Connectat

15+ fapte despre hoteluri care îți vor schimba părerea despre ele

Când stăm la un hotel, personalul încearcă întotdeauna să facă tot ceea ce îi stă în puteri pentru a ne face să ne simțim cât se poate de confortabil.

Par că se străduiesc să mențină lucrurile cât mai curate și mai organizate posibil. Asta la suprafață, căci în interior, lucrurile iau o cu totul altă întorsătură.

Astăzi vă împărtășim câteva lucruri pe care personalul unui hotel încearcă adesea să le ascundă de clienții lor!

1. Ține minte că fețele de masă din camerele hotelului nu sunt niciodată schimbate.

2. Paharele pentru băut nu sunt întotdeauna spălate. Același lucru este valabil și pentru suportul de periuțe de dinți care există în băi.

3. Telecomenzile de la televizorul din cameră sunt unul dintre cele mai murdare obiecte din cameră.

4. Covoarele sunt aspirate, însă rareori sunt dezinfectate. Cel mai bun scenariu este că personalul administrativ le dezinfectează o dată pe an. De aceea, ar trebui să nu mergi niciodată desculț pe covoare.

5. Atunci când te cazezi la un hotel, întreabă ce alte servicii sunt incluse în preț. Se poate vizita piscina, sala de gimnastică, se poate folosi un minibar sau Internetul în cameră?

Managerul ar putea uita să-ți spună despre aceste lucruri, așa că mai bine întrebi tu.

6. Amintește-ți că în unele hoteluri (de obicei în cele mai ieftine), așternuturile de pe pat sunt rareori schimbate.

7. Puțini oameni știu că există prosoape speciale de plajă pe care hotelul ar trebui să le ofere, astfel încât nu este nevoie să folosești prosoapele din cameră. De obicei, acestea se pot lua de la recepție.

8. Dacă vrei să schimbi prosoapele de baie, aruncă-le pe podea.

9. În unele țări, nu există etajul 13 la unele hoteluri (Marea Britanie, SUA). Acest lucru se datorează superstițiilor.

În țările asiatice, nu există etajul 4 deoarece pronunțarea hieroglifei cifrei 4 seamănă foarte mult cu cuvântul „moarte”.

10. Personalul este foarte atent și politicos față de persoanele care au rezervat o cameră online, deoarece aceștia adesea evaluează serviciul.

11. În descrierile hotelului, distanța până la plajă sau alte locuri atractive nu este adesea adevărată. De aceea, ei scriu adesea timpul, și nu distanța.

De exemplu, 10 minute până la mare nu este de fapt chiar atât.

12. În unele țări, va trebui să plătești o taxă de turist, care este deja inclusă în prețul hotelului sau plătită imediat după sosire.

În Veneția, dacă stai la un hotel de 5 stele, va trebui să plătești câte 5 euro pe zi de persoană.

Taxa de turist în Veneția este de aproximativ 5 euro pe zi.

13. Dacă micul dejun este inclus în prețul camerei și pleci dimineața devreme într-o mică excursie, poți cere personalului să-ți pregătească masa la pachet.

Ar trebui să te ocupi de asta în prealabil, de obicei în seara de dinaintea turului.

14. În multe restaurante hoteliere, resturile nu sunt aruncate după gătit. Ele sunt folosite ca ingrediente pentru alte mese. De exemplu, resturile de pește pot fi folosite pentru a găti o supă a zilei.

15. Într-un bar, este mai sigur să comanzi băuturi fără gheață. Calitatea apei folosite pentru a face gheața poate fi foarte slabă.

16. Unele alimente din mini-bar pot fi ținute acolo timp de luni de zile. De aceea, este mereu o idee bună să verifici data de expirare.

17. Dacă ai nevoie de odihnă multă și de un somn bun, află cât mai multe despre hotelul la care vrei să te cazezi. Acesta s-ar putea situa lângă un club de noapte care nu te va lăsa să dormi bine.

18. În hotelurile de 4 și 5 stele, ar trebui să fie niște domni care să te ajute cu bagajele.

loading...

Comentează