Connectat

10 locuri ascunse în locații faimoase care sunt ținute secret față de restul lumii

Când ne planificăm vacanțele sau o călătorie ușoară, cei mai mulți dintre noi ajung să simtă nevoia de a vedea tot ceea ce alții nu pot sau să descopere tot ceea ce majoritatea oamenilor nu știu.

Se pare că există o altă specie de turiști sau aventurieri care străbat atât locurile celebre, cât și cele ascunse de pe hartă, în speranța de a găsi ceva unic, cu care să se poată lăuda toată viața după aceea.

Aceste zone secrete care sunt ascunse la vedere în locuri celebre din lume reprezintă o distracție dublă pentru vizitatori, și ne-am gândit că v-ar interesa să le descoperiți și voi!

1. Insula abandonată de la Disney World

Există și o parte întunecată a celui mai fericit loc de pe pământ. Insula, care acum este abandonată, a suferit multe de pe urma intențiilor de a fi transformată într-un sanctuar pentru animale.

Numele său a fost schimbat, iar de această dată este cunoscută drept „Insula Trezoreriei”, unde s-au introdus 600 de păsări native în 1978.

 

În 1989, insula a intrat sub controversă atunci când angajații Disney au fost trimiși în instanță pentru faptul că au tras cu puștile în păsări și vulturi.

Compania a evitat să meargă la tribunal, achitând 95.000 de dolari și mai târziu, au închis această insulă.

2. Statuia Libertății

Potrivit National Geographic, în timpul procesului de a crea un drum unic de a scăpa în caz de urgență, echipa arhitecturală a descoperit o ușă veche care conduce la o cameră specifică.

Cu toate acestea, mai multe descoperiri arată că locul a existat acolo înainte ca Statuia Libertății să fie instalată, atunci când situl era cunoscut sub numele de Insula Bedloe.

3. Casa Albă

Există un tunel secret sub Casa Albă, care acționează ca un buncăr, și adăpostește tunelul cu bombe. A fost construit pentru prima dată sub administrația președintelui Truman, în anii 1950.

În 1987, guvernul a construit un alt tunel sub administrația președintelui Reagan, pentru a salva oficialii în cazul atacurilor teroriste.

4. Terminalul abandonat JFK

Când a fost construit în anul 1962, Centrul de zbor al companiei Trans World Airlines a creat istorie, datorită designului său. Arhitectul finlandez, Eero Saarinen, îl proiectase.

TWA a funcționat până în 2001, dar când companiile aeriene au falimentat, și a fost preluat de guvernul american. Acesta a fost închis de atunci, deși guvernul intenționează să transforme acest loc într-un hotel în 2018.

5. Grand Central Station

Cornelius Vanderbilt l-a construit inițial. Grand Central Terminal a fost deschis pe 2 februarie 1913. Așa cum a raportat The Telegraph, există o stație de căi ferate abandonată, care se află sub hotelul Waldorf Astoria, cunoscut sub numele de Track 61.

Deși orașul are numeroase stații fantomă pe străzile sale aglomerate, acest loc este încă folosit pentru a îndepărta oamenii de rând și șeful statului.

6. Muntele Rushmore

Muntele Rushmore din Dakota de Sud este renumit, dar doar câțiva oameni sunt conștienți de faptul că are o cameră ascunsă în spatele capului lui Abraham Lincoln.

Locul este creat pentru generațiile care urmează să vină și să învețe povestea Americii, împreună cu accesul la unele documente.

7. Cascada Niagara

În spatele cascadei Niagara se află un tunel vechi de 130 de ani. Când te duci acolo, începi să simți vibrația cascadei, chiar înainte să o vezi.

Calea către acest tunel din piatră se deschide în fiecare zi, doar pentru câteva ore.

8. Turnul Eiffel

Numai cei care au ajuns în vârful uneia dintre cele mai înalte structuri din lume știu că există camere și apartamente secrete în partea de sus.

Din fericire, aceste locuri sunt acum deschise pentru vizionarea publicului.

9. Turnul Londrei

Există un bar secret în Turnul Londrei, dar nu ești invitat acolo. Există o gaură ascunsă în Turnul Londrei, care le permite să intre acolo doar anumitor persoane, care au posibilitatea de a gusta cocktail-uri exclusive.

10. Închisoarea din Big Ben

La etajul al treilea sau la 114 pași în interiorul turnului, există o închisoare în Big Ben unde parlamentarii au fost închiși în caz de încălcare a codului de conduită.

Ultima dată a fost folosită în anii 1880.

 

loading...

Comentează