Connectat

10 lucruri care te pot ucide dacă le faci în Coreea de Nord

Cu câteva zile în urmă, în timp ce Trump se adresa lumii, a amenințat în mod deschis Coreea de Nord pentru strategia sa nucleară.

Potrivit comunităților globale, viitorul Coreei este deja unul sumbru, iar cu aceste amenințări din partea lui Trump nu fac decât să adâncească problema.

Putem doar să sperăm că ceilalți lideri mondiali vor veni să salveze aceste națiuni și vor restabili pacea între ele.

Ce este interesant de observat aici, nu este amenințarea Coreei de Nord, ci faptul că majoritatea populației acestei țări are de suferit. Asta din cauza unor legi stricte foarte proaste care le sunt impuse oamenilor pentru a deține controlul asupra lor.

Iată o listă cu 15 lucruri bizare de zi cu zi care sunt interzise în Coreea de Nord și de care oamenii din întreaga lume se pot bucura:

1.Nu te poți uita la televizor

Oamenilor nu le este interzis să se uite la televizor în Coreea de Nord. Mai ales la programele de tv din Coreea de Sud. În Octombrie 2014, atunci când un bărbat a încercat să facă asta, a fost executat.

2.Nu îți poți permite o mașină

Se spune că doar oficialii de stat au voie să aibă o mașină. Statistic vorbind, există mai puțin de o mașină pe 1000 de locuitori în Coreea de Nord. Potrivit exilului din Coreea de Nord, dacă cineva vrea să conducă o mașină, trebuie să aibă un permis special, lucru nu foarte ușor de obținut.

3.Fără muzică pentru nord-coreeni

Nici vorbă de Taylor Swift și Beyonce pentru nord coreeni. Singurul moment în care aceștia îi pot auzi cântând este în cazul în care îi aduc vreo laudă liderului  sud-coreean Kim Jong-Un.

4.Nu poți ține legătura cu oamenii din afara țării

Dacă telefonezi în afara Coreei de Nord, vei fi urmărit și omorât. În 2007, directorul unei fabrici din Coreea de Nord a fost omorât în fața a 1,50,000 de oameni, pe un stadion. A fost acuzat că a inițiat mai multe apeluri internaționale.

5.Nu poți să stai pe internet

În 2014, doar 1,024 adrese  IP  erau cunoscute că există în Coreea de Nord. Acestea sunt singurele care pot accesa internetul în mod liber, fără niciun fel de interdicție. Fără îndoială că majoritatea dintre ele sunt ale guvernanților oficiali ce folosesc în scopuri bine știute.

În toate celelalte cazuri, accesul la internet este restricționat.

6.Nu poți cumpăra sau vinde case

Oamenii din Coreea de Nord nu pot cumpăra sau vinde case.

Nu ca în celelalte țări în care investitorii sunt liberi să construiască, în Coreea de Nord acest tip de activități sunt imposibile.

7.Produsele Apple sunt interzise

Sony și Apple nu și-au deschis încă nici o filială în Coreea de Nord, așadar dacă ești un fan iOS, atunci cel mai bine ar fi să nu vizitezi Corea de Nord. Kim Jong-Un, liderul nord coreean poate obține orice își dorește iar produsele Apple sunt unul dintre ele.

8.Sănătatea și îngrijirea medicală

Statul susține că oferă îngrijire medicală gratuită pentru toți locuitorii ei ți cu toate astea, aceștia nu au voie să dețină planuri de îngrijire medicală. Asta duce la un număr foarte mic de medicamente disponibile. Au existat cazuri în trecut în care operațiile au fost făcute fără anestezie.

9.Fără blugi

Da, este adevărat! Nu este permis să cumperi blugi în Coreea de Nord. Nici măcar nu vei găsii așa ceva în magazinele locale.

Ceea ce reprezintă o abundență în vest, nu poate fi găsit în Coreea de Nord.

10.Interzicerea țigărilor

Motivul pentru care guvernanții nord coreeni au interzis țigările este puțin bizar. Liderul lor, Kim Jong II a fost alergic la țigări și ca să se salveze de fumatul pasiv, guvernul a interzis acest produs întregii națiuni. Chiar dacă acesta nu mai este, legea rămâne în vigoare.

loading...

Comentează