Connectat

11 lucruri obișnuite care te pot băga în bucluc în țări străine

Unele lucruri obișnuite pe care le faci în fiecare zi pot fi complet interzise în alte țări, deci este foarte important să cunoști regulile și cultura țării pe care vrei să o vizitezi.

Noi am alcătuit o listă cu lucruri normale, dar care te pot băga în închisoare în unele țări. Citește-le pe toate, pentru a fi pregătit!

1. Mestecatul gumei

Străzile din Singapore sunt uimitor de curate, și este de înțeles, având în vedere faptul că aici există amenzi uriașe pentru deșeuri, scuipat și fumat în zonele publice.

Vânzarea gumei de mestecat în această țară este total interzisă și poți obține chiar o amendă pentru că ai încercat să o importezi.

Numai anumite gume de mestecat, care sunt folosite în scopuri medicale, pot fi găsite în farmacii.

2. Purtatul hainelor necorespunzătoare

În multe țări musulmane, pentru a nu atrage atenția nedorită în locurile publice, trebuie să te îmbraci modest, mai ales dacă ești femeie.

Hainele trebuie să acopere vârfurile brațelor și picioarelor, ele trebuie să fie largi, iar lenjeria de corp să nu fie vizibilă.

Iranul și Arabia Saudită solicită femeilor să-și acopere complet brațele și picioarele, și să poarte pe cap un batic.

În Iran, dacă nu respecți codul vestimentar, pedeapsa maximă va fi o solicitare de corectare. Dar în Arabia Saudită, poți ajunge la închisoare.

3. Oprirea la Autobahn

Nu ai voie să epuizezi gazele pe Autobahn în Germania, un sistem de autostrăzi controlat de guvern. Nu poți să te oprești aici și din alt motiv.

Plimbarea este strict interzisă aici, tot pentru siguranța ta. Aceste lucruri te pot consta o amendă, ba chiar te pot pune în pericol pe tine și pe ceilalți șoferi.

4. Tăierea unui cactus

Unele plante native din Arizona, SUA, sunt protejate de legea statului. Dacă le tai, se consideră furt, și asta te poate trimite la închisoare pentru câțiva ani buni.

Furtul de cactuși este destul de mare, și durează circa 10 ani pentru ca acesta să crească. Prin urmare, sunt luate măsurile necesare pentru a proteja flora nativă de distrugere.

5. Jogging

Jogging-ul în grupuri a fost interzis în Burundi, în baza argumentului că oamenii folosesc această activitate ca o scuză pentru a organiza „revolte” și ca o acoperire pentru a planifica activități subversive.

Poți merge singur la jogging, însă 2 persoane constituie un grup. Unii oameni meg la închisoare pentru asta.

6. Să locuiți împreună înainte de căsătorie

Emiratele Arabe Unite are o lege foarte strictă care împiedică oamenii să locuiască împreună înainte de căsătorie.

Dacă nu respecți asta, poliția poate apărea la tine acasă și te poate trimite la închisoare. Iar fără un certificat de căsătorie, nu poți sta în aceeași cameră de hotel cu partenerul tău.

7. Sărbătorirea Zilei Îndrăgostiților

Arabia Saudită și Pakistanul le-au interzis oamenilor să sărbătorească Ziua Îndrăgostiților, deoarece nu este o tradiție musulmană și se concentrează asupra iubirii care nu este îndreptată spre Dumnezeu.

Cărțile de Ziua Îndrăgostiților, orice fel de reclame și meme-uri de pe internet sunt strict interzise în aceste țări și sunt pedepsite cu închisoare.

Mitingurile împotriva celebrării Zilei Îndrăgostiților au avut loc, de asemenea, în 4 orașe din Indonezia.

8. Afișarea afecțiunii în public

Sărutul în public îți poate face probleme dacă te afli în Iran, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Pakistan sau Oman.

În aceste locuri, este considerat un comportament social inacceptabil și este pedepsit cu amenzi și închisoare. De asemenea, trebuie să eviți afișarea afecțiunii în India, Indonezia și Thailanda.

9. Mâncatul în public

În timpul lunii sfinte din Ramadan, musulmanilor nu li se permite să mănânce sau să bea ceva în timpul orelor de zi.

În Emiratele Arabe Unite, o persoană care mănâncă sau bea în public în timpul zilei din Ramadan sau încurajează actul de a mânca sau bea în public se poate confrunta cu închisoarea sau cu amenda, chiar dacă nu sunt musulmani.

10. Insultarea regelui

Evită să vorbești cu lipsă de respect față de familia regală atunci când te afli în Thailanda. Regele este venerat acolo într-un mod pe care occidentalii cu greu îl pot înțelege.

Definiția unei insulte nu este cu adevărat clară, deci chiar renunțarea la banii cu imaginea Regelui pe ei te poate trimite la închisoare.

11. Consumul de alcool

Alcoolul este împotriva principiilor islamului, așa că, înainte de a merge în țările musulmane, ar trebui să te interesezi cu privire la legile lor.

În Arabia Saudită, este complet interzis. Verificarea bagajelor la aeroport este foarte strictă, astfel încât nimeni să nupoată aduce alcool în țară.

De asemenea, este imposibil să-l cumperi de oriunde. Dacă ești prins că bei, te confrunți cu închisoarea pe termen lung.

Există, de asemenea, restricții severe privind consumul de alcool în Iran, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Libia, Bangladesh, Sudan, Yemen, Maldive și unele părți ale Indiei.

loading...

Comentează