIINȚA

Aterizarea lunară a avut multe beneficii, deoarece multe dispozitive electronice au avut începuturile lor în același fel: tranzistori, telefoane digitale, defibrilatoare de căldură, sateliți meteorologici, telegrame automate și multe altele.

Cu toate acestea, experții cred că am fi putut face totul în mod egal. De ce nu ne-am mai întors atunci?

Mulți oameni cred că NASA nu a oferit motivele reale pentru acest fapt. De exemplu, au început un proiect de relații publice numit „Strategia globală de explorare”.

În 2006, au întrebat mai mult de 1.000 de oameni de știință, antreprenori, ingineri și alții, „De ce ar trebui să ne întoarcem pe Lună?” Motivul studiului a rămas aparent acela de a determina cea mai bună strategie pentru explorarea spațiului.

3. FUNDAMENTE EXTRATERESTRE

Conform acestei teorii, NASA a știut de ani de zile că extratereștrii locuiesc pe Lună.

Ei au folosit partea întunecată a acesteia pentru a stabili o bază, a dezvolta zone de aterizare, a crea clădiri și turnuri de diferite dimensiuni și forme, totul cu scopul de a monitoriza viața pe Pământ.

Într-o prezentare din 2001 către Clubul Național de Presă, Karl Wolf a explicat cum a găsit dovezi ale clădirilor extrarestre pe Lună. Totul s-a întâmplat la baza forței Langley în 1965, când a fost trimis proiectul pe Lună.

Echipa a avut probleme cu un computer și au solicitat ajutor. Un alt pilot a fost dus la locul în care echipamentul era stricat. Acesta i-a spus domnului Wolf că a găsit dovezi ale unei baze extraterestre pe partea întunecată a Lunii, arătându-i fotografii cu diferite turnuri, structuri sferice și alte construcții.

4. UN FENOMEN LUNAR TRANZITORIU

De secole, fenomenele au fost raportate pe suprafața lunară. Aceste anomalii includ blițuri inexplicabile de lumină, nori ciudați de diferite culori, pete luminoase și multe altele.

În 1178, mai mulți călugări au observat o torță enormă care ardea pe Lună; În 1787, Sir William Herschel a detectat trei puncte roșii strălucitoare pe partea întunecată a acesteia.

Julius Schmidt, un observator lunar notabil, a observat o schimbare semnificativă în craterul lui Linne în 1866; Nikolai Alexandrovici Kozyrev a văzut o erupție de jumătate de oră pe vârful craterului Alphonsus în 1958;

În 1968, NASA a publicat un rezumat al cercetărilor privind astfel de fenomene. Cunoscut sub numele de Documentul R-277, a fost listat 9600 de evenimente pe parcursul a sute de ani. Și lista continuă și continuă …

5. OZN-URI LUNARE

În anii 1970, doi foști specialiști ai NASA au declarat că mai mulți astronauți au menționat în mod repetat că văd extratereștri pe suprafața Lunii.

Un expert numit Marchant a susținut într-o carte din 1978 că o pereche de OZN-uri pluteau în zonă chiar înainte ca Apollo 11 să facă faimoasa aterizare.

În cartea sa „Strămoșul nostru cosmic”, Maurice Chatelain prezintă transcrieri ale transmisiilor radio între diferitele misiuni Apollo și baza de control a misiunii.

Astronauții au descris mai multe nave spațiale care au acoperit mai multe cratere, observând pașii lui Armstrong.

După câte se pare, există destul de multe motive care s-au acumulat în spatele neîntoarcerii noastre pe Lună…

loading...

Comentează