Connectat

10 granițe secrete despre care nu știai că există

Frontierele definesc unde se termină o țară și unde începe o alta. În lumea în care trăim astăzi, totuși,  nu se ține întotdeauna cont de asta. Există o serie de țări care locuiesc, în secret, într-o altă țară!

Astăzi vă prezentăm o hartă cu totul și cu totul deosebită, cu granițe despre care habar nu aveați că există!

1. San Marino

Republica San Marino este o țară montană înconjurată de Italia. Este a 5-a cea mai mică țară din lume și a treia cea mai mică din Europa.

Țara are o istorie bogată și este considerată a fi una dintre cele mai vechi republici din lume. Peisajul deluros al orașului San Marino și străzile și clădirile vechi europene clasice creează o atmosferă magnifică.

2. Lesotho

Există o mică țară care se numește Lesotho și care locuiește în interiorul unei țări și mai mari – Africa de Sud.

Lesotho are o populație de 2 milioane de locuitori și este membră a Națiunilor Unite.

Este una dintre cele trei țări din Africa, care este condusă de un rege (celelalte sunt Maroc și Swaziland). Două treimi din țară este acoperită de munți, care variază între 2.200 și 3.000 de metri.

3. Regiunea Kalingrad

Există o mică regiune între Polonia și Lituania, chiar pe Marea Baltică. În mod logic, trebuie să fie europeană, probabil un stat baltic.

Ei bine, logica poate fi înșelătoare. Kalingrad aparține Rusiei. A fost tăiată când Uniunea Sovietică s-a prăbușit. Pentru o mare parte din istoria sa, Kalingrad era predominant germană.

Locația neobișnuită și amestecul suprareal al clădirilor din epoca germană și arhitectura sovietică fac din Kalingrad un loc ce merită vizitat.

4. Gibraltar

Există o mică bucată de pământ la sfârșitul Spaniei, care nu este Spania. Gibraltar aparține Regatului Unit, deși are o vreme uimitoare pe tot parcursul anului.

Teritoriul orașului este atât de mic, încât drumul spre Gibraltar este închis de fiecare dată când un avion intră pe aeroport. De ce? Deoarece drumul este chiar pista!

5. Melilla și Ceuta

Melilla și Ceuta sunt două orașe spaniole care împărtășesc granița cu Maroc și se află pe coasta de nord a Africii. Ambele orașe erau puncte militare și comerciale, care legau Europa de Africa.

Locuitorii se bucură acum de cumpărături fără taxe și de un grad limitat de autoguvernare.

6. Campione d’Italia

Acest mic oraș italian se bucură de o viață confortabilă în Elveția. Poți folosi euro sau franci elvețieni aici, și îți poți trimite poșta fie cu cod italian, fie cu cod elvețian.

Ai nevoie de poliție? Sună la italieni! Ai nevoie de pompieri sau o ambulanță? Sună la elvețieni!

Legile jocurilor de noroc sunt mai puțin stricte aici, spre deosebire de Italia sau Elveția.

7. Punctul Roberts, Washington

Punctul Roberts, o peninsulă mică, este un mic fragment din Statele Unite, la care poți ajunge numai prin Canada. Cum s-a întâmplat?

Nu o să-ți vină să crezi, dar de fapt, a fost un accident. Când tratatul de frontieră SUA-Canada a fost semnat în 1846, nimeni nu a observat că linia a tăiat peninsula în jumătate.

8. Baarle-Hertog și Baarle-Nassau

2 municipalități împărțesc Baarle între Belgia și Țările de Jos. Partea distractivă începe atunci când cauți frontiera. Unde este Belgia? Unde sunt Țările de Jos? Există 26 de biți separați din Belgia și Olanda în tot orașul.

Clădirile sunt pur și simplu tăiate în jumătate, și poți găsi un pic de Belgia în mijlocul unui district olandez și vice-versa.

 

9. Nahwa

A explica acest caz interesant nu este o sarcină ușoară. În primul rând, imaginează-ți un set de păpuși matryoshka rusești. Cea mai mică păpușă, Nahwa, este un sat situat pe teritoriul Emiratelor Arabe Ynite.

Plasează această păpușă mică pe o păpușă și mai mare – o mică enclavă din Oman, pe nume Madha. În cele din urmă, plasează-le pe ambele pe o păpușă mai mare – Emiratele Arabe Unite.

10. Dahala Khagrabari

Acesta a fost cel mai ciudat caz din lume până în 2015. Chiar dacă a fost rezolvat, dorim să împărtășim cu tine aceste informații amuzante.

Dahala Khagrabari a fost o mică bucată din India, în interiorul unei bucăți din Bangladesh… într-o bucată din India. Într-o bucată din Bangladesh.

În ansamblu, Bangladesh a avut 106 de bucăți din India în interiorul țării, iar India avea 92 de bucăți din Bangladesh în interiorul său.

În 2015, ambele țări au semnat un schimb de enclave care au pus sfârșit unei anomalii teritoriale vechi de secole.

 

loading...

Comentează