Connectat

6 fapte tragi-comice despre Coreea de Nord! La numărul 5 nu știi dacă să râzi sau să plângi!

Unele națiuni sunt cunoscute pentru neutralitatea lor, altele sunt cunoscute pentru beligeranță și unele chiar pentru ciocolată.

Coreea de Nord, pe de altă parte, este cunoscută doar pentru nebunia instituțiilor sale și pentru legile ridicole și nebunești care o guvernează.

Trebuie spus că, deși tratamentul pe care țara îl  revarsă asupra populației sale este tragic, o parte din istoria națiunii este pur și simplu amuzantă.

De la părul anterior al liderului suprem al lui Kim Jong-il la ochelarii lui, există multe lucruri despre care să râzi atunci când vine vorba de Coreea de Nord.

1. Calendarul nord-coreean

Chiar și lucrurile mărunte pot fi exemple impresionante ale unui regim care se află departe de simpla guvernare.

În timp ce majoritatea calendarelor se bazează pe reforma calendarului gregorian, calendarul Coreei de Nord se bazează pe nașterea liderului Kim Il-sung.

În consecință, în Coreea de Nord, acum este anul 106.

Și pentru că întreg calendarul lor se bazează pe nașterea lui Kim Il-sung, data morții sale – 8 iulie – nu este permisă să fie celebrată ca o sărbătoare. Același lucru este valabil și pentru data de 17 decembrie, ziua în care Kim Jong-il a murit.

2. Photoshop

 

PE arena internațională, demonstrația puterii este prezentată în multe feluri. Cel mai evident este prin război sau atac militar, în timp ce alte căi includ puterea diplomației de a promova acorduri sau legi internaționale.

Coreea de Nord a avut o idee diferită de a-și demonstra puterea. În 2015, Kim Jung-un a salutat testul recent al lansării unei rachete-submarin. Cu toate acestea, experții au dovedit că imaginile sunt editate în Photoshop.

Aceasta nu a fost prima dată când Coreea de Nord a încercat să intimideze lumea prin imagini dure, care s-au dovedit a fi modificate în Photoshop.

Alte cazuri de utilizare a acestuia includ imagini în care Kim Jong-il se află alături de alți generali militari; aceștia din urmă par să se uite mereu în sus la Kim Jong-il, în ciuda staturii sale evident mai mici.

 

3. Reguli și regulamente

În timp ce lipsa libertăților și starea de opresiune a poporului nord-coreean nu este deloc plină de umor, regulile și regulamentele aleatorii trebuie considerate cel puțin amuzante.

Una dintre aceste reguli implică interzicerea nord-coreenilor de a purta blugi. Rapoartele afirmă că denimul este o crimă, deoarece simbolizează inamicul din Statele Unite ale Americii.

O altă chestiune la fel de trivială este și interzicerea anumitor tunsori în această țară. Bărbații sunt încurajați să arate ca liderul lor suprem, iar în total, sunt permise doar 28 de coafuri în țară.

Femeile căsătorite trebuie să-și poarte părul scurt, în timp ce femeile singure au voie să aibă bretonul mai lung.

4. NADA – Agenția Spațială

Deși SUA este considerată dușmanul de moarte al Coreei de Nord, această națiune a creat un program spațial al cărui nume seamănă izbitor de bine cu NASA.

Amuzant este că acronimul folosit de nord-coreeni pentru a-și denumi agenția spațială – „Nada” – înseamnă „nimic” în spaniolă. De aici înainte, glumele pe seama acestui fapt sunt nelimitate.

5. Amenințările trimise prin fax

Având o structură guvernamentală care limitează libertatea într-o mare măsură, nu este deloc surprinzător faptul că țara este înapoiată din punct de vedere economic.

Economia nord-coreeană se înrăutățește, ca urmare a sancțiunilor ONU și a unei serii de dezastre naturale, potrivit datelor publicate de banca centrală din Coreea de Sud.

În 2010, Kim Jong-il a promis cetățenilor că economia va crește, dar rapoartele arată că economia nord-coreeană a scăzut de fapt.

Cu lipsa ei de creștere și excluderea din lume, Coreea de Nord pare să fie stea foarte bine la capitolul mijloace de comunicare demodate.

În timp ce amenințarea unei alte națiuni nu este deloc amuzantă, folosirea fax-ului (un mediu de comunicare arhaic) pentru a amenința cu războiul o altă națiune avansată, cum ar fi Coreea de Sud, cu siguranță este.

 

6.  Necrocația

Cel mai fascinant fapt din lista noastră este acesta: Coreea de Nord este singura țară din lume care reprezintă o necrocrație – un guvern care încă operează sub regulile unui fost conducător mort.

Toate celelalte fapte fac referire la această formă de guvernare: calendarul care se învârte în jurul datei de naștere a conducătorului, incapacitatea cetățenilor de a-și sărbători propriile zile de naștere (în cazul în care acestea se nimeresc să fie aceleași cu ziua nașterii sau ziua decesului liderului suprem), etc.

Mediul de tip cult este menit să hipnotizeze cetățenii într-un fel de folclor, în loc să trăiască în realitatea sărăciei și opresiunii.

Din păcate, structura actuală este pregătită să continue cu Kim Jung-un ca lider suprem al țării. S

perăm că lista noastră v-a arătat ridicolul din spatele politicilor țării și tratamentul față de poporul său.

loading...

Comentează