Connectat

12 dovezi uimitoare că Japonia este o țară plină de surprize

Japonia este una dintre cele mai extraordinare locuri de pe Pământ, unde tradițiile vechi de secole coexistă pașnic, alături de inovația plină de viață ce caracterizează această țară.

Mai jos, vă vom enumera câteva motive pentru care Japonia este o țară plină de surprize!

1. Tokyo este cea mai sigură metropolă din lume

Centrul de cercetare al Economist Intelligence Unit a publicat o evaluare a celor mai sigure orașe din lume, care includea categorii precum informarea și securitatea personală, asistența medicală și infrastructura.

Tokyo a câștigat primul loc, Singapore s-a clasat pe al doilea, iar pe al treilea loc a fost un alt oraș japonez, Osaka.

2. Instrucțiuni detaliate

Japonia este plină de ghiduri și manuale pe care chiar străinii le pot înțelege cu ușurință, deoarece textele sunt adesea traduse în limba engleză și ilustrate.

3. Copiii japonezi au o zi de naștere obișnuită

15 noiembrie este o sărbătoare mare pentru toți copiii cu vârsta de 3, 5 sau 7 ani și se numește Shiti-Go-San, care este tradus ca “Șapte-Cinci-Trei”.

Numerele impare sunt considerate magice în Japonia, iar aceste vârste simbolizează etapele cruciale ale creșterii.

4. Exerciții generale de dimineață

Elevii școlii și angajații majorității companiilor își încep ziua cu un exercițiu de dimineață la comun.

Această tradiție a existat încă din 1928 și este susținută pe scară largă, deoarece nu numai că îi face pe oameni să se simtă mai bine, ci îi și încurajează să devină mai apropiați, ceea ce este foarte important într-o țară comună precum Japonia.

5. Există vineri speciale

Nu este un secret faptul că majoritatea oamenilor care muncesc în Japonia suferă de oboseală datorită faptului că sunt suprasolicitați zilnic.

Pentru a lupta împotriva acestui fapt, guvernul a aprobat un program numit Premium Friday (Vinerea Specială).

Acum, angajații pot părăsi locul de muncă cu câteva ore mai devreme în fiecare ultimă vineri a lunii.

Primul care a profitat de această inițiativă (și a încurajat și pe alții să facă acest lucru) a fost ministrul Economiei, Hiroshige Seko – s-a dus să joace curling după muncă.

6. Companiile au o istorie de o mie de ani 

Drepturile de proprietate sunt foarte stricte în Japonia, și de aceea, există companii vechi precum Hoshi Ryokan (un hotel japonez tradițional).

A existat din anul 718 și a fost gestionată de aceeași familie, timp de 46 de generații.

7. Există sanctuare minunate pentru fauna sălbatică

Printre acestea, este și Zao, satul vulpilor, situat în prefectura Miyagi, pe insula Honshu. Este un sat plin de vulpi sălbatice, iar toată lumea, cu excepția copiilor mici, poate să le viziteze și să le hrănească.

8. Reparații rapide ale drumurilor

În 2014, o groapă imensă de 45 ft adânc a apărut pe un drum în Fukuoka. A fost probabil rezultatul construcției metroului, dar, din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Acum este greu de crezut că asta s-a întâmplat de fapt, deoarece gaura a fost reparată în doar 48 de ore, ceea ce a uimit utilizatorii de Internet din întreaga lume.

9. Confort maxim cu spațiu minim

Japonezii trăiesc de obicei în apartamente mici, cu toate acestea, toate clădirile noi au chiuvete pe balcoane pentru a face îngrijirea florilor mai ușoară.

10. Trenurile în formă de gloanțe

Trenurile Shinkansen de mare viteză sunt numite „trenuri gloanțe”. Ele ating viteza de 200 de km/h și asta permite navetiștilor să ajungă la timp la muncă sau la studii.

Nu este un secret faptul că în Japonia este respinsă întârzierea, chiar dacă nu este vina individului.

11. Un sistem de alertă pe toate telefoanele mobile

În afară de sistemul național J-Alert, care permite guvernului să alerteze cetățenii prin intermediul mass-media și difuzoarelor, există și un sistem de alerte SMS.

Este încorporat în fiecare telefon mobil modern și în caz de urgență, autorităților locale îi pot avertiza pe toți locuitorii din regiune în 4-20 de secunde.

12. Varietate incredibilă de hrană

Puteți găsi orice în Japonia, de la clătitele tradiționale Okonomiyaki, la dulciuri de ciocolată aromate cu sakura.

În plus, există o cafenea pentru fanii Lego, pe cale să se deschidă. Acolo, poți servi alimente care arată ca niște bloguri de Lego. Nu-ți face griji însă, sunt delicioase.

BONUS: 

Școlile japoneze sunt probabil cele mai avansate școli din lume. De exemplu, nu folosesc notele. În schimb, profesorii determină în ce măsură studenții lor sunt pregătiți pentru lecție.

Este interzisă utilizarea telefoanelor mobile în școli. Dacă elevii sunt prinși folosind telefonul mobil, îl pot recupera numai cu părinții lor.

Școlile japoneze nu au personal de curățenie, deoarece totul sunt efectuat de către studenți.

 

 

loading...

Comentează