Connectat

6 legi din viața reală care nu au nici o logică!

Legile nu sunt făcute ca să fie populare; ele sunt făcute pentru a impune un anumit comportament și a permite oamenilor să trăiască împreună în societăți funcționale.

Cu toate acestea, în întreaga lume, există câteva legi care nu au nici un sens. Mai jos sunt câteva exemple de reglementări care te vor face să te întrebi: „Serios – asta e o lege?”

1. Femeile din Arabia Saudită nu au permisiunea legală de a conduce vehicule

Arabia Saudită nu este cunoscută pentru climatul său tolerant față de drepturile femeilor – femeile din regat, care sunt guvernate de șaria (legea islamică), cu o interpretare strictă a wahabismului, se confruntă cu numeroase restricții asupra vieții lor de zi cu zi.

Aceste restricții religioase, care au puterea legii, includ o cerință cum ar fi ca femeile să se mbrace în mod conservator și să-și acopere părul, că au nevoie de gardian masculin atunci când merg în public, și că trebuie să ceară voie unei rude de gen masculin dacă vrea să obțină un pașaport sau să-și facă un card bancar.

 

În timp ce femeile din Arabia Saudită au câștigat  anumite drepturi limitate în ultimii ani, inclusiv dreptul de a vota și de a-și exercita mandatul, încă se confruntă cu numeroase limitări privind libertățile lor.

De exemplu, aici este prezentă singura interdicție mondială privind șoferii de gen feminin.

Deși interdicția este un edict religios nescris, ea este codificată ca lege, deoarece Arabia Saudită recunoaște doar permisele de conducere locale, care nu sunt eliberate femeilor, și a arestat femei care au încercat să respingă interdicția.

Interesant este faptul că, în timp ce femeile din Arabia Saudită nu pot conduce autoturisme, ele pot zbura cu avioanele în regat. Primul pilot de gen feminin saudit a fost licențiat în 2014.

2. În Mississippi, este ilegal să ai un al doilea copil nelegitim

Mississippi are o lege deosebită a dragostei, pe care este puțin probabil să o mai întâlnești în altă parte.

 

„Dacă orice persoană, care va deveni anterior părintele natural al unui copil nelegitim în interiorul sau în afara acestui stat, va deveni din nou părintele natural al unui copil nelegitim născut în acest stat, aceasta va fi vinovată de o contraventie si, după condamnarea sa, se pedepsește cu închisoare în închisoarea județeană, pentru cel putin treizeci (30) zile și nu mai mult de 90 de zile, sau cu amendă de cel mult două sute cincizeci de dolari ($ 250.00) sau ambele. “

 

Această lege are o istorie întunecată. Ea a fost proiectată în mare măsură pentru a viza afro-americanii și a clasificat inițial părinții unui al doilea copil nelegitim ca o infracțiune.

De asemenea, legea a inclus o dispoziție care permitea violatorilor să scape de pedeapsă dacă erau de acord cu sterilizarea (din fericire, nu a devenit niciodată lege).

3. Este legal să fii gol în public în Vermont, dar este ilegal să-ți scoți hainele în public

În timp ce nuditatea în public este considerată o acțiune în regulă, dezbrăcarea în public este, în general, considerată o încălcare a legii în Vermont, și sugerează un comportament desfrânat și lasciv.

Pentru că este greu să trasezi linia între inocentul care-și scoate hainele în public, nudiștii care pot să se plimbe goi prin Vermont sunt sfătuiți să renunțe la haine înainte de a ieși în public.

 

4. În SUA, este ilegal să arzi bani

Ai bani de ars? Ei bine, dacă ești în SUA, acest fapt nu este legal. Titlul 18, secțiunea 333 din Codul Statelor Unite prevede că:

„Oricine mutilează, taie, distruge, perforează, unește sau lipește împreună sau face orice altceva la orice factură bancară, proiect, notă sau altă dovadă a datoriilor emise de orice asociație bancară națională, (…) se sancționează cu o amendă de cel mult 100 de dolari sau cu închisoare de cel mult șase luni sau ambele”. 

 

5. Conform legii militare americane, încercările de sinucidere nereușite sunt ilegale

Ai crede că cineva care era pe punctul de a-și lua propria viață ar fi suferit destul, nu-i așa?

Dar militarii americani nu sunt de acord, transformând în infracțiune încercarea nereușită a soldaților de a se sinucide, ceea ce poate conduce la acțiuni disciplinare, inclusiv închisoare.

În conformitate cu articolul 134 din Manualul pentru Curtea Marțială, urmărirea penală este permisă pentru vătămarea corporală care provoacă „prejudicii în ceea ce privește ordinea și disciplina” sau „are tendința de a induce serviciul în eroare”, o dispoziție care a fost folosită pentru a urmări tentativele de sinucidere nereușite , chiar și atunci când există dovezi de probleme de sănătate mintală din partea ofițerului ofensator.

Sinuciderea nu este tratată ca o crimă pentru soldații care reușesc.

Desigur, armata americană are un interes convingător în a-și descuraja trupele de la sinucidere.

Ratele de sinucidere în rândul membrilor serviciilor din SUA sunt de peste două ori mai mari decât media generală a populației.

Cu toate acestea, nu există nici o dovadă că încercarea de a incrimina sinuciderea reduce frecvența acestora.

Datele provenite din Canada și Noua Zeelandă, care au decriminalizat sinuciderea în 1972 și, respectiv, 1961, sugerează că eliminarea legilor care pedepsesc încercările de sinucidere nu a avut impact asupra ratelor de suicid în aceste națiuni.

6. În Elveția, este ilegal să păstrezi doar unul dintr-un animal social

În 2008, Elveția a adoptat o legislație care protejează „drepturile sociale” ale anumitor animale.

Astfel, este ilegal să păstrezi doar un singur membru al unei specii de animal social, denumire care se referă la peștișorii aurii, papagali, și porcușorii de guineea.

 

 

loading...

Comentează